SELAMAT KE TAK PAKAI CONTACT LENS ? HELP ME PLEZZ ! :(

Saturday, May 11, 2013



✿ Assalamualaikum 
hai semua ... :) malam nii lia ade hajat tau taip-menaip blog nihh .. lia sebenar nye baru balek dari shopping dekat WARTA , bandar baru bangi .. mama ade nak beli barang sikit .. so kami sekeluarga gerak sekali gus ! tapi sebeelom tuu lia n family singgah dekat restoran dulu . makan2 .. perot dah bergendang2 ... minta diisi .. after dah habis makan .. huhu ... alhamdulillah . kenyang perot ! kami terus gerak pergi bangi .. :)

tapi bila dah sampai dekat bangi , sedar2 dah pukul 5.45 p.m . solat asar belom kerjakan lagi ... so kami singgah dekat masjid al-hasanah , bandar baru bangi kejap ..

masjid al-hasanah , bandar baru bangi .. :)

kalau nak tahu masjid nihh .. banyak buat aktiviti kemasyarakatan tau .. alhamdulillah .. Ustaz Azhar Idrus dengan Ustaz Don Daniyal pernah datang dekat sini menyampaikan ceramah .. ><

lepas tuhh baru kami gerak pergi tempat yang nak dituju . bila dah sampai tuhh ... fuhhh ! ramai nyer orang ! asal ramai sangat ? ouhh lupe ! hari hujung minggu .. huhu .. kami pon shopping lahh kejap ... mama beli barang mama .. lia beli barang lia .. mule2 ingat nak beli beg .. tapi tak jadi lahh .. sebab bila difikirkan balek .. beg dekat THE MINES lagi lawa .. haha .. so beli dekat THE MINES jelahh .. :3 nampak  tak cerewet lia nihh .. what ever laa . paz tuhh jalan punya jalan .. ternampak satu jam nihh .. wahhh .. lawaa laa ! bagi lia laa .. jam tuhh warne putih ... ade batu kristal sekeliling jam tuhh .. lia belek punya belek .. alamak ! rase berkenan laa pulak kat jam nihh .. -_- murahh jee harge die .. rm90 je .. huhu .. tapi lawa . so beli jelahh .. :)

after that , kami bergerak balek rumahh .. time dah sampai dekat rumahh tuhh ... lia teringat something yang lia nak beli .. Ya Allah .. lupe nak beli EYE LINER laaa !! -_- acane leyh lupe nihh ? haishh .. haishh .. haishh .. tak pe lahh .. laen kali lahh beli .. disebabkan rase frust .. so lia bukak laa lappy .. layan tutorial orang pakai shawl terkini .. saje fashion .. hehe .. fashion yang bersesuaian dengan lia , lia akan try ikot tapi yang menutup aurat punye .. yang tutup dada .. tak nak yang dada sampai nampak walaupun pakai tudung .. kalau macam tuhh .. lebih baek tak payah pakai tudung .. -_-

tengok punya tengok ... lia terase nak skodeng pasal contact lens laa .. so gi laa terjah pasal contact lens .. ermm .. lia terase nak pakai contact lens lahh ... tapi tak berani .. takot mata lia rosak jee .. BF lia kasi jee lia pakai contact lens .. cume lia jee . tak berape nak berani .. acane erk ? okay ke tak pakai nii ? bahaye tak ? betol ke boleh rosakkan mate nihh ? dah banyak orang kate okay jee pakai contact lens kalau berani tanggung risiko .. adushhh ! macam mane nihh .. lia tanye tauke kedai yang jual contact lens tuhh kate .. okay jee pakai contact lens tapi dengan syarat kena ikot segala syarat2 yang die bagi tahu .. haishh .. lecehh jugak kan pakai contact lens nihh ... -_- tap lia rase lia nak try pakai kot .. nak beli satu .. :) hehe .. nak tengok macam mane muka lia kalau pakai contact lens ... sesuai ke tak ? 

okay laa . tu jee kot .. esok mybe keluar dengan PAK CIK tuhh .. huhu .. i'm so happy !!
okay .. wasalam ~

You Might Also Like

0 comments

drop here your comment.:)