HARI NI SAYA AMEK RESULT SPM !

Thursday, March 21, 2013


 Assalamualaikum  
hai semua ! alhamdulillah , lia berpeluang untuk buka blog . setelah lame lia tak bukak . haha . disebabkan kesibukan yang teramat . sejak lia kerja nii , semua macam tak berape nak terurus . -..-

nasib baek mama lia ade . tapi mama lia jadi tukang membebel dekat lia jelaa . haha . but lia sayang mama lia .. ! huhu . mama lia paham lia . and banyak simpan rahsia pasal lia tau ! al-maklum laa . lia nii nakal orang nye . hee . kalau papa lia tahu , memang habis laa lia . naseb baek mama lia banyak bersabar dengan lia . hikhik . mama . u are the best mom for me ! :D

okay laa . kita kembali kepada tajuk asal . tujuan lia bukak blog and taip-menaip nii . tak laen tak bukan hanye nak bagi tahu pasal result SPM lia . tak mau laa sembunyi2 . sharing is caring kan ? :)
amacam dengan result korang2 semua ? alhamdulillah , result lia boleh dikatakan okay and sedap mata memandang . walaupun result lia tak laa segempak macam result korang-korang semua tapi lia tetap bersyukur . alhamdulillah . :)

nak tahu lia dapat berapa ? ermm . lia dapat 3A . alhamdulillah . kalau gred dalam slip SPM , 1A 2A- 2B 1C+ 1C 3D . yang tak boleh terima tuu yang dapat gred D tapi nak buat mcm mane . terpakse laa redha . korang-korang semua . jom share dengan lia . korang pulak dapat berape ? tak payah malu2 :) 

tadi time lia tengok result lia , tetibe-tibe bakal mak mertua lia panggil . atoyai . time tuu nervous kot . sebab bakal mak mertua lia nak tengok slip keputusan SPM lia . sebab bakal mak mertua lia tuu cikgu BM lia . huhu . nak tahu bakal mak mertua lia cakap ape ? heee . die cakap , tak pe la . okay laa nie . sekarang berusaha untuk dapatkan tempat dekat ipta . insya-Allah . cume die terkejut sebab lia tak dapat A untuk subjek BM . siez frust ! -..-

okay laa . tuu je lia nak kongsi dengan korang-korang semua . jangan lupe bagi tahu korang dapat berape aww ! :) and doakan lia dapat masuk ke ipta terutama Uitm . hope sangat dapat masuk sane . Amin ! korang doakan lia erk ? lia pon akan doakan korang-korang semua . :)

DAH DENGAR LAGU 150 JUTA NYANYIAN AINAN TASNEEM ?

Friday, March 08, 2013



 Assalamualaikum 
hai korang-korang semua . alhamdulillah . lia berpeluang untuk bukak blog . tapi lia dapat bukak sekejap aje sebab esok kena gerak pergi keje . penat . (-__-)"

sebab ape lia update blog walaupun esok keje ? sebab hati lia tengah sakit . so lia luah dekat blog bagi meringankan beban yang lia tanggung . Ya Allah . memang hati lia teramaat sakit . bila lia bace mesej dari die , terus air mata liaa keluar . tanpe lia sedari . ade ke patot die tuduh yang lia curang dengan laki laen padahal lia setia dekat die je . ya Allah ! sabar je !

tapi bila lia layan lagu 150 juta nyanyian ainan tasneem , hati lia sedikit terhibur dengan isi lirik lagu tersebut . kalau la si die dapat hayati lirik ni betol-betol and paham perasaan lia dekat die kan bagos . ni tak . nak tuduh lia macam-macam . time lia dapat mesej dari die , terus lia update status dekat facebook sebab time tuu hati lia tengah frust ! ya Allah . sabar je dengaan pak cik nii !
nak tahu lia update ape ?

awak tak habis-habis tuduh saya bukan-bukan . awak ingat saya ni ape ?? awak nak tuduh saya macam-macam or yang lebih teruk , tuduh jela . saya tak kesah . sebab saya tak macam yang awak cakap urh . awak kenal saya dah hampir setahun tapi awak macam tak kenal sape saya . saya ni antara orang yang paling rapat dengan awak tapi awak asyik tuduh saya macam-macam . nak tahu sebab ape saya tak kesah awak tuduh saya ? sebab saya tak macam tu . saya setia pada yang satu . tapi awak tak percaya . it's okay . terpulang dekat awak laa . berani kerana benar . takot kerana salah . saya tak takot la . sebab saya bercakap benar . walaupun hati saya sakit yang teramat dengan tuduhan awak , tak pe . saya senyap je . time saya kerja or pergi jalan-jalan dengan family or dengan kawan-kawan , tak de saya tergedik-gedik la . SAYA SETIA PADA YANG SATU . tapi awak tak percaya . saya tahu ego awak amat tinggi tapi tuduhan awak kadang-kadang melampaui batas . walaupun hati saya banyak terguris , tapi saya tetap akan setia pada yang satu . insya-Allah .
#haihh . kite dah setia tapi die tuduh macam2 . frust la macam ni ! :'(

time tuu . laju je lia tekan keyboard . ape yang terlintas dekat dalam fikiran terus lia menaip . *tak sangke okay jugak ayat bm eden . hehe . tak de salah pong ! sampai sekarang lia still tengah frust ! entah laa . lia dah fed up laa ! ukan fed up nak putus . tak terniat pon . lagi pon lia tak nak putus dengan die . sebab hati  lia sayang sangat dekat die . lia fed up sebab die asyik tuduh lia bukan-bukan . hmmm . 

dah la . lia nak tukar topik . malas nak ingat pasal mesej die . kalau tak , lia nangis balek . hmmm . korang semua dah dengar lagu 150 juta nyanyian ainan tasneem ? kalau tak dengar lagi , sila lah dengar . best tau ! :)

nak contoh lirik die ?

Lirik Lagu 150 Juta: Ainan Tasneem

Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”
Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”

“Saya kenal sayang saya”
Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya

Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna

Kalau hati tak ada
Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa

Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala

Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/11/lirik-lagu-150-juta-ainan-tasneem.html#ixzz2MsuWBH00


best tau lagu die . so sape2 yang tak dengar lagu tuu . klik je dekat video tuu okay . :)
semoga enjoy ya ! and jangan lupa doakan supaya hubungan lia dengan si die kembali kepada asal .
wasalam . :)