Bosan laa dok dalam rumah jee..

Friday, January 04, 2013



haip korang...!

okay2..hari nie mood lia antara okay n xokay..haha

okay sebab nga bahagia..

tak okay pulak sebab nga bosan..ye..bosan!bosan!bosan!

time cuti2 lame nie laa rase bosan..==”

kepada yang tengah keje tuhh...untung laa!

Lia nie tersadai je kat dlm umah...

Tak tahu nak buat ape?

Budak remaja mesti terase nak jalan2 je..

Macam lia laa...teringin sgttt nak jalan2..

Tak kesah la pegi mane pon...

Tapi kalau pergi ke tempat yg jauh lagi bagus..haha

Budak yang suke pergi jalan2..

Macam nie laa...lau dok uma..

Tak boleh dok diam...

Kalau bolehh..lia nak setiap hari pergi jalan2..

Tapi mama lak yg tak kasi pulakk dah..==”

Mama kate lia maseh kecik lagi...KECIK?

Kecik macam mane tue?

Lia memang budak ketot..sme ngan kecik laa tue..

Tapi bunyi ketot lagi awesomm..haha

Mama..lia dah besar laa mama..

Dah 18 tahun dahh..

Insya-Allah lia dah boleyh berdikari....

Nie tak..lia nak pergi sini tak boleyh..

Nak jalan2 kat sane tak boleyh...

Habis tue ape yang lia boleyh buat?

Tak kan dok tersadai kat dalam umah je?

Ya Allah...serius lia bosan mama...

Tengok tv dah bosan...

On9?haha..bosan..

Lagi pon kadang2 je dapat on9...=(

Coz papa nak gune ternet..

Nak wat keje die..

Kalau lia 0n9,memang lambat cikit laa loading keje papa..==”

Tue jela kot yang lia dapat buat kat dalam umah..huhu

Kemas umah sudah...

Basuh kain pon sudah..

Kemas bilik?setiap hari kemas...

Tapi kalau lia rase malas,memang biar jela bersepah..haha

Okay..now?ape yg lia nak buat?

Kalau boleyh setiap jam setiap saat lia nak buat something...

Mesti kena ade something yang boleyh lia buat..

Betol ke ayat tue? O.o

Haahaa..ape2 jela..betol kot ayat tue....

Haha...dah lame tak buat karangan bm..

Ayat pon dah tunggang langgang..ish2

Kalau boleyh,lia nak sangat keje..

Mama kate lia boleyh keje tapi tak boleyh keje jauh2..

Mama..mane ade keje dekat2 dengan kawasan umah lia...

Mama lia risau sangat kalau lia pergi keje jauh2..

Takot dengan keselamatan lia...

Haisshhh...entah laa..

Dah nasib lia kena dok terperap dalam umah je..

Mule2 mama tanye lia same ade nak keje or amek lesen?

Lia kate laa lia nak amek lesen..

Mama pon kate ‘okay’..

Tapi sekarang lia rase amat bosan gilerrr tahap gunung everest

dah nie...

so mama tanye lia balek ary tue..

mama tanye lia nak keje or cancel lesen kete tuhh?

Okay..bile lia pk masak2..

Kalau lia cancel lesen kete,rase nyer tak berbaloi...

Sebab ape lia kate tak berbaloi?

Sebab lia start amek lesen tahun lepas..tahun 2012..

Akhir tahun..maksud lia bulan december lepas..

Lia difahamkan tahun lepas last overall price murahh..

Agak murah laa bagi lia berbanding tahun nie..

Tak silap lia tahun nie harge dinaekkan lagi..

Tapi lia tak tahu bape banyak cost yg die naek..

Time tahun lepas pon,cost yg lia amek overall RM850..

Tahun nie lia tak tahu la pulak berape?

Bile lia pk kan balek...kalau lia cancel lesen kete..

So makne nyer lia kena amek balek..

Lepas tue cost pon dah naek,so lia kena bayar lebihh..

Ayoo...satu keje lahh pulakk..

So lia amek keputusan teruskan amek lesen kete..

Makne nyer lame lagi laa lia dapat keje..huahua

Ape lahh nasib...terpakse terima jelahh..-_-

Agak2 nyer sebulan lagi kot lia dok dalam uma jee...

Padahal yang laen nga keje...

Ade jugak aktiviti yang boleyh dibuat...

Berbanding dengan lia...

Tak de keje...

Hope la..satu ary nanty lia dapat keje gakk..

Nak merase kepenatan bekerja...

Cari duit memang susah..

Tapi lia tetap nak merase..kepenatan bekerja tuhh..

Nanti kalau duit hasil penat lelah lia bekerja tue,lia nak simpan..

Boleyh gune time smbung belajar nanti,ye tak?

Nanti tak de lahh menyusahkan papa n mama..

Okay laa..tue je kot yang lia nak luahkan ary nie...

Ouh ya!malam nie ade cter best dkat tv2..tengok tau!

Jangan tak tengok..hikhik

Walaupun cter tue dah lame n mybe korang dah pernah

Tengok tpi tak salah klau tengok lagi..

Bagi lia cter tue memang best...

Dah lame lia tak tengok..>_<

Okay la...smpai kat cnie dulu..

Tata..wasalam..^___^v

You Might Also Like

0 comments

drop here your comment.:)