PENAT NYER KERJA!

Friday, January 18, 2013



haip korang semua...
alhamdulillah..lia berpeluang jugak tok bukak blog..><
alhamdulillah...syukur sangat...
maklum lahh..sejak kebelakangan nie..
lia sibuk..sibuk dengan keje..sambil tue cari job laen..
sementara kudrat maseh kuat...cehhh..haha
lia jenis tak suka duduk terperap dalam rumahh...
lebih suka keluar rumah jalan2 tengok suasana dkt bndar..
nie time tak khwin lagi..nanti dah khwin tak tahu lahh cm mne...
memang pengsan kot si HUBBY lia pegi sane sini dgn lia..huhu
i'm sorry...hikhik..tapi alhamdulillah laa...sebab dapat...
pasangan yg sekepala dengan lia...alhamdulillah...=)
okay..entry lia kali nie..ermm..lia nak citer ngan korang semua...
betape pahit nyer hidup lia sejak kebelakangan nie..
pada hari ahad lepas...lia tumpang duduk rumah makcik lia..
*budak degil yg nak kerja..cam nie laa..
mule2 lia kerja sebagai waitress dekat kedai makcik lia..
maklum lahh...kat situ je mama kasi lia keje..
first day lia keje tue...okay lagi..
xde lahh rase  penat sangat...boleyh dikatekan seronok la jugak..
budak yg excited nk kje kn?nk dapat duit sndri..
tapi bile dah masok hari yg kedua...okay..lia ngaku...
memang penat sangat rase nyer...badan sume habis lenguh...sakit2.
cehh..macam aku nie dah tua jea...=P
alahh..lenguh2 satu badan tuhh tak kesahh laa...cuma..
sebenarnyer kat restoran mkcik lia tue dah ade rmai pkerja...
lia pon rase lia tak sesuai kerja dekat ctu..
sebenar nyer lia nak keje dekat kedai bakery...
lia minat sangat sangat kalau pasal kek2 nie...
seriously minat!!
lia dah try cri keje kat kedai bakery..hope rezeki lia laa dapat keje dekat ctu..amin!
lia dh tak tahan keje dekat kedai mkcik..= ="
wat mase sekarang lia just dok terperap dlm umh..haha
saje wat naekkan berat badan...huhu
dah laa siang tadi kena marah dengan makcik sebab keluar jalan2..
nak tahu lia pegi mane?
hee...lia jalan2 dekat bandar...
memang tdi lia ngan cousin lia kena marah..
tapi kena marah ckit je..
naseb baek..mule2 lia dah rase kecut dah...
tapi bile makcik lia marah ckit jea...lia ngan cousin terus masok umahh...
lari dari kena marah dengan lebih teruk!
hehe..ok lahh..lia nk tido laa..
dah nantok...
wasalam






You Might Also Like

0 comments

drop here your comment.:)