LUAHAN HATI DARIPADA SEORANG GADIS !

Thursday, May 23, 2013

Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . :) ermm . Yaya bukak blog sebabb yaya nakk ngaduu somethingg . Apee functionn yaya buat blogg . Actually yaya sedihh adee . Geramm ponn adee .

Kes pertamaa .
Kes yaya dengann si diee . Rasee nakk nangiss jee ( memang dahh nangiss ponn ) . Ermm . Nakk katee rinduu tuu memangg laa rinduu . Rinduu sangat :'( tapi semalam kami gaduhh . Hmmm . Kami mulaa laa bertengkar dalamm wechat . Okayy . Dalamm hal ni memangg salahh yaya sebabb telahh wat diee sedihh . Tapi yaya terasee dengann ape yangg die cakapp . Padahal yaya dahh jujoo dengann diee tapi diee katee semuaa yangg yaya cakapp tuhh alasann . Okayy . Finee . Semuaa alasann . Paz nihh kalauu yaya cakapp or bual dengann die dalamm fonn , yaya senyapp jee . :/

So takk de lahh diee dengarr alasann yaya memanjangg . Kann diee dahh naekk bosann . Okayy2 . Yaya akann senyapp je lepass nii . Nantii takk de lahh rasaa bosann . Kann ??

Selaenn tuu , diee suruhh yaya pegii layann lelaki laenn padahal yaya setiaa dengann diee sorangg jee . Hmmm . Diee marahh yaya mentioned dengann seorangg lelaki dekatt dalamm twitter . Okayy laa . Yaya jujoo yaya memangg adee mentioned dengann seorangg lelakii nii . Dekatt dalamm twitter tapi bukann niat nak menggatal . Hmmm . Cumaa niat baikk nak tanyaa pasal macamm manaa nakk mohonn mara . Tu jee sebabb kebetulann diee tuu student KPTM dekat KL . Yaya sekarangg nihh tengahh study pasal KPTM . Searchh laa dekat google . Cari maklumat pasal KPTM . N thenn terjumpaa blog lelaki yang yaya mention dekat dalamm twitter tuu . Sebabb diee ade ceritaa pasal KPTM .

Memandangkann diee student KPTM so yaya sebagai junior nak tahuu laa macam mana nak mohonn mara . Just tanyaa tu jee . Bukann menggatal ponn . Hmmm . N yaya takk tahuu nak panggil orangg tuu apee sebabb yaya just nak tanyaa pasal pinjamann mara jee . Kalau gunaa kau/aku , macamm kasarr pulakk . Gangster semacamm je yaya . Laenn laa kalauu diee yang start dulu gunaa kau/aku .. So yaya ponn gunee laa kauu/aku . Tu ponn die marahh dekatt yaya gakk . Habiss tuu diee mentionn dengann kawann perempuann diee dekat facebook and instagramm gunaa saya/awakk adee yaya bising kee ?? Yaya majoriti kalau dengann kawann lelaki yang yaya kenal , yaya gunee kau/akuu . Buat pee yaya nakk berlembut . Wooo . Sory laa . Kasar beb ! Kau/aku laa . Bro laa . Berlembut hanya untuk my future husbandd tuu . Hmm

And lagi satuu . Diee selaluu suruhh yaya padamm no.fonn diee . Contact diee dalamm wechat yaya die suruhh padamm . Paz tuhh jangann ganggu die lagi dahh . Kenapaa ? Dahh menyampahh sangat dahh kee kat yaya ?? Dahh benci sangat erkk ? Sampai suruhh jangann ganggu die lagi dahh . Paz tuhh die suruhh yaya pergi layann lelaki laenn ? Why ?? Nak sangat ke yaya g layann lelaki laen . Diee ingatt yaya ni maen-maen dalamm hubungann nii ?? I'm serious okayy ! Buatt apee yaya nakk layann lelaki laenn . Nak menggatal dengann lelaki laenn . Sebabb yaya dahh ade diee . Die ingat yaya ni apee ?? Hmmm . And thenn diee tuduhh yaya g hide relationship dalamm facebook . Haa ? Hide ?? Sumpahh seriously yaya tak tahuu macam manaa nakk hide relationship dekatt dalamm facebook . Paz tuhh die marahh2 yaya sebabb yaya lambat replyy msg diee .die katee yaya cepat2 open hide relationship dekat dalamm facebook padahal yaya time tuu try nakk buatt screen shot pasal relationship dekat dalam facebook yaya tuhh . Try banyakk kali tauu buat screen shot tuu tapi tetapp tak bolehh jugakk sebabb tak bolehh support . Tak tahuu laa kenapaa takk bolehh support . So yaya try laa gunee camera fonn laenn . Snapp jugakk nak tunjuk sebagai bukti yang yaya xhide . Dah siap snap tuhh . Yaya bukakk laa wechat balekk memandangkann diee time tuu ponn banyakk sent dekatt dalamm wechat . Entahh apee lagii laa yangg diee membebel dalamm wechat tuhh . So yaya bukak laa . Paz tuhh yaya bace laa . Hmmm . Serious sakit aty dengann pe yg diee cakapp . Memangg time tuu air mata yaya dekat bawahh kelopakk mata dahh . Tapi yaya tahann jee . Time tuu yaya try kawal emosi yaya sebabb tak nakk dahh bertengkar dengann diee . Okayy . Yaya tahuu yaya punyaa fonn tak semahal diee punyaa fonn . Yaya just pakai sony xperia j jee laenn laa diee . Pakaii iphone5 . Tapi sekurang-kurangnyaa yaya try jugakk buat screen shot nak tunjuk bukti dekat die . Tapi nak buat macamm manee . Screen shot tak leyhh nak support . Hmmm . Lepas yaya dah siap hantar bukti dekat diee , yaya terus stop msg dengann diee . Nak tenangkann diri . Sejukkann hati . Happy kann perasaann diri sendiri . Terpulangg laa diee nak cakapp apee ponn . Hmmm . Rase nakk nangiss jee balekk time tengahh menaipp ni . :'(

Kes kedua .
Kes kedua pulakk . Parent yaya . Parent yaya ni . Bila yaya makin besar makin meningkat remaja , parent yaya akan lebihh mengongkongg hidupp yaya . Kalau remaja yang laenn . Mesti adee rase nakk kebebasann kann ? Samee la dengann yaya . Tapi parent yaya berterusann mengongkongg yaya . Haihh . Sekurang-kurangnyaa bagi laa yaya kebebasann sedikit untukk bersosial . Yaya bukann nakk bersosial yang melampaui batass . G kelab malam ke g tempat tak elokk . Yaya juzz nak luangkn mase yang adee ni dengan kawann2 n si die memandangkan kami semuaa nak pergi sambungg belajar dahh . Tuu ponn parent yaya takk kasii . N lagi satuu . Yaya nakk beli barangg online ponn . Parent macamm takk kasii padahal bukann gunee duit parent tapi gunee duit yaya . Yaya penat2 kerjaa . Hmmm . N tak lupee lagi satuu . Parent yaya macamm takk ambil berat ponn pasal yaya dapat sambungg belajar dekatt manee . Macamm takk ambil beratt jee . Haihh . Entahh laa . Yaya senyapp jee sekarangg nii . Parent lagi pentingkann cousinn yaya daripadaa anakk sendiri . Hmmm . Okayy . Nakk nangiss . :'( ape-ape ponn yaya nak tunggu keputusann politeknik esokk n nakk buatt rayuann upu .

Rase nyaa tuu jee kott yangg yaya nakk luahkann . Soryy sebab entry kali nii panjangg pulokks ! Okayy laa . Bye ♡

You Might Also Like

0 comments

drop here your comment.:)