penat sebenarnye keje nie!

Sunday, December 30, 2012


yoo...!this is my domo...so cute!><
Haip korang...haha..dah sehari lia tak update blog...
Tapi sekarang lia free cikit..so update jap..=P
Update pon ape yang patot je...
Aktiviti lia hari nie tak banyak...
aktiviti lia hari nie memang teramat buzy...
Nak tahu buzy pe?
buzy tolong buat keje mama...
hee...memang penat..
baru lia tahu...memang penat cari duit...
nak tahu sebab ape lia ckp cm tue?
Sebab mama bagi upah kat lia...><
Lia ikhlas tapi nie bukan sebarang keje tau!
Memang banyak keje nyer..
Penat tangan lia...
So mama bagi upah...
Kate olang rezeki jangan ditolak...
So lia terima dengan hati yang terbuka...
Bayangkan lia start buat keje mama dari pukul
7.30 a.m sampai 4.00 p.m..huh!
Lenguh satu badan...haha
Macam orang tua pulak...
Aktiviti lia hari nie just tolong mama buat keje je..
Sekarang pon sambung balek buat keje...
Curi2 mse update blog...
Terase rindu dekat blog..huhu
Rindu blog yang buruk nie..=P
Ok la..
Lia nak sambung buat keje balek..
Banyak lagi keje yang lia kena siapkan..
Ok.tata...wasalam

mak cik lia kahwin laa...=)

Friday, December 28, 2012

aii...bile lia tengok gambar2 kahwin makcik sedare lia....
rase jeles pulak...sebab dyeorang dah kahwin...hhuhu
yang lia nie bile nak kahwin?haha
lame lagi...tapi lia nak cter something...
time lia tengok akad nikah mkcik lia...
ermm..agak2 nyer ape perasaan mkcik lia time suami dy akad nikah?
mesti berdebar2...
kalau lia laa...nnty time bkal suami lia nak akad nikah...
memang lia akan dengar dengan penuh teliti setiap perkataan
daripada mulut bakal suami lia...
bayangkan pasangan kite sebut..
"aku terima nikahnya 'si dia' dengan mas kahwin rm... tunai.."

memang hati rase berdebar sangat..ermm..
memang time tue lia akan menangis...bukan menangis sebab sedih..
tapi menangis sebab terlampau gembira...haha
sape tak happy time hari bahagia kite kan?
lepas tue macam mana dengan perasaan mama n abah lia..
di saat anak mereka sudah jadi milik orang laen?
sedih atau gembira..tue lia tak tahu...
sebab lia adalah insan yang lemah...
perasaan orang laen lia tak boleh nak agak...
tapi yang pasti mama and abah lia bahagia kalau tengok lia bahagia..
insya-Allah..kalau lia dah kahwin nanti,lia nak jadi isteri yang solehah..
haha...*nga berangan nie...
jom tengok foto2 perkahwinan makcik lia..




time selesai majlis akad nikah...=)



lia doakan semoga bahagia kak nurul...=)

SEGMEN : Kritik Blog Amirah!

Friday, December 28, 2012


malam nie lia nak join segmen..
tajuk segmen seperti yang tertera dekat atas tuhh!
okay...!
syarat nyer simple sahaja..so ape lagi...
jom join...=)


okay...komen lia tentang blog amirah...ermm.time lia bukak blog amirah...
loading nyer sekejap je..xpayahh nak tunggu berjam2 lame nyer..tak sempat lia
nak pegi minum kopi...hehe...*kidding

warna background blog amirah lawa..pink!
lia suke! sebab memandangkan lia pon minat pink..=)

blog amirah nampak simple tapi lawa...and kemas...
tak nampak berserabut ponn..
entry2 yang ade dlm blog amirah pon menarik...
ermm..rase nyer tue je kot...=)

~salam ukhuwah dari ana...-alia-

ermm...awak bakal imam saye?

Thursday, December 27, 2012


malam nie lia tak tahu nak merepek ape.....
aktiviti lia hari nie pon xbanyak...
rase nyer hari nie antra hari yg amat memboringkan kot...
ermm....lia sebenar nye xde mood..
xtau nape..hehe
kepade yg terase tue..maap la ye..
ukan ape...
lia rndu kat org yg terase tue...
tpi dy dh tdo....
tak pe..lia paham....
lia pon tak caye...
sekarang lia dah jdi burung hntu...
asyik berjage malam je...
heee...
bannge niehh..




awak adelahh bakal imam saya suatu hari nanti...
ciri-ciri yang saya nak ade pada awak..



1st CONTEST by SPARKLISH COLLECTION!

Wednesday, December 26, 2012

11.30 p.m

lia terase amat bosan...
tibe2 terdetik dekat hati lia nak blogwalking...
berape blog ntah lia terjah and bace entry dyeorang...
menarik...lebih kurang 20 blog jugak lia terjah...
TIBE2.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-nak tahu kenape lia cakap tibe2?hee..scroll ke bwh lgi..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-OH MY GOD!lia ade jumpe contest yang lia CARI2 selama nie...!
nak tahu contest pe?hee....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
sabar2...scroll ckit je lagi...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
okay2...sudah2 la tuhh...dah smpai ponn..
jgn marah ye....hehe
okay..entry lia kali nie....
*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*
haip!
korang2...nak tahu ta?
malam nie lia rase amat epy...!
nak tahu sebab ape?hee
lia jumpe contest yang memang lia tengah cari sekarang nie..
nak tahu contest ape?
klik sini! cuke2!
hadiah dy...pergghhh!MEMANG GGEEMMPPAAKKK LA!
hope menang la....
dengan syarat yang tak banyak...simple..=)
lia dah ikot semua syarat2 nyer dengan jujo tau!tak de tipu...
kalau boleyh,lia nak sangat sparklish collection buat design blink2 wrne pink..
nak kaler pink..tak kesah lahh corak mane2 corak kat bawah nie...
sume lia suke...
lia nak antare corak2 kat bawah nie....diBEDAZZLED atas bakal...
sony xperia j lia...insya-Allah..in coming!
hope sangat nak corak2 yang macam kat bawah nie..=)

credit to pakcik google!

time lia bukak fb sparklish collection,WAAUUU!!sungguh cntik maa sumenyer..
memang tergoda lia dengan sume corak kat dalam album tuhh!
dalam banyak2 dalam album tuhh...lia paling suke..

yang nie...


comey sangat tedddy bear die..suke2..buatan pon nmpak kemas n tersusun..
tag : awak , awak , awak , awak , awak , awak , awak , awak , awak

KAWAII GIVEAWAY by MImie & Isha!

Wednesday, December 26, 2012


haip korang!
malam nie lia nak join GA!
banyak tahu hadiah die...TOPIKAT eden ha!
ase cam nak summe je hadiah tue...hehe..*tamak
nak tahu hadiah die ape?
okay...klik sini!
lia join..korang ta nak join ke?
hee.....

kalau nak tahu dengan lebih lanjut.klik sini

tag : awak

Segmen Blogger Aku Datang!

Wednesday, December 26, 2012


haip..okay..memandangkan lia teramat boring sekarang nie..
so lia join nie...hee
saje2...
tapi gambar kucing tuhh omey...!
cuke2!

 sume syarat dah ikot...

DONE!


New Year Giveaway by Sheera Aya!

Wednesday, December 26, 2012


haip korang!
ary nie ntah mane datang mood nak join GA..haha
lia join GA nie sebab GA nie bagi lia best....and menarik...
orang yang nak kena follow pon xbanyak...6 syarat je pulak tue..WAAHH!
memang syarat2 yang AWESOMMM la...!
memang lia join laa kan...
melepas kalau tak join.....sayang2..ish2
dengan banner nyer yang simple tapi cute..lia suke...
tarikh tamat GA ponn lame lagi..so ramai lagi yang boleyh join..so ape lagi..
jomm laa join sekali dengan lia..
mybe bertuah ke?

klik sini untuk maklumat lanjut!

tag : awak , awak , awak

CONTEST ' NAK SKIRT DARI NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE'!

Wednesday, December 26, 2012


malam nie lia nak join contest...
hadiah die menarik...!
sebab tue lia join.....
ermm...lia follower yg ke-542 and 74..
kalau 'like' facebook tue saya tak ingat sebab saya dah lame like facebook akak..=)


tag : awak , awak

Segmen: Memori 2012 Terpahat di Ingatan!

Wednesday, December 12, 2012


haip korang!
hari nie lia nak story mory something!
sempena segmen yang lia join nie...hehe


okay...malam nie lia nak share sikit tentang memori yang boleh dikatakan amat terindah bagi lia..=)
ermm..antara memori nye :

<3 DAPAT MANDI SUNGAI TIME SELEPAS HARI RAYA AIDILFITRI!
- hehe,,,happy kot..tak sangke sebenar nye mama lia dah rancang dengan adik-beradik mama nak pergi 
  berkelah tepi sungai...mule2 lia ingat sungai yang nak pergi tue tempat yang selalu lia pergi time nak sambut 
  befday lia...al-maklum lahh dulu waktu kecik2 lia nie amat manje ngan mama and abah lia..haha..so setiap 
  hari jadi lia,kami sekeluarga sambut...bukan kami sekeluarga aje tau...sekali dengan arwah nenek...mak 
  saudara,pakcik saudara and barisan sepupu2 lia...hehe..tengok!betapa famous nyer lia dalam kuarge belah
  mama...lia nie cucu kesayangan arwah nenek tau!*top ranking!haha..poyoss!okay..sambung pada cerita
  asal..bile tibe hari nak pergi picnic kat tepi sungai tue...kami sekeluarge (keluarga besar mama) bertolak..
  bagus tak kami?sebab time hari raya pergi picnic padahal orang laen pergi beraya..haha..bile kiteorang dah 
  sampai,lia rase teruja kot..sebab air sungai kat ctu bersih..memang mood nak mandi ade r..haha..tak sabar 
  kot time tue nak mandi..biase lah..dah lame lia tak mandi sungai..sebab tue ary tue excited sangat...sampai 
  lupe dunie..haha..ary tue,lia bukan mandi sorang2 je tapi mandi dengan sepupu2 lia yang laen..best!memang
  antare kenangan lia yang paling best tahun nie!


time sebelum mandi...



<3 JATUH CINTA DENGAN MR.A!
- tahun nie mungkin antara tahun paling best kot...bolehh la...sebab lia dah jumpe prince charming yang lia 
  cari selama ini..AKHIRNYAA!!jumpe jugak...haha..alhamdulillah...semenjak lia bersama dengan MR.A,
  hidup lia memang teramat happy + teramat bahagia!thankz kepada MR.A kerana selalu buat lia senyum..
  thankz a lot ya!sayang kamu!

<3 DAPAT AMEK LESEN KERETA!
- lepas habis mengambil peperiksaan SPM,mestilahh teringin nak amek lesen kan?same lahh macam lia...so lia gtau dekat mama lia..mule2 mama lia tak bagi tau lia amek...sedyh kot..sob3..tapi semalam punye 
semalam mama kasi lia amek lesen kereta!wooww...betapa seronok nyer hati lia..xsabar kot nak amek
lesen...harap2 selama lia kursus start 22/12/2012,sume ujian lepas..aminn!doakan lia eyh!^^ 

okay!tue je...^___^v
  

Segmen : Le' Gojes Blogger by Kadija Jamal!

Thursday, December 06, 2012

haip korang!
haha..lia ase nak join segmen lak..
segmen nie mnrik hati lia untuk join.....
dengan banner yang simple ag cute2 gituuu...
haha...


http://1.bp.blogspot.com/-NsMEYUvzTAQ/ULzAtb4_MXI/AAAAAAAABog/4WiuLJ65IAU/s400/1st+Segemen.jpg

Syarat penyertaan :


  • WAJIB follow blog ni. kan ada follower widget kat situ. apa lagi follow laa. amat dialu alukan tauk ! 
  • Buat satu entry yang bertajuk - Segmen : Le' Gojes Blogger by Kadija Jamal.
  • WAJIB amik and tempekkan banner yang tak berapa nak comel tu di entry anda. 
  • Nyatakan nickname, birth date and pastekan SATU picture anda yang paling unik /cantik / handsome di entry tu. 
  • Tag seorang rakan blogger anda and pastikan dia TAHU 
  • Sudah siap ? Paste kan LINK ENTRY anda di ruangan KOMEN

Hadiah :


<3 RM5 FREE untuk 2 orang blogger bertuah.

<35 blog akan di riview



Pemilihan pemenang :
<3Design blog yang dapat menarik perhatian aku akan dipilih. blog yang macam mana tu ? selalunya yang tak nampak serabut. just simple and kemas.

 <3Entry blog yang menarik and punya gambar yang unik.

<3Yang ikut semua syarat penyertaan segmen ni. hekhek.




:o nickname ---> lia
:o birth date ---> 27 August 1995

:o lia nak tag --->

arni
qarirah
nabilajohan

Kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut,klik sini okay!
ok..tue je nk mrepek..tata