RINDU DEKAT ARWAH MAK CIK ! :'(

Friday, February 22, 2013





Assalamualaikum . ! 
hai semua. bertemu kembali di blog lia yang serba simple mimple ini . hihi
now tujuan lia nak taip-menaip nii just nak share something dengan korang-korang semua . untuk pengetahuan korang-korang semua , Asmanira Binti Ibrahim , lia punya makcik merangkap adik kepada papa lia telah meninggal dunia baru-baru nii. sedekahkan al-fatihah kepada beliau . :) beliau meninggal disebabkan kemalangan ketika on the way nak balek ke rumah beliau di Gua Musang . beliau meninggal pada tarikh sebelom first day exam SPM bermula . ya Allah . ketika itu , lia tengah bersiap sedia untuk menempuh peperangan pada esok hari . hmmm . papa mula-mula just bagi tahu dekat mama jee . and mama pulak tak bagi tahu dekat lia sebab takot lia tak dapat nak focus dalam dewan peperiksaan . seriously memang lia tak tahu pon pasal hal makcik kesayangan lia tuu meninggal . lia mati-matian ingat makcik lia tuu time tuu nga rehat sambil baring dekat rumah keluarga mertua arwah .

mula-mula lia dapat tahu tuu . alhamdulillah syukur sangat sebab dapat tahu daripada mama lia sendiri yang makcik lia selamat . banyak kali lia tanye dekat mama lia keadaan arwah makcik lia time dekat hospital hari tuu . mama banyak kali kate yang arwah semakin sihat . tapi bila lia dah habis menduduki peperiksaan SPM , mama bagi tahu dekat lia yang makcik lia dah meninggal . Ya Allah . bila lia dapat tahu berita tuu , terus lia terpaku . lepas tuu air mata lia mengalir . lia tak sedar yang lia sedang menangis time tuu . lia tak dapat nak terima yang makcik lia yang selama nii lia rapat , orang yang selalu buli lia , marah-marah lia rupa-rupa nya dah tak de dekat dunia nii . hmmm . :'( tapi lia terpakse terima jugak qada' dan qadar dari Allah . mungkin Allah lebih sayangkan arwah . dekat bawah nii antare nyer gambar arwah . ya Allah , rindu yang teramat ! sekarang bile lia teringat dekat arwah makcik lia , lia akan termenung . hmmm . 

arwah bersama anak-anak nya .



arwah bersama dengan suami and anak-anak nya .

"Cik , kalau cik nak tahu , ayah cik dah kahwin tau . ayah cik kahwin pada tarikh 10/02/2013 . baru-baru nii . ayah cik sebenar nye masih sayangkan cik . tak boleh nak lupakan cik . tapi disebabkan anak-anak cik iaitu balqis and batrisya asyik demam jee sebab rindu dekat cik , so disebabkan itu , ayah cik kahwin laen . sebab balqis and batrisya perlukan kasih sayang seorang ibu . cik , lia sayang sangat dekat cik . hope cik okay-okay dekat sana . seriously lia rindu sangat dekat cik . teringat lagi lia time lia keluar teman cik pergi beli barang dekat kedai dekat shah alam . time tuu cik za nak pindah rumah . time tuu laa last lia jumpe dengan cik . hmmm . tak sangke begitu cepat nya cik tinggalkan lia . :'( cik . cik nak tahu tak ayah cik kahwin dengan sape ? ayah cik kahwin dengan sepupu cik . kak bibi . :) ayah cik kahwin dengan  kak bibi sebab rumah tok ma dengan rumah tok ngoh dekat jee . soo tok ma boleh jumpe balqis and batrisya dekat belakaang rumahh je . mula-mula lia tak setuju and tak boleh terima yang ayah cik nak kahwin dengan kak bibi . sebab cik baru jee meninggal . tapi ayah cik dah nak kahwin laen pulak ! tapi bile mama lia dah puas yakinkan lia , baru lia terima dengan hati terbuka and lia redha dengan pemergian cik ."

cik nak tengok sekitar majlis akad nikah and perkahwinan ayah cik dengan kak bibi ? :)
tak banyak gambar nyer . just due je yang ade . dekat bawah nii antare nyer . .

majlis perkahwinan . :)

majlis selepas akad nikah . (menyarungkan cincin)

cik , ayah cik sayang cik sampai bila-bila . ingat tuu cik ! lia pon same . 

hmmm . okay laa . rase nyer sampai di sini saje lia punya entry . kalau lia free , lia update lagi . nii lia update sebab teringat dekat arwah makcik lia . 

semoga arwah dalam keadaan tenang di sana ~ amin !

wasalam

You Might Also Like

0 comments

drop here your comment.:)