SEDIH TAK DAPAT UPU :'(

Monday, May 20, 2013



  Assalamualaikum  
hai semua .. hari nii alhamdulillah yaya dapat hadap lappy .. rindu dekat blog yaya nihh . dah lama tak usha . ermm . actually yaya nak cerita something dekat awak awak awak semua .. start minggu nii yaya rase tak happy ade . happy pon ada . memang banyakk laa benda yang mengganggu fikiran yaya ..first yang mengganggu fikiran yaya .. ialah .. ermm . yaya tak dapat tawaran ke mane2 universiti .. and universiti yang yaya mohon iaitu Uitm .. permohonan yaya tak berjaya .. arghhh ! frust nya ! bila result UPU keluar hari tuhh , fikiran yaya betol-betol bercelaru .. risau ponn ade jugakk . yelahh . sebab takot permohonan yaya ke universiti tak dapat ..

Tapi bila yaya dah check .. bukak laman web UPU . nak tahu . jawapan ape yang yaya dapat ?

- klik untuk pembesaran -

sedih sangat bila yaya baca satu per satu perkataan .. and time tuu jugakk yaya nangis . SEDIH sangat tauu sebab tak dapat .. disebabkan yaya tak percaya . yaya guna sistem sms punya . nak tahu ape jawapan yang die bagi ?



Ya Allah .. hanya Allah jee yang tahu perasaan yaya time tuu . naseb baek lahh ade pak cik sorang tuu . ;( die amat memahami yaya . tapi untung laa pak cik tuu . dapat dua tawaran ..

Awak .. tahniah sebab dapat tawaran ke Uitm .. belajar elok-elok yaa !

first bila yaya dapat tahu die dapat matrik pulau pinang .. Ya Allah . jauh nya ! terus yaya emo time tuu . sedihh la kann . orang yang kita sayang pergi jauh tinggalkan kitee .. paz tuhh sekarang pulakk die dapat tawaran dekat Uitm Arau , Perlis . ponn jauhh jugakk . haihh . sabar jee .. terpaksa laa yaya kena biase kan diri jauh dengan die ..

bila die cakap . 'nanti bila kat U or matrik tak dapat contact , blablabla' . die asyik cakap macam tuhh wat kan yaya risau .. yaya takot yaya lost contact . tuu yang tak nakk tuhh . hmmm . setiap kali die cakap macam tuhh , yaya akan nangis senyap-senyap . tak nak sampai die tahuu . seriously yaya tak bersedia lagi nak berjauhan dengan die .. tapi hari makin hari makin dekat .. die dah nak gerak pegi sambong belajar dahh . hmmm . yaya ?

Yaya buat keputusan masuk form 6 dulu . n then yaya ponn sekarang tengah tunggu result from politeknik . politeknik punya result keluar 24 mei nii . sekali dengan rayuan kemasukan ke IPTA jugakk . yaya tak kiraa yaya nak masuk IPTA jugak .. tapi kalau boleyhh masuk Uitm lahh .. tak kesahh Uitm dekat mana sekali pon .. janji belajarr . :) tapi risau jugakk . sebab ramaii kot yang tak dapat masuk IPTA terutama perempuan . ( hampir majoriti ) and ade yang buat keputusan nak masuk kolej swasta jee ( orang banyak duit kann ? biase lahh )

Dah dapat masuk U ponn dah bersyukur . ye takk ? doakan yaya dapat masuk U okeyhh ? hope sangat yaya dapat melangkah ke kawasan Uitm .. Insya-Allah dengan izin-Nya . dia yang menentu segalanya . Kita hanya mampu berserah jee . AMIN !

sampai di sini jee entry yaya kali ni .. bye 

You Might Also Like

1 comments

  1. hai dear. saya sha. btw pasal upu tu jangan sedih ll key. insyaallah ada rezeki boleh sambung belajar. peluang ada, cuma kita antara leka atau tak je. good luck! dah letak widget follower gtau akak tau (:

    ReplyDelete

drop here your comment.:)