drama

SSID MASUK DALAM MIMPI AKUU

Friday, May 31, 2013

Assalamulaikum andd annyeonghaseyoo . :D okayy . See . Nampak ceria akuu di situ . But why ?? Hohoho . SSID masukk dalamm mimpi akuu ! Takk sangkee . Andd akuu pulakk dahh tersengihh2 sampai ke pipi . Hehehe . Dahh laa firash arshad hensem n cute . Syafa pulakk cantikk n ayu jeaa . :)

Ahhh sudahh . Akuu dahh terkenaa jangkitann angau SSID dahh . Masalahh nihh . -.- jangann sampai obses sudahh laa . Hahaha .

Takk sabar rasee nya nakk tunggu SSID maenn malamm ni . Ya Allahh . Sabarkan lahh hatiku . :)

K bye ♡

Segmen Menang Blouse Tribal #2

Friday, May 31, 2013


kalau nak join , klik gambar dekat atas nihh :)

Assalamualaikum andd annyeonghaseyoo . :) alhamdulillah yaya dapat bukak blog dengan menggunakan *LAPPY* . dah lamee takk bukak gunaa lappy . selalu nyaa update entry guna handphonee jeaa . sebabb lecehh laa pulakk kalauu gunaa lappy . hahaha . okayy laa . pagi ni yaya nakk joinn segmenn . kenapaa yaya joinn ? sebabb hadiahh diee awesomm. -baju kegemaran yaya tuhh-

-hope yaya ada rezeki kali nihh . AMIN !-

study

INSYA-ALLAH AKU AKAN MASUK KPTM

Friday, May 31, 2013

Assalamulaikum andd annyeonghaseyoo . :) selamat malamm semuaa . Actually malamm ni akuu nakk share somethingg . Petangg tadi akuu keluar jalann2 dengann adil akuu naek basikal . Sajee nakk amekk anginn . Andd thenn nakk sejukkan hati . Nakk hilangkann moodd akuu yangg terlampauu downn sangat nihh . -.- akibat daripadaa apee yangg diee cakapp dekat akuu hari tuhh .
Kalauu bolehh akuu nakk lupekann andd nakk mulekann hidupp baru dengann diee . Lepass tuhh . Timee akuu nakk balekk sebabb dahh nakk gelap lagi ponn akuu puasee . Nakk kenaa hidang makanan untukk berbukaa puasee lagi . Tapi akuu teringat yangg mama akuu suruhh akuu singgahh dekat rumahh jirann akuu suruhh tanyaa khabar andd lepass nihh nak sambungg belajar dekat manee ?
Mula2 rasee malas pulakk tapi takut nanti mama aku membebel so akuu ponn singgahh dekat rumahh jirann aku tuhh japp . Tanyaa la khabar diee . N thenn tanyee diee sambungg belajar dekat manee . Sebelumm tu aku ade tanyee dekat diee . Upu dengan politeknik dapat takk ? Die cakapp laa yang diee tak dapat . So samee nasibb dengann akuu laa . Hihihi . Aku pada mulaa nyaa memangg rasee nak nangis kot *dah nangiss ponn* bila dapat tahuu yang aku tak dapat upu . Akuu rasee macamm dahh patahh semangat nak belajar . Dahh la akuu takk mohonn matrikk . *rugi . rugi*
Lepass tuhh diee cakapp laa yangg diee masukk kptm ( KOLEJ POLY-TECH MARA ) . Kolej ni bawahh mara tauu . Diee dapat dekat ipoh . Wahh . Takk sangkee akuu diee ponn mohon kptm gakk . Akuu adee geng lahh ! Sebabb akuu ponn mohonn kptm gakk tapi coursee akuu dengann diee takk samee . Andd tempat kiteorangg punye study ponn takk samee . Akuu kenaa campakk jauhh dekat alor star . *atoyai*
Dulu timee akuu dapat tahuu yangg akuu diterima masukk ke kptm alor star .. Wooooooo ! Memangg akuu happyy sangat ! Lagi2 akuu dapat coursee yangg akuu minati pulakkk tuhh . *accountancy* akuu punyaa la semangat nakk bagitahuu parent akuu . Bilaa lepas aku dahh bagitahuu , parent akuu macamm takk berapaa berminat jee akuu masukk kptm bilaa dapat tahu yang kptm tuhh swasta . Walaupunn swastaa tapi separuhh jee . Separuh lagi gov. N yang palingg pentingg , kptm under MARA okayyy ! >.<
Bilaa akuu dapat tahuu yang jirann akuu konfemm masukk kptm , akuu rasee sedikit jeless . Yelahh . Mak ayahh diee restu . Akuu nihh takk tahu lahh mak ayahh akuu restu ke tidokk . Hmmm . Dahh puas aku pujuk parent akuu yang aku nak masukk kptm jee . Yelahh . Ramai orang katee rugi kalauu dahh dapat kptm tapi takk masukk . Belom tentu rayuann upu akuu dapat ke takk . Nakk suruhh akuu masukk form 6 ?? Memangg takk laa . Hahaha . *gelak jahat* takk de laa . Akuu bukann nakk hinaa form 6 cumee akuu takk berapaa minat nakk masukk form 6 . Laenn laa kalauu form 6 macamm matrikk . Baruu akuu masukk . Akuu malass nakk pakai baju sekolahh . Hewhewhew . Cukopp lahh sampai form 5 jeaa akuu pakai uniformm sekolahh . *kenyit mata*
Tapi bilaa jirann akuu bagi semangat dekat akuu supayaa try pujukk parent akuu balekk . Ermm . Betul jugakk . Try pujukk balekk . Mybee parent akuu berubah fikirann kee kann ?
N thenn bila akuu balek rumahh . After aku dahh settle bukak puasee . Akuu g jumpee parent akuu dalamn bilik dieorangg . Andd akuu ceritaa laa kelebihann amekk kptm . Akuu ceritaa panjangg lebar dekat parent akuu . Berbelit lidahh akuu nakk share pasal kptm dekat dieorang . Naseb dieorang pahamm . Fuhh ! Kalauu takk buat penat air liur akuu jekk . -.-
Bila mama akuu n papa akuu dah sedikit yakin dengann apee yang aku katekan dekat dieorang . Ermm . Lampu hijau la kot lepas nihh . Tapi mama akuu nakk pergi bincangg dulu dengan parent jiran akuu yang nak masukk kptm tuhh . *nak kaji dengan lebih mendalam pasal kptm lettuw* :D
Bilaa akuu fikirkann balekk . Kalauu nakk tunggu rayuann upu . Ermm . Dengar ceritaa bulann 9 baru keluar . Entahh dapat entahh tidoks yekk ! So rase nyee akuu masukk kptm jelaa kot . :D
Insya-Allah . Okayy laa . Tu je aku nak ceritaa . Bye ♡

CERITA TAK SAME DENGAN NOVEL

Wednesday, May 29, 2013

Assalamulaikum andd annyeonghaseyoo . :) mood akuu baekk hari ni . Mybee disebabkann akuu dahh berbaekk dengann diee . :3

Akuu ni memangg laa . Takk leyhh pisahh jauhh ckit dengann diee . Kalauu takk . Mula laa rasee induu . Haihhh -.-

Ohh yaa . Entry akuu kali ni takk panjangg . Just nakk bagitahuu . Ermm . Rupa2 nyaa ceritaa Sebenarnya saya isteri dia ! tuu xsame diee punyee cerita dalamm tv andd dalamm novel . Akuu ingat sebijik samee . Kecewaa tu adee laa gakk . Antaraq cerita dengann novel , bg akuu laa . Novel lagi best . Lagi sweet macammm gula2 . Heeee . Tapi akuu still layann ceritaa kat tv gakk . :D

Okay la . Tu jee nakk cakapp . Bye

KAHWIN

Tuesday, May 28, 2013

Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . :) malam ni akuu tengahh boringg and thenn mood akuu timee ni ponn bolehh dikatakann okayy laa jugakk . So akuu dengann rajinn nyee buat entryy . 'macamm adee orangg jee nakk bacee blog kauu alia . Pasan ! Hahaha'

Ermm . KAHWIN ? Siapa yangg takk nakk kahwinn kann ? Mesti ade rasee nakk kahwinn . Mesti nakk adee seorangg pasangann hidop semati . Macamm akuu jugakk . :D dulu akuu seriously berharapp sangat diee yangg jadi bakal imam ku . Tapi sekarangg . Entahh laa . Akuu dahh takk berani nakk mengharapp sangat .

Bukann akuu takk percayaa dekat diee cumee akuu dahh takk berani nakk mengharapp 100% sebabb takott dikecewakann . Lagi2 diee lepass ni nakk pergi sambungg belajar . Hmmm . Mybee akann jumpee dengann perempuann yang lagi lawaa kee ? Manee lahh tahuu kann ? Akuu redha jee skrg nii . Sebabb cintaa jarak jauhh banyakk risiko nyaa .

Akuu harapp diee takk pernahh lupee dekat akuu bilee dahh sambungg belajar nanti . Hmm . Harapp laa . Perangai manusiaa . Bila2 mase jee bolehh berubahh .

Bila akuu update pasal kahwinn nihh . Akuu teringat pulak adee sorangg akak nihh . Diee tinggal dekat negeri sembilann . Diee baru jee kahwinn hari ahad lepass . Nakk tahuu umor diee bapee ?? Umor diee 19 tahun . Muda kann ? Tapi dahh kahwinn . Untungg laa . Mybe sebabb jodohh diee dahh sampai . Akuu jelesss ? Sejujurnyaa memangg akuu adee gakk rasee jeless tapi nakk buat macam manaa . Jodohh akuu belomm sampai lagi .

Kalau laa aku tahu sape jodohh akuu kann bagus . :3 huhu . Okayy la . Bye

KENAPA DENGAN AKUU ??

Tuesday, May 28, 2013

Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . Ermm . Actually akuu nak bagi tahuu . Akuu tak tahuu kenapaa dengann akuu nihhh . Semuaa kerjaa yang akuu buat semuaa takk kenaa . Basuhh pinggann tadii pinggann hampir nakk pecahh . Jemur kaenn tadi ponn tempat jemur hampir nakk terbalekk .

Bilaa akuu fikirkann balekk . Akuu sejakk menjakk ni asyikk makann banyakk tapi berat badan still samee . Hmm . Akuu ponn asyikk sakit dekat bahagiann buahh pinggang . Mybee disebabkann stress kot .

Ahhh kauu alia . Sampai bilaa kauu nakk stress jee keje . Hmmm . Entahh laa .

Akuu takk tahuu nakk kembali kepadaa asall . Akuu rasee macamm betul2 takk de semangat . Seriously down !! Aghhhh . Akuu asee nakk menjerit jee . :'(

K r bye .

DOWNN !

Tuesday, May 28, 2013

Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . Entry akuu kali ni takk de apee yang menarikk ponn .

- sory sebabb akuu gunaa perkataann 'aku' .

Actuallyy akuu rasee downn sangat hari nii . Akuu konfiuss . Betol kee dengann apee yangg akuu dengarr semalamm ?? Hmmm . Kee telingaa akuu yangg bermasalahh ? Entahh laa . Tapi seriously akuu rasee downn sangatt hari nii . Rasee macamm takk nakk orangg ganggu akuu andd akuu rasee macamm nakk marahh ponn adee gakk tapi akuu still bolehh kawal kemarahann akuu ni . Insya-Allah . Buat masee ni laa . Lepass ni takk tahuu laa macam manee . Hmmm

Semalamm timee akuu kol diee . Aku adee dengarr diee macamm cakapp dengann seseorangg andd akuu takk tahu siapee orangg tuhh . Akuu takk tahuu samee ade lelaki or perempuann . Tapi yangg akuu pelikk nyaa diee punyee caraa cakapp . Lembut semacamm . Bunyi macamm suaree manjee ponn adee gakk . Hmmm . Entahh laa . Diee cakapp dengann sapee entahh akuu ponn takk tahuu . Timee tuu akuu dahh syakk somethingg tapi akuu try gakk pk positivee .

Entahh laa . Akuu pasrahh laa . Akuu dahh give upp . Akuu takk tahuu diee contact dengann sapee . Bilaa difikirkann balekk , hati akuu rasee sakit . Nakk nangiss ? YES ! Memangg akuu nangis . Akuu setiaa dekat diee . Andd thenn semalamm ponn takk pasal2 kenaa marahh dengann diee . Diee pulakk xnakk dengar penjelasann daripada akuu duluu . Yelahh . Semuaa nyaa hanyee lahh alasann kann .

Akuu punyee laa tunggu msg daripadaa diee tapi takk dapat satu hapakk ponn . Andd semalamm akuu punyee la excited sambut anniversaryy kiteorangg yg ke setahunn tp macamm hampehh jee . Akuu punyee la semangat update entry kat blog pasal anniversary tapi sakit hati yangg akuu dapat ?? Serious akuu terasaa dengann apee yg diee cakapp . Akuu ikhlass ucapkann anniversary dekat diee . Tapi apee yg diee ckp ?? 'Hmmm mslh nye xkn lah dr ptg td xdpt stu benda kod.huh.org pkir dia bz sngt2.upe nye juz bce buku.nk smbut k anniversary lau kte dh mcm nie??huh.'

Hmmm . Akuu bacee buku ?? Akuu bukann bacee buku tapi cbokk menyiapkann entryy dekat dalamm blog sebabb akuu buntu nak sambut macamm manaa anniversary nihh sebabb akuu takk bolehh keluar jumpaa diee . So akuu update laa blog . Rupa2 nyaa hanyee akuu jee yang semangat sambut anniversary nihh . Okayy . Akuu rasee downn sangat . Akuu dahh takk tahuu nakk cakap apee . Akuu berserahh jee . Kalau adee jodohh aku dengann diee , alhamdulilah laa . Kalauu xdee tu . Hmmm . Entahh laa .

Akuu xdee mood nakk cakapp dengann sape2 ponn . Akuu nakk berseorangann jee sekarangg ni . Akuu still percayaa dekat diee . Hmmm . Okay laa . Bye

ULANGTAHUN KU DGN DIE YG KE SETAHUN :D

Monday, May 27, 2013

Assalamulaikum andd annyeonghaseyoo . :) hari ni adalah ulangtahun yaya andd my muchuxx yaya tuhh . Alhamdulilahh dahh genapp setahunn yaya bersamaa dengann diee . ( takk sangkee ! >.< ) hari nii yaya happy sangat ! Tapi takk happy ponn adee jugakkk sebabb diee sampai sekarangg sibukk dengann hal diee . Yaya takk tahuu hal apee . Mybe persiapann diee untukk g sambungg belajarr dekat Uitm kot . Mybee laa . :3

But seriously yaya rasee rinduu sangat dekat diee . Lepass nii diee nakk pergi perlis dahh . Hmmm . Sunyi laa yaya nanti . :( *nakk nangis* ) lagi tinggal berapaa hari jee lagi diee nakk pergi sanee . Miss him so muchh . Time ni yaya okayy lagi . Bolehh kawal perasaann lagi . Tp bila diee dahh nakk g sanee . Okayy . Memangg nangiss teresak-esak kot ( dapat bayangkann ) -.- manee takk sedihh . Orangg yang tersayangg tinggalkann kiteww g jauh2 semata-mata untukk menuntut ilmu . :( dugaann2 . Hmmm

Yaya ingat lagi time first pertemuann yaya dengann diee . Padaa awal bulan 2 2012 , yaya terpaksaa berpindahh dekat sekolahh lamee yaya balekk di SMK Bandar Tasik Kesuma ( 2009 - 2010 ) SMK Jalan 3 ( 2011 ) SMK Bandar Tasik Kesuma ( 2012 ) . :D takk sangkee kembali ke sekolahh lamaa balekk .

Time first jejakkan kaki dekat sekolahh kesuma balekk , hati yaya rasee laenn . Ohhh mang ! Nanti masokk , jumpaa dengann kawann lamee balekk . Rasee segann ponn adee jugakk time first timee masokk sekolahh tuu balekk . Time tuu hari isnin , adaa perhimpunann . Tapi yaya takk join perhimpunann tuu sebabb yaya dekat dalamm pejabat time tuu daftarkann diri . :3

Time masukk dekat dalamm bilik pn.rohaida ( takk ingat diee pegangg jawatann pee . Heee ) tengokk yaya punyaa butirann peribadi . N then diee dapat tahuu yaya timee form 4 amekk alirann sains arab . Tapi dekat sekolahh tuu takk de aliran yang yaya amekk tuu . Yang adee ponn alirann sainss jee . Kat sekolahh tuu ade duee kelass alirann sains . SCIENCE 1 N SCIENCE 2 . Mule2 pn.rohaida nakk suruhh yaya masukk kelass 5 SCIENCE 1 . Haa ?? 5 SCIENCE 1 ?? Wooo . Takk nakk yaya . Yaya mintakk kelas 5 SCIENCE 2 . *fuhhh*

Lepass dahh daftar tuu , yaya pegi laa naekk dekat kelass 5 SCIENCE 2 . Penat tauu cari . Naseb baekk jumpaa gakk ! Tapi bila yaya datangg dekat kelas tuhh , takk dee sorangg ponn . Dalamm hati cakapp , 'manee pergi semuaa orangg ?' . Tapi legaa laa jugakk sebabb dieorangg takk dee . Segann kott nakk jumpee dieorangg balekk setelah setahunn sebulann takk jumpee . -.-

Bilaa check jadual kelas hari tuhh ( sebab nakk tahu dieorangg g manee ) . Rupa2 nya dieorang sekarangg adee kelass physic . So yaya g laa dekat makmal physic . Huhu . Pegi jee . Tak masukk ponn . Ingatkann nakk masukk tapi takk berani n segann yg teramat . Soo yaya fikir lebihh baekk yaya just tunggu dekat dalamm kelass jee .

Hee . N bila kelas physic dahh habess , dieorangg ponn naekk ke kelass n semua orangg dekat dalamm kelass tuhh terkejut bilaa nampakk yaya . Yaya ponn pelikk . Dieorangg macamm takk pernahh nampakk yaya selamaa 100 tahunn :3

Andd timee tulaa kgkwn yang rapat dengann yaya waktu dulu pergi dekat yaya . N yaya layann macamm biasee padahall rase segann still adee . Huhu . Tp time tuu si muchuux tu takk dee dalamm kelass sebabb diee adee aktiviti dekatt luar sekolahh . ( al-maklum lahh . Aktif kann . Untung laa ! ) time first day yaya dekat sekolahh tuu , yaya just jumpee dengann mama diee jee sebab mama diee guru bm yaya :D takk sangkee kut . Mulaa2 yaya takk tahuu ponn guru bm yaya tuhh mama diee . Hewhewhew

Keesokkan hari nyee . Diee adee . Takk silapp yaya laa . Hee . Yaya time tuu kalau lelaki yangg yaya takk kenal , yaya takkan layan . Layann ponn gitu2 jee . Time tuu ponn yaya layan diee gitu2 jee . Ade satu hari tuu . Diee tiba2 tegor yaya . Tapi yaya pasan mukaa diee macamm malu2 nak tegor yaya sebabb ade cikguu panggil yaya n kawann yaya . Pandangg mukee yaya ponn takk ! Egoo nya but cute ! Heee . Time diee dahh gtauu , diee teruss blahhh macamm tuhh jee . Wooo .

Sabar jee . Bukann nakk tunggu yaya n kwn yaya ponn . Satu bangunann yaya cari diee . Penat tau ! Naseb baekk jumpee . Diee ponn bgtahu cikgu sekarangg dekat manee . N yaya n kwn yaya ikot jee diee dari belakangg . Time yaya ikot diee , yaya pandangg susuk badann diee . ( nakal takk ?? ) :3 yaya cakapp dalamm hati , 'tinggi betol diee nihh . Badann ponn tegap . Bolehh cair nihh kalauu aku jadi girlfriend diee . Dahh laa otot lengann ponn ERMMM . Besar kott . Fuhhh3 . Arghh kau alia . Berangann jee lebihh . Entah2 diee dahh adee makwe . Relaks alia . Kauu jangann mengharap sangat . Usha dari jauh2 sudahh laa . Pendamm lagi bagus ' . Time tuu yaya motivasi diri yaya sendiri . Motivasi kee ?? Hahaha . Ape2 jelahh . Yaya tertarikk dengann diee sebabb yaya perasan something yangg adee dekat die yang membuatkan yaya jatuh hati . Nak tahu apee ?? Sikapp penyayangg die . Seriously teruss yaya jatuhh cinta . Hohoho . N termasukk jugakk badann nyee yang tegapp n tinggi . Hoooo . Memangg lelaki yang yaya tengah2 cari untukk dijadikann suami . :3

Tapi yaya senyapp jee . Yaya pendam jee perasaann yaya dekat diee . Manee mungkinn diee sukee dekat yaya . Yaya kalau nak dibandingkann dengann perempuann laenn . Yaya just simple jee . Mukee ponn biase2 jee . Takk dee la comel or cantikk manee ponn . *rendah diri*

Tapi selang bapee hari .. Adee orangg sent msg dekat inbox facebook yaya . Yaya ponn pelik . Sape die nihh ?? Bilaa diingatkan balekk rupe2 nyee si muchuxx tu . Diee tegur yaya . Hoho . Takk sangkee ! Dalamm hati tuu rasee happy sangat ! So yaya layann laa diee dalamm facebook tuu . Layan punyee layann . Tibe2 die mintakk no.fon . Yaya ponn terkejut . Takk sangkee diee mintakk no.fon . Banyakk kali gakk yaya pk same adee nakk bg ke takk ? Last2 yaya bagi jugakk . Huhu . Mule2 chat dalam facebook lepass tuhh msg dalam fonn pulakk . Kiteorang berbalas-balas msg . N sampai satu mase tuu kiteorang borakk pasal perasaan . Takk sangkee pulakk yang sebenarnyaa diee sukaa yaya . Oh my God ! Memang terkejut sangat lahhh . Takk sangkee kot !  Tapi yaya still slow2 . Mne boleh terimaa teruss . Ego laa kate kann . Tapi last2 yaya terimaa sebabb yaya ponn suka dekat diee jugakk.. So kiteorang cple . :D time kiteorang cple , seriously banyakk sangat dugaann yang terpaksaa kami lalui tapi alhamdulilah hubungann kami masihh kekal sampai sekarangg . Dahh genapp setahunn ponn . Happy sangat !

Yaya harap hubungann yaya dengann diee kekal until jannah . AMIN ! ♡

REVIEW NOVEL CINTA KONTRAK

Monday, May 27, 2013

Assalamulaikum n annyeonghaseyoo . :)  malam nii yaya nakk review pasal novel yang yaya dahh bacee . Actually novel nihh dahh lamee yaya beli . And dahh banyakk kalii yaya bacee . Lebihh kurangg dalamm 7 kalii jugakk laa . Adee kawann yaya tanyee yaya . 'kau takk boringg kee asyikk bacee novel yang samee jee ?' hahaha . Yaya takk boringg ponn . Sebabb jalann ceritaa diee best sangat ! Sweetttt macamm gulaa2 >.<

Ceritaa nii mengisahkann tentangg seorangg perempuann yg bernamaa Nur Aliyaa Airyshaa ,(hampir samee nama dengan aku ) seorangg gadiss yg datang dari kampungg ke KL dengann niat untukk mengumpul duit demi keluargaa dann membiayai koss pembelajarannyaa . Dengann bantuan sahabat baekk along nyaa , Kak Yati , Airyshaa bekerjaa di sebuahh butikk terkemukaa yang cantikk yang dimiliki olehh Datin Aleeya ( nama aku gakk :3 )

Muhammad Danial Franz ( takk nakk exclusivee lakk nama ) , seorangg pemudaa kacukann Perancis yang berkelulusann dari luar negaraa kembali ke Malaysia dan bekerjaa di bawahh papanyaa , Dato' Eddy di sebuahh syarikat besar ( al-maklum lahh . Kayee kann )

Takdir menemukann Airyshaa yang brutal dengann Danial yang ego di butikk mami Danial , Datin Aleeya . Danial cuba mendapatkann Airyshaa tanpa merendahkann ego nyaa . Danial membawa Airyshaa untukk bertemu dengann orangg tuaa nyaa untukk dikahwinkann . Tetapi perkahwinann ini bersyarat ! Kontrakk yang direkaa olehh Danial dipandangg remehh oleh Airyshaa .

Di saat akad nikahh hampir tibaa . Airyshaa menyusunn strategi untukk melarikann diri ! Airyshaa mengambil keputusann untukk membatalkann kontrakk tersebut . Lantas sekepingg kertas yg tertera kontraknyaa dibuang . N bla bla bla . ( panjang cerita nyaa ) kalau nak tahuu cerita nyaa , beli lahh novel CINTA KONTRAK :D

Best sangat jalan ceritaa diee . Sweet adee . Romantik adee . Jiwang adee . Kelakar adee . Sedihh ponn ade . :) hargee novel nihh hanyee rm20 sahaja . Awakk awakk semuaa takkan rasee duit rm20 awak melayangg sebabb memangg berbaloi beli . Itu hanyaa pendapat daripadaa yaya okeyhhh ? Tapi memang best laa cerita diee . Hope novel nii dijadikann ceritaa dekat dalam tv macam SETIA HUJUNG NYAWA AND SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA ! Auwwwww ! Suke2 ( apesal gedikk pulak nihh ?? -.- )

Lepass nii review novel SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA ! pulakk . Tunggu yaa ! >.<

Bye ♡ ツ

AKU TAK PAHAM

Saturday, May 25, 2013

Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . :) hai semuaa . Now rasee semangat sangat nak taip-menaipp . Takk tahuu napee :3 okayy . Berdasarkann tajukk yaya dekat atass tuhh . 'AKU TAK PAHAM' . Ape yangg yaya tak pahamm ?? Awakk2 tahuu takk ? Takk tahuu ?? Yaya ponn takk tahuu . Kuang kuang kuang . Hahaha . *jangan marahh yee . Yaya gurau jee*

Sebenarnyaa yaya takk pahamm dengann mama yaya . Papa yaya takk de bisingg ponn . Yang selaluu bisingg nyee mama yaya jee . Yaya takk tahuu apee silapp yaya entahh . Hmmm :/

Nakk tahuu ceritaa nyaa takk ?? Okayy . Yaya ceritaa . Semalamm time waktuu petangg , yaya and familyy bercadangg nakk pii shah alam sebabb nakk jumpee cousinn yaya . Diee dahh nakk pii sambungg belajar dekat matrikk . And selaenn tuu . Mama nakk pii pamerann bukuu dekat SACC . Yaya dengann penohh semangat nyee pergi ciap2 iron baju , tudungg n laen2 . Nakk tahuu sebabb apee ? Sebabb yaya bercadangg nakk beli novel 'sebenarnyaa sayaa isteri dia' ♥ ∩__∩ time tuu semangat sangat tauu ! Takk sabar nakk beli novel tuu .

Time nakk ciap2 pakai bajuu tuhh , mama cakapp dengann suare tegass . Mama tanyee yaya punyee blouse labuhh kee ? Haihh . Mama ni . Mama dahh tengokk sendiri kann blouse yaya labuhh ke takk ? -_- lepass tuhh time nakk gerakk dahh . Mama nampakk yaya pakai kasut high heel . Mama bising2 kenapaa pakai kasut high heel ?? Pas tuhh yaya cakapp dengann elokk2 . Yaya tanya , 'kenapa mama ? Tak bolehh kee kakak pakai ?' . Mama takk jawabb soalann yaya tapi mama cakapp nanti time tengahh jalann dekat pamerann buku , kaki akan rasee lenguhh sebabb kasut high heel yaya tuhh memang tinggi . Tapi apee function yaya beli kasut tuhh kalau takk gunee ? Kann membazir nama nyaa tuhh -_-

So yaya pakai jelaa . Yaya nakk pakai ponn salahh . Hmmm . Dahh lamee ckit . Mama cakap lagi . 'kakak . Kakak kenaa pakai stokinn lahh' . Pulakk dahh ? Sebelum nii takk dee pulakk mama bising2 suruhh pakai stokinn . Haihh . Andd last sekali . Timee tuu timee balekk . Mama cakapp dekat yaya . 'kakak . Kakak takk payahh nakk cat walk sangatt laa dengann pakaii kasut tuu' . Haihh . Takk habezz2 salahh kann kasut high heel yaya .

Hmmm . Yaya nakk berfashionn ponn takk bolehh kee mama ?? Mama . Kakak dahh besar . Mesti kakak adee rasee nakk try pakai bajuu yangg lawa2 . Tudungg yang lawa2 . Kasut yang comel2 . Mama tahuu kann kakak takk bolehh kalauu nampakk kasut yang lawa2 jee . Mesti kakak nakk beli . Kakak berfashionn ponn menutupp auratt dengann sempurnaa .semuaa aurat kakak , kakak tutupp . Hmm. Kakak bukann nyee pakai baju yang ketat sangat2 . ( baju yg melekat dekat badann yaya ) kakak pakai baju longgar and labuhh bawahh punggungg . Kakak takk dee nyee beli bajuu yang atas punggungg .

Duluu timee yaya tomboi , yaya takk sukee make up . Ahhhh . Pe make up2 nii . Xselesaa laa . Dulu ponn yaya manee dee sukaa pakai pakaian perempuann . Dulu yaya pakai baju lelaki . Suare yaya timee dulu ponn macamm kasar arr . Cara cakapp macamm lelaki arr . *wooo . Hai broo . Lame aku takk jumpee kauu weyhh ! Kauu broo . Pe khabar ??* seriously macamm lelaki tauu . Mama ponn naekk risau dengann sikapp timboi yaya .

Tapi sejakk kehadirann si diee dalamm hidopp yaya . Baru yaya berubahh jadi betol2 perempuan asli . Takk dee dahh sikapp tomboi dalamm diri yaya . Dulu daripadaa yaya takk sukee bermake up . Tapii sekarangg sukee sangat ! Tapi mama bising2 kate yaya nihh takk sesuai lagi bermake up . But why ?? Hmmm . Entahh laa . Yaya takk pahamm dengann mama . :/

Ermm . Okayyy laa . Yaya nakk tidur dahuluu . Gud nytes ! Bye ♡ ツ

PERKARA YANG PALING AKU LIAT NAK BUAT

Saturday, May 25, 2013


Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . :) hai semuaa . Ermm . Entryy yaya kali ni . Yaya nakk share somethingg pasal diri yaya sendiri . Hehehe . Tanpaa rasee maluu and segann . Yaya ceritaa dekat dalamm blog ni . Bak katee orangg *sharing is caring* ^.^v

Haaa . Apee yang yaya nak ceritaa nihh ?? Kalau awakk awakk semuaa takk tahuu *silalahh tengokk tajukk yang terteraa di atass yaa ! HARAP MAKLUM* Ermm . Nak tahuu takk perkaraa yangg palingg yaya liat nakk buat . Lebihh senangg yang yaya malas nakk buat laa . Haha . Kalau takk nakk tahuu , pergi jauhh2 . Shuhhhhh shuhhhhh :3

Sebenarnyaa yaya palingg pantangg kalauu mama suruhh yaya BASUH TANDAS . Haa . Nampakk takk ??  Kalau takk nampakk , bukakk mata besar2 yee . :D wooo . Wooo . Kalauu bab basuhh tandass nihhh . Memangg mengambil masa untukk beroperasi . Hehe . Contoh nyaa kalauu hari ni mama suruhh yaya basuhh tandas , selangg beberapaa hari dalamm 5 hari jugakk laa . Baruu yaya akann basuhh *dengann rasee terpaksa* nampakk takk sikapp terokks kat situu . Huhu

Nakk buat macamm manaa . Dahh memangg yaya malass kalauu nakk basuhh tandass . Tapi takk bermaknaa tandass dalamm bilik yaya kotor okayyy ! Bersihh tahuu ! Sebabb tuannyaa jagee dengann elokk sekali :3

Kalauu kerjaa umahh yangg laenn contohnyaa macamm sapuu sampahh kee mop lantai kee basuhh pinggann kee okayyy laa tapi kalauu basuhh tandass .. Hohoho . Memangg payahh betol nakk lakukann . Memangg mengambil masaa . Tapi setiapp sebulann sekali okayyy yaya basuhh tandass . *rajin takk ? Huhu* tapi lecehhh jee . Kenaa gosokk sini laa . Situu laa . Errrrrrr ! Penat ponn adee ( penat cangkung n tundukk ) n tangann rasee lenguhh . Tapi nakk tandass bersihh punyee pasal terpaksaa laa basuhh jugakk -_-

Hahaha . Terukk kann ? Ish3 . Heee . Okayy laa . Tu jee nak kongsi dengann awakk awakk semuaa . Bye ♡ ツ

BILA RESULT RAYUAN UPU KELUAR ERKK ??

Thursday, May 23, 2013

Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . :) esokk dahh 24 mei . Hari yang ditunggu2 akan tiba akhirnyaa ! Nak tahu ape ?? Esokk result politeknik n rayuann upu . >.< actually yaya sebelum nii ade taipp pasal ni tadi . Dah publishh dahh ponn tapi jari yaya tersilapp tekann . Tak pasal2 terdelete . Errrrrr !!! Buat penat yaya jee taip panjangg2 . Dah laa panjangg yaya taipp tadii . Dalamm 5 atau 6 perenggann tadii . Cehhh . Macamm budakk sekolahh pulakk . Haha . Tapi nak buat macamm mana . Dah terdelete . Terpaksaa laa taip balekk . Tapi yang ni bukan sebijikk macamm yangg tadii laa . Sebabb yaya tak ingatt ponn . Huhu

Esokk yaya akann dapat tahuu yang yaya dapat ke takk masukk politeknikk and esokk jugakk yaya akann buat rayuann upu . Isi borangg upu balekk . Cian kann ? N malamm nii yaya mybe akann tidur lambat sebabb nakk kaji coursee yangg sepatutnyaa bersesuaiann dengann yaya . Actually yang yaya nak kaji ni bidangg sainss . Sebabb time spm dulu yaya amekk alirann sainss . :D

Yaya dahh serikk sebab sebelum nii isi borangg upu , yaya banyakk pilihh coursee sasteraa berbandingg sainss . Ape functionn yaya penat2 belajar alirann sainss selamaa dua tahunn dekat sekolahh tapi dekatt u pilihan bidangg sasteraa . Macamm tuhh lebihh baekk amekk alirann sastera teruss time dekat sekolahh hari tuhh . Kann ?? :)

Yoooo . Serious rugi . Tapi yaya takk letak harapann 100% dekat rayuann upu ni . Sebabb kita takk konfemm lagii dapat ke takk masukk u walaupunn dah buat rayuann . Yaya just letakk harapann 50% jee . Kalau yaya dapat , alhamdulilah laa . Kalau yaya takk dapat , kptm laa jawab nyeee . Yaya dahh takk letakk harapann 100% sebabb yaya dahh fobiaa bilaa hari tuhh yaya takk dapat masukk u . Nak tunggu second intake punyee punye lahh lamee . Dalam bulann november ke december entahh . Woooo . Lamee kot ! Takk sanggup yaya nak tunggu . :3

Tapi yaya nakk tanyaa . Kalauu buatt rayuann , agak2 nya bilaa result nyaa keluar ?? Yaya harapp result keluar sebelumm 26/6 lahh sebabb timee tu pendaftarann yaya dekat kptm . Hope laa sebelum tarikhh tuu .

Okayy laa . Sampai dekat sini dahuluu . Yaya nakk pergii mandi . Dah bau muchux ! Hoho . Kitaa jumpaa di next entry yee ! K bye ♡ ツ

LUAHAN HATI DARIPADA SEORANG GADIS !

Thursday, May 23, 2013

Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . :) ermm . Yaya bukak blog sebabb yaya nakk ngaduu somethingg . Apee functionn yaya buat blogg . Actually yaya sedihh adee . Geramm ponn adee .

Kes pertamaa .
Kes yaya dengann si diee . Rasee nakk nangiss jee ( memang dahh nangiss ponn ) . Ermm . Nakk katee rinduu tuu memangg laa rinduu . Rinduu sangat :'( tapi semalam kami gaduhh . Hmmm . Kami mulaa laa bertengkar dalamm wechat . Okayy . Dalamm hal ni memangg salahh yaya sebabb telahh wat diee sedihh . Tapi yaya terasee dengann ape yangg die cakapp . Padahal yaya dahh jujoo dengann diee tapi diee katee semuaa yangg yaya cakapp tuhh alasann . Okayy . Finee . Semuaa alasann . Paz nihh kalauu yaya cakapp or bual dengann die dalamm fonn , yaya senyapp jee . :/

So takk de lahh diee dengarr alasann yaya memanjangg . Kann diee dahh naekk bosann . Okayy2 . Yaya akann senyapp je lepass nii . Nantii takk de lahh rasaa bosann . Kann ??

Selaenn tuu , diee suruhh yaya pegii layann lelaki laenn padahal yaya setiaa dengann diee sorangg jee . Hmmm . Diee marahh yaya mentioned dengann seorangg lelaki dekatt dalamm twitter . Okayy laa . Yaya jujoo yaya memangg adee mentioned dengann seorangg lelakii nii . Dekatt dalamm twitter tapi bukann niat nak menggatal . Hmmm . Cumaa niat baikk nak tanyaa pasal macamm manaa nakk mohonn mara . Tu jee sebabb kebetulann diee tuu student KPTM dekat KL . Yaya sekarangg nihh tengahh study pasal KPTM . Searchh laa dekat google . Cari maklumat pasal KPTM . N thenn terjumpaa blog lelaki yang yaya mention dekat dalamm twitter tuu . Sebabb diee ade ceritaa pasal KPTM .

Memandangkann diee student KPTM so yaya sebagai junior nak tahuu laa macam mana nak mohonn mara . Just tanyaa tu jee . Bukann menggatal ponn . Hmmm . N yaya takk tahuu nak panggil orangg tuu apee sebabb yaya just nak tanyaa pasal pinjamann mara jee . Kalau gunaa kau/aku , macamm kasarr pulakk . Gangster semacamm je yaya . Laenn laa kalauu diee yang start dulu gunaa kau/aku .. So yaya ponn gunee laa kauu/aku . Tu ponn die marahh dekatt yaya gakk . Habiss tuu diee mentionn dengann kawann perempuann diee dekat facebook and instagramm gunaa saya/awakk adee yaya bising kee ?? Yaya majoriti kalau dengann kawann lelaki yang yaya kenal , yaya gunee kau/akuu . Buat pee yaya nakk berlembut . Wooo . Sory laa . Kasar beb ! Kau/aku laa . Bro laa . Berlembut hanya untuk my future husbandd tuu . Hmm

And lagi satuu . Diee selaluu suruhh yaya padamm no.fonn diee . Contact diee dalamm wechat yaya die suruhh padamm . Paz tuhh jangann ganggu die lagi dahh . Kenapaa ? Dahh menyampahh sangat dahh kee kat yaya ?? Dahh benci sangat erkk ? Sampai suruhh jangann ganggu die lagi dahh . Paz tuhh die suruhh yaya pergi layann lelaki laenn ? Why ?? Nak sangat ke yaya g layann lelaki laen . Diee ingatt yaya ni maen-maen dalamm hubungann nii ?? I'm serious okayy ! Buatt apee yaya nakk layann lelaki laenn . Nak menggatal dengann lelaki laenn . Sebabb yaya dahh ade diee . Die ingat yaya ni apee ?? Hmmm . And thenn diee tuduhh yaya g hide relationship dalamm facebook . Haa ? Hide ?? Sumpahh seriously yaya tak tahuu macam manaa nakk hide relationship dekatt dalamm facebook . Paz tuhh die marahh2 yaya sebabb yaya lambat replyy msg diee .die katee yaya cepat2 open hide relationship dekat dalamm facebook padahal yaya time tuu try nakk buatt screen shot pasal relationship dekat dalam facebook yaya tuhh . Try banyakk kali tauu buat screen shot tuu tapi tetapp tak bolehh jugakk sebabb tak bolehh support . Tak tahuu laa kenapaa takk bolehh support . So yaya try laa gunee camera fonn laenn . Snapp jugakk nak tunjuk sebagai bukti yang yaya xhide . Dah siap snap tuhh . Yaya bukakk laa wechat balekk memandangkann diee time tuu ponn banyakk sent dekatt dalamm wechat . Entahh apee lagii laa yangg diee membebel dalamm wechat tuhh . So yaya bukak laa . Paz tuhh yaya bace laa . Hmmm . Serious sakit aty dengann pe yg diee cakapp . Memangg time tuu air mata yaya dekat bawahh kelopakk mata dahh . Tapi yaya tahann jee . Time tuu yaya try kawal emosi yaya sebabb tak nakk dahh bertengkar dengann diee . Okayy . Yaya tahuu yaya punyaa fonn tak semahal diee punyaa fonn . Yaya just pakai sony xperia j jee laenn laa diee . Pakaii iphone5 . Tapi sekurang-kurangnyaa yaya try jugakk buat screen shot nak tunjuk bukti dekat die . Tapi nak buat macamm manee . Screen shot tak leyhh nak support . Hmmm . Lepas yaya dah siap hantar bukti dekat diee , yaya terus stop msg dengann diee . Nak tenangkann diri . Sejukkann hati . Happy kann perasaann diri sendiri . Terpulangg laa diee nak cakapp apee ponn . Hmmm . Rase nakk nangiss jee balekk time tengahh menaipp ni . :'(

Kes kedua .
Kes kedua pulakk . Parent yaya . Parent yaya ni . Bila yaya makin besar makin meningkat remaja , parent yaya akan lebihh mengongkongg hidupp yaya . Kalau remaja yang laenn . Mesti adee rase nakk kebebasann kann ? Samee la dengann yaya . Tapi parent yaya berterusann mengongkongg yaya . Haihh . Sekurang-kurangnyaa bagi laa yaya kebebasann sedikit untukk bersosial . Yaya bukann nakk bersosial yang melampaui batass . G kelab malam ke g tempat tak elokk . Yaya juzz nak luangkn mase yang adee ni dengan kawann2 n si die memandangkan kami semuaa nak pergi sambungg belajar dahh . Tuu ponn parent yaya takk kasii . N lagi satuu . Yaya nakk beli barangg online ponn . Parent macamm takk kasii padahal bukann gunee duit parent tapi gunee duit yaya . Yaya penat2 kerjaa . Hmmm . N tak lupee lagi satuu . Parent yaya macamm takk ambil berat ponn pasal yaya dapat sambungg belajar dekatt manee . Macamm takk ambil beratt jee . Haihh . Entahh laa . Yaya senyapp jee sekarangg nii . Parent lagi pentingkann cousinn yaya daripadaa anakk sendiri . Hmmm . Okayy . Nakk nangiss . :'( ape-ape ponn yaya nak tunggu keputusann politeknik esokk n nakk buatt rayuann upu .

Rase nyaa tuu jee kott yangg yaya nakk luahkann . Soryy sebab entry kali nii panjangg pulokks ! Okayy laa . Bye ♡

KONFIUSSS NI !

Wednesday, May 22, 2013




Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . :) bertemu kembali kitee yee . Malam ni entry yaya just simplee2 jee sebabb yaya on blog gunee handphonee . Hihihi . Ermm . Yaya nak cerita nii . Kalauu awakk awakk semuaa nakk tahuu . Yaya takk pernahh pergii dekatt kedahh ponn . Selama 18 tahunn yaya hidupp dekat duniaa ni , yaya takk pernahh jejak kaki dekat kedahh . Keciann kann ?? -_-

Padahal orang laenn dahh berapaa banyakk kali dahh pergi kedahh .  Macam mana erkk kawasann kedahh ? Huhu . Ahh kauu yaya . Takk konfemm lagii kauu pergi kptm dekatt alor star sanee tuhh . Haihh .

Sekarangg yaya tengahh sabar nakk tunggu result politeknikk n nakk buatt rayuann kemasukann ke upu . Entahh laa . Yaya sebenarnyaa takk tahuu nakk buat keputusann sekarangg nii . Konfiuss . Tarikhh daftar kptm 26/6 nii . Yaya lambat sebulann masuk . Padahal budakk universiti masuk 1/6 . Jelessss kot ! Sebabb dieorangg start awal . Untung laa ! Seriuss yaya jeless . :(

Yang yaya konfiuss sekarangg nii . Contoh nya .. Yaya buatt rayuann kemasukann ke universiti . Bilaa yaya dapat tahuu keputusann rayuann ??sebabb kptm daftar 26/6 . Mintak2 lahh result upu keluar sebelumm 26/6 . Tapi bilaa difikirkann balekk . Kptm ponn okayy jugakk walaupunn kolej tuu swasta . But kolejj tu under MARA .

Entahh laa . Ermm . Pape ponn tengokk laa nanti macam manaa .  24/5 nii result politeknik keluar . Takk tahuu laa result macamm manaa . Seramm + takott + risauu . :( ape2 keputusann sekali ponn 24/5 nii , yaya terimaa dengann hati yang redhaa . Rezeki masing2 kann . :)

Sekarangg budakk2 yang dapat matrik andd Uitm semuanyaa tengahh ciap2 packingg barangg untukk persiapann . Yaya nii still relakss lagi . Haihh . Dah naseb yaya . :/

Okayyy laa . Sampai katt sinii jee entryy yaya kali nii . Sebabb nakk layann twitter pulakk . >.< jumm ahh follow yaya . Nanti yaya follow awakk awakk semuaa balekk . :D mentionn okayyy ! @yayastrawbery95 . Searchh username yaya tuhh . Or lebihh senangg tekann butangg dekatt sidebar yaya dekat belahh kanann nii . Nampak kann twitter follow buttonn ? Haa . Tekann jee kat ctuu and follow . ;) Follow tauu . Jangann takk follow . Hihihi .

Okayy laa . Bye semuaa ! Jumpaa lagii di next entryy ! ♡ ツ

UPDATE BLOGG GUNAA FONN PON BOLEHH ツ

Wednesday, May 22, 2013

- rinduu die ( abang muchuxx tuu ! )

Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . :) wahh . Kauu yaya . Rajinn sangatt kauu nii . Selalu jee update blogg . Dulu jarangg jee . Hee . Nak tahuu sebabb apee yaya selaluu jee update blogg ? Sebabb sekarang yaya dahh jarangg update blogg gunaa lappy . Sekarangg yaya update gunaa fonn jee . Cepatt and pantas ..

Xpayahh kenaa tunggu bukakk lappy duluu and thenn kenaa tunggu loading internet pulakk . LECEH JEE ! Lebih senang on gunaa fonn jee . Lagi senangg . on gunaa fonn memangg lahh senang and pantass . Tak kesahh kitaa dekatt manaa sekali ponn . Kitaa bolehh update blogg gunaa fonn tapi kepuasann untukk taip tuu . Kalau yaya laa . Yaya ponn tak puass gakk taip gunaa keypad fonn nii tapi okayy laa sebabb keypad fonn yaya besarr . Senangg nakk tekann . *tu kelebihannya beli n pakai fonn screen besar . :)* senangg nakk tekann2 keypad . 

Lepas nii insya-Allah yaya akan sambung belajar . Tapi tak tahuu yaya ada kesempatan untukk bukakk blogg . Ermm . Bilaa yaya dahh konfemm masukk dekat manaa2 , yaya akan bagitahu dekatt entry yangg akann datangg . :) bila yaya free laa . Okeyhh ?? Sebabb yaya takott yaya bz jee . Huhu

But yaya rasa dahh takk sabar nakk sambung belajarr . Boring dahh duduk terperap dalam rumahh . Nakk belajar pulokks ! Hee . Doakann yaya berjayaa dengann success yaa ! 

Sampai di sini dahulu entry yaya kali nii . Semoga kita berjumpa lagii di next entry . Insya-Allah . Bye ♡ ツ

Segmen Follow April hingga Disember 2013

Wednesday, May 22, 2013



Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . :) jom join . tak rugi kalau join . kiteww same-same follow mengfollow blog sambil blogwalking okeyhh ? kalau nakk join , silaa klik banner/gambar dekat atas tuhh . bye 

JELESNYA DEKAT ORANG YANG DAPAT MASUK U !

Wednesday, May 22, 2013



Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . :) entry yaya kali nii . ermmm . ARGHHHH ! tension ada . sedihh ade . nak nangis ada . nak menjerit ponn ade . nak tahuuu sebabb apee ?? sebabb yaya tak dapat U . huhuhu . seriouslyy nak nangis kott . bilaa yaya bukakk takk kiraa faceboook ke , twitter ke and blog . ermm . adaa jee orangg ceritaa pasal dapat masukk U . untungg lahh kepadaa sape-sape yang dapat masukk U .

Sape-sape yangg dapat masukk U tuu . awak awak semua sepatutnya kena bersyukur sebab diterima masukk U . First intakee pulakk tuu . Ya Allahh . kalauu laa yaya dapat . diterimaa tawarann dekatt U , memangg bersyukur sangatt2 .. tapi mybee salahh yaya jugakk kot sebabb yaya banyakk mintakk course sasteraa berbanding course sainss padahal time SPM yaya amek alirann sainss . haihhh . 

Tak pelahh . redhaa jee . mybe ada hikmahh laa tuu ( think positive ) . yaya ingatt yaya akan buat rayuan UPU jugakk 24 meii nii . tapi kalau orang yang buat rayuan UPU nii biasa nyaa kalau dapat masuk ke U , bilaa tarikh kemasukan nya yaa ? 

Okayy laa . tuu je nak kongsi . :) bye 

MENCARI SPONSER UNTUK SEGMEN YAYA NANTI . SAPE YANG SUDI JADI SPONSOR YAYA ?

Wednesday, May 22, 2013


- atototo . omeyyy nya ! -

Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . :) actually now yaya tengahh cari sponsor untuk segmen yang bakal yaya buat nanti . ada sape-sape takk yang nakk jadi sponsor yaya ? sempena bulan rejab nii , jom kitaa melakukan amal kebaikan :) .
kalau bolehh , yaya nak tiga atau empat orang sponsor sahaja . yaya tak mahu ramai2 . takot nanti kesiann pulakk dekat para blogger yang nakk joinn segmen . huhu 

CIRI_CIRI SPONSOR :

 beragama islam
 jujur amanah dan ikhlas
 serius untuk jadi sponsor yaya
 mempunyai blog
 tak kesahh nak sponsor ape ponn

kalau ade sape-sape yang nak jadi sponsor , message yaya dekat FB klik sini :)
ataupun bagi tahuu nakk jadi sponsor yaya dekat ruangan komen blog nii . okeyhh ? :)

sampai di sini sahaja entry yaya kali nihh . bye 

My First Giveaway

Wednesday, May 22, 2013


Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . :) okay . now jom join giveaway from akak comeyy nii . takk rugii kalauu joinn . yaya join ponn sebab syaratt nyaa tak banyakk . *takk memeningkann kepala yaya* huhuhu

   Hadiah : PEPLUM


kalau nak joinn tekann banner yang atas tuhh okeyhh ? bye 


Segmen: Jom Blogwalking bersama Cik Bintang

Wednesday, May 22, 2013



Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . :) bertemu kembali kita yaa ! hehehe . ermm . yaya nak hilangkan boring yaya . so yaya bw blog orangg laenn . time bw , tibe-tibe adee nampakk pemilikk blogg tuhh buat segmenn . so dengann hati yang terujaa , yaya joinn . :)

kalauu nakk joinn sekalii segmenn ni , TEKAN JEE BANNER/GAMBAR YANG ADAA DEKATT ATASS TUU OKEYHH ?

DAPAT KPTM ALOR STAR ? NAK TERIMA KE TAK ?

Tuesday, May 21, 2013


      
Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . :) hai semua . ermm . yaya tak boleyhh lama-lama bukak blog . huhu . yaya bukak blog ponn sebab nak share something dengan awak awak awak semua . ermm . tapi sebelum tuu . awak awak semua kena baca entry yaya nii dulu . klik sini . okeyhh . dah baca ? ermm . yaya kann ade buat permohonan dekat kptm . and alhamdulillah bila yaya check tadi .. yaya dapat dekat kptm alor star , kedah . jauhh tuu . errrr . ( dalam hati suka sebab dapat jauhh  >.< ) sebab yaya suka merantau . :)

agak-agak nya okayy takk kalau yaya masuk KPTM ? bagi pendapat pleasee . tapi sekarang yaya tengahh tunggu politeknik and nak buat rayuan UPU dulu . pape ponn tolong bagi pendapat yaa ! thank you :) okay . tu jee . bye 

YAYA BUAT APE JE DEKAT RUMAH TIME CUTI ?

Tuesday, May 21, 2013




✿ Assalamualaikum 
hai semua .. ermm . bertemu kembali kita yaa ? amboii . kalau yaya bukak blog , masa cepat jee berlalu . yaya rasa yaya baru jee bukak blog . hee . ermm . semenjak yaya punya blogskin dah tukar , yaya jadi rajin pulak untuk update blog . dulu yaya jarang update blog . update ponn takk selalu sebab kekangan masa . kerja kann ? biaselahh . budak rajin :P haihh . so now what should I do ? hmm . i don't know . i'm just waiting for my result from kptm and politeknik . UPU memang sah-sah tak dapat . and yaya kena buat rayuan pulakk  24 meii nii . haihhh . tak pelahh . nak masukk universiti punyee pasal . 

and sekarang ape yang yaya buat ? okayy . soalan yang sangat baguss ! yaya sekarang dokk hendapp dalamm rumahh jee . tolong kemass umahh . tengok tv .. online ( dalam fon and lappy ) .. kadang2 kalau dah terlampau bosann sangat , yaya bukak laa blog nii . taip benda yang merepek-repek . hihihi . tapi yang tak bolehh blahhh . nak tahu yaya buat ape bila time2 cuti nii ? cuti ke ? ( kau jee yang cuti . kawan2 kau semua pergi sekolahh ) haha . whats everrr ! hahaha . nak tahuu takk . yaya dekatt rumahh kerja nya ushaaa blousee and macam2 dekat dalam facebook . bagusss takk ? >.< and then yaya ponn dapatt kawann baruu . bukan lelaki okayyy tapi perempuan . same like me . happyyy sangatt . die tak sombongg . and peramahh orang nyaa . kami baruu jee kenal tapi dahh rapat macam adik-beradikk . cumaa kami belom jumpaa face to face . nak tahuu sebab ape yaya cakap macamm tuhh ? sebab rumahh yaya dengann die dekatt jee . satu fasa . huhu . 

umorr ponn samee . kite orangg asyikk mention dekatt twitter jee . macamm mana korang berdua boleyhh kenal erkk ? ermm . yaya kenal die dalam wechatt . mula-mula die add yaya . disebabkan die perempuan so yaya accept die jadi kawann yaya dalamm wechat . kalauu lelaki add yaya dalam wechatt . haha . jangann harapp laa yaya nak accept . soryy okeyhh ! yaya nak jage perasaann buahh hati kesayangann yaya tuhh . nanti die mengamokkk laakk kang kalauu yaya accept . buahh hati yaya tuhh kalau mengamukk , perghhh ! meletopp wooo bumi nii . hahaha . walaupun seorang yang sanagt penyayang die tuhh tapi garang sebenarnya tau . garang kee ? bukan garang tapi panas barann . :P  ermm . nak tahu takk nama kawan baruu yaya tuhh sape ? namanya HAZWANI ZAINAL . sedapp kann nama die . yaya tak sangkee die sama umor dengann yaya . and now die ponn tengahh tungguu reslt from KPTM jugakk same dengann yaya . :) hope kita dapatt same kawasan yee awokkk ! heee . insya-Allah kalau kiteorang ade rezeki masukk situhh ,

 ouhhh yaa ! yaya nak tanyaa . ermm . nanti bila kiteww tengahh sambungg belajar dekat mana-mana kolejj or universiti , kiteww mesti kenaa ada lappy keeaa ? untuk kegunaan dalam pembelajarann yee ? pleasee help me . answer that question please okayy ! thank you so muchh ! hee . if you answer my question only ! hahaha . justt kidding . :D

okayyy laa . sedar tak sedarr rupa nya dahh pukol 5 pagii . mataa yaya ponn dahh mulaa nakk ngantokk . lepass nii azan zohor subuh nak berkumandang dahh . okayy laa . selamatt malamm n selamatt pagi yaa ! bye 





OKAY TAK KALAU YAYA MASUK KPTM KALAU TAK DAPAT U ??

Monday, May 20, 2013


- woooouhhhh ( menguap ) . ngantokkk nya ! -

✿ Assalamualaikum 
hai semua . ermm . yaya tak nak merepek panjang . now yaya nak tanya awak awak awak semua . ermm . yaya tak dapat U . tak mohon matriks !!! ( nampak sangat ngade-ngade di situu sebab tak mohon :3 ) . and then yaya tak dapat IPG . form 6 yaya dapat . alhamdulillah laa . but yaya nak masukk U especially Uitm . tak pe .  yaya akan tunggu 24 mei nii . yaya akan try buat rayuan untuk UPU . tapi kalau rayuan , agak-agak nya bila result keluar ? adoyaiii . and result politeknik ponn akan keluar 24 meii jugakk . takot + risau + gementar . semua ade . takot tak dapat jugak politeknik . ( yaya , kau kena think positive , okay ? ) insya-Allah dapat tuu . :D ( dalam hati tengah risau )



ermm . sebenar nya yaya ada apply satu kolejj nii . under MARA . nak tahu ape ? KPTM ( kolej poly-tech mara ) . ermm . banyak jugakk pilihann yang disediakan dekat situu . yaya try mohonn dekat situu . tapi tak tahu lahh dapatt ke takk . kalauu yaya dapatt pong , yaya harappp sangat yaya dapat biasiswa daripada MARA lahh . ape pendapat awak awak semua tentang KPTM ? okayy takk kalau yaya jadi student KPTM kalau dahh memang rezeki yaya dekat situu ? pleasee bagi pendapat korang korang semua okeyhh ?

kerjasama anda semua amat2 yaya hargai . hanya Allah sahaja yang mampu membalas jasa awak awak semua . tak berat ponn . just bagi pendapat daripada awak awak ssemua sahaja . okeyhh ? ;)

sampai di sini sahaja . insya-Allah kita berjumpa lagi di next entry yeee ? bye 

MY SMARTPHONE WARNA PINK + PUTIH !

Monday, May 20, 2013



✿ Assalamualaikum 
hai semua .. bertemu lagii kita yaa ? okay . now yaya nak share something . ermm . hari tuu yaya ade keluar dengan mama yaya pergi kajang . amekk ic no. yaya yang baru .. sebab ic yaya yang lama dah tak bolehh guna . cip tuhh dahh rosakk . ni semua sebab time yaya nak amek test komputer untuk lesen kereta laa . ade orang tuhh pergi calar-calarkan yaya punya cip ic . sabar jekk . tak pasal-pasal yaya kena buat yang baruu . huh !

time yaya and mama on the way nak balek rumah , yaya and mama singgah dekat bandar teknologi kajang japp sebab mama nak beli barang .. tapi yaya tak ikot mama masuk dalam kedaii . mama sorang jee yang masokk . yaya just tunggu mama dekat luar jee . time yaya tunggu mama , yaya ade nampak satu kedai jual casing handphone .. so yaya singgah dekat kedai tuhh japp . sajee nak usha-usha . takot-takot ade yang berkenan kee ? yaya cari lahh casing untuk handphone SONY sebab yaya pakai sony xperia j . cari punya cari . akhir nya jumpa jugakk . sebab kalau casing untuk sony xperia nihh payahh sangat nakk jumpaa . yang paling banyak ponn casing untuk sony X8 . semua casing die comel-comel . 

yaya ponn belek-belek laa casing tuhh . banyak jugakk pilihan die . maksud yaya warna die . semua lawa-lawa . yaya ade berkenan dengan colour pink and purple . lawaaaa sangattt ! mula-mula yaya nak beli due tauu . tapi fikir punya fikir baek yaya beli satu jehh dulu . mybe ade casing yang lagi lawa lawa yaya akan jumpa nanti . mane lahh tahu . :) so yaya beli satu jelahh . nak tahu colour ape yaya beli ? yaya beli colour pink ! sebab yaya minat colour pink .. comel jeee . 

casing tuhh bagi yaya murahh je . hanya harga rm15 . pada asal nya harga die rm19.90 tapi die bagi murahh . huhu . nak tengok ?

Photo

Photo

Photo

sebelum nii yaya ada buat wallpaper picture T.O.P Big Bang sebab yaya minat sangattt dekat bigbang .. lagi-lagi T.O.P . hensemmm yoooo ! hoho . tapi sekarang dah tukar pakai wallpaper laen pulakk . hihi . saje tuka-tuka . kalau yaya pakai internet , memang banyakk laa yang yaya download . naseb baek memory banyakk lagi . :) antara yang yaya download :

Photo

yaya pakai wechat , whatsapp , LINE , TANGO , skype . sebelum nii yaya pernah download viber and cubie tapi yaya delete balekk sebab tak guna ponn . hehe . *buat berat memory jee*

sekarang yaya pakai wallpaper laen pulak . ade tiga wallpaper yang yaya selalu guna . wallpaper tuu semua yaya tukar-tukar . hehe . sebab yaya cepat boring . nak usha tak ? jommmm ...

Photo
- selalu yaya pakai -

Photo 
- yaya tengah pakai sekarang -

Photo
- insya-Allah lepass nii kot yaya pakai . hikhik -

bagi yaya laa . best sangat tauu pakai sony .. bagi yaya laa . tapi pendapat masing-masing kan . setiap jenama ade kelebihan dan kekurangan nya . tapi yaya ingat yaya nak setia jee pada yang satu kott . mybe lahh . :3 ingatkan nak pakai blackberry tapi bila dapat tahu blackberry selalu HANG jee so yaya amek keputusan pakai sony . sebab kalau yaya pakai samsung , family semua pakai samsung . yaya nak laen dari yang laen . biar laa yaya seorang jee pakai SONY . tapi SONY memang best tau ! gambar die lawa . jelass . and lagu die bila dengar ponn best gakk ! :) tak rugi kalau beli SONY . hehe . btw insya-Allah kalau ada rezeki lebih , nak upgrade ke SONY XPERIA Z pulak . heee . 

okay laa . sampai di sini sahaja entry yaya kali nii . semoga kita dapat berjumpa lagi di laen hari . bye 

SEDIH TAK DAPAT UPU :'(

Monday, May 20, 2013



  Assalamualaikum  
hai semua .. hari nii alhamdulillah yaya dapat hadap lappy .. rindu dekat blog yaya nihh . dah lama tak usha . ermm . actually yaya nak cerita something dekat awak awak awak semua .. start minggu nii yaya rase tak happy ade . happy pon ada . memang banyakk laa benda yang mengganggu fikiran yaya ..first yang mengganggu fikiran yaya .. ialah .. ermm . yaya tak dapat tawaran ke mane2 universiti .. and universiti yang yaya mohon iaitu Uitm .. permohonan yaya tak berjaya .. arghhh ! frust nya ! bila result UPU keluar hari tuhh , fikiran yaya betol-betol bercelaru .. risau ponn ade jugakk . yelahh . sebab takot permohonan yaya ke universiti tak dapat ..

Tapi bila yaya dah check .. bukak laman web UPU . nak tahu . jawapan ape yang yaya dapat ?

- klik untuk pembesaran -

sedih sangat bila yaya baca satu per satu perkataan .. and time tuu jugakk yaya nangis . SEDIH sangat tauu sebab tak dapat .. disebabkan yaya tak percaya . yaya guna sistem sms punya . nak tahu ape jawapan yang die bagi ?



Ya Allah .. hanya Allah jee yang tahu perasaan yaya time tuu . naseb baek lahh ade pak cik sorang tuu . ;( die amat memahami yaya . tapi untung laa pak cik tuu . dapat dua tawaran ..

Awak .. tahniah sebab dapat tawaran ke Uitm .. belajar elok-elok yaa !

first bila yaya dapat tahu die dapat matrik pulau pinang .. Ya Allah . jauh nya ! terus yaya emo time tuu . sedihh la kann . orang yang kita sayang pergi jauh tinggalkan kitee .. paz tuhh sekarang pulakk die dapat tawaran dekat Uitm Arau , Perlis . ponn jauhh jugakk . haihh . sabar jee .. terpaksa laa yaya kena biase kan diri jauh dengan die ..

bila die cakap . 'nanti bila kat U or matrik tak dapat contact , blablabla' . die asyik cakap macam tuhh wat kan yaya risau .. yaya takot yaya lost contact . tuu yang tak nakk tuhh . hmmm . setiap kali die cakap macam tuhh , yaya akan nangis senyap-senyap . tak nak sampai die tahuu . seriously yaya tak bersedia lagi nak berjauhan dengan die .. tapi hari makin hari makin dekat .. die dah nak gerak pegi sambong belajar dahh . hmmm . yaya ?

Yaya buat keputusan masuk form 6 dulu . n then yaya ponn sekarang tengah tunggu result from politeknik . politeknik punya result keluar 24 mei nii . sekali dengan rayuan kemasukan ke IPTA jugakk . yaya tak kiraa yaya nak masuk IPTA jugak .. tapi kalau boleyhh masuk Uitm lahh .. tak kesahh Uitm dekat mana sekali pon .. janji belajarr . :) tapi risau jugakk . sebab ramaii kot yang tak dapat masuk IPTA terutama perempuan . ( hampir majoriti ) and ade yang buat keputusan nak masuk kolej swasta jee ( orang banyak duit kann ? biase lahh )

Dah dapat masuk U ponn dah bersyukur . ye takk ? doakan yaya dapat masuk U okeyhh ? hope sangat yaya dapat melangkah ke kawasan Uitm .. Insya-Allah dengan izin-Nya . dia yang menentu segalanya . Kita hanya mampu berserah jee . AMIN !

sampai di sini jee entry yaya kali ni .. bye 

'1st Giveaway Lomo by Farah

Sunday, May 19, 2013


jom join :)


klik banner okay ?

- die punya syarat senang jee . tak rugi kalau join . -


AuraWhite GlutaCollagen 400000mg . jom beli . :)

Saturday, May 18, 2013



- > akan dapt 20 ITEMS FREE !! :
:o RM150 (S/M)
:o RM160 (S/S)
:o + FREE POSTAGE
:o + FREE SHAKER
:o + FREE 3D Aurawhite Mask
:o + FREE 12 biji Vitamin Rambut
:o + FREE 1 pcs Sabun Susu Beras
:o + FREE 1 paket Skrub Beras
:o + FREE 1 paket Skrub Kacang Hijau
:o + FREE 1 pcs Shiseido Vital Perfection BLACK mask
:o + FREE 1 pcs Shiseido Vital Perfection WHITE mask

rm150 :)

JOM BELI BLOUSE KAWAII . STOK TINGGAL SATU JE . :)

Saturday, May 18, 2013

yaya nak promote something ..
actually yaya ade nak jual satu blouse kawaii .. 
CANTIK TERTARIK MEMANG DEEE BOOOMM LAA !

yaya jual murah2 jee . 

Photo

baju kawaii nii tinggal satu je tau . JOM angkat satu . :)

price : RM30
postage : rm6

blouse nii sekali dengan belt warna coklat *

kalau nak order , whatsapp dekat no. 0126763960

bagi :

:o nama
:o alamat
:o no. telefon

nanti yaya akan bagi tracking no. :)