NAPE LIA BUAT BLOG ?

Sunday, February 03, 2013


hai semua...
malam nie itong lia tak berape okay . nie disebabkan lia menangis tengah malam semalam . . menangis sebab ape tue hanya tuhan sahaja yang tahu . . bak kate Datuk Siti Nurhaliza , biar lahh rahsie . T___T

okay laa.entry lia kali nie . . just nak share dengan kawan2 blog yang laen . setiap orang mesti ade sebab kenape wujudkan blog , betol tak ? same macam lia jugak . sebab ape lia wujudkan blog ?

lia wujudkan blog sebab bagi lia , blog teramat penting dalam hidop lia . Blog boleh dijadikan sebagai teman tempat lia luahkan segala perasaaan yang terpendam . Tak kesah laa same ade peristiwa yang gembira , sedih , or tengah kecewa . semua nyer lia luahkan dekat blog . Sebab bagi lia , bila lia luahkan dekat blog , hati lia berase amat lega . Kepada sesiapa yang ade masalah tekanan perasaan tu , lia syorkan supaya anda wujudkan blog anda sendiri . Hal ini kerana apabila anda luahkan tekanan perasaan anda yang selama ini anda pendam kan , Insya-Allah anda akan berase lega yang teramat . sebab anda dah keluarkan segala yang terbuku dalam fikiran anda , betol tak ?

bagi lia . blog adalah sahabat sejati lia . walaupon blog tak hidup pon . tapi lia boleh jadikan blog sebagai tempat luahkan perasaan . =) bagi lia . lia tak percaye kan seorang manusia yang bergelar 'kawan' . nak tahu sebab ape lia cakap macam tu ? sebab bagi lia , kawan tak boleh dipercayai . seumur  hidup lia , lia tak pernah jumpe lagi manusia yang bergelar sahabat . kawan tu ade laa tapi sahabat belum jumpa  lagi . bila lia terdengar lagu 'SAHABAT' nyanyian Najwa Latiff , hati lia tertanya-tanya , siapakah yang bakal jadi sahabat lia ? segala isi lirik tu lia dengar dan fahami dengan penuh teliti . 

Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Alangkah best kalau lia dapat sahabat yang macam ni . 

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Yang setia mendengar segala masalah lia . ini tak ? bile lia senang , mule laa rapat tapi bile lia tengah berada dalam kesusahan , seorang manusia yang bernama kawan menjauhkan diri daripada lia . itu bukan manusia yang bergelar SAHABAT !

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

die adalah sahabat yang mampu bertahan dengan segala kerenah dan perangai lia . yang setia dan ikhlas berkawan dengan lia .

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

lia mahu kan sahabat yang susah senang dikongsi kan bersama dengan lia .

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

lia bersyukur sangat kalau dapat jumpe sahabat yang macam nie . ini yang baru digelarkan SAHABAT !

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku.

You Might Also Like

0 comments

drop here your comment.:)