YES ! BERJAYA KURUSKAN BERAT BADAN !

Friday, May 17, 2013



✿ Assalamualaikum 
hai semua ! salam jumaat kepada semua yang sedang membaca entry yaya .. huhu .. actually tak de ape tujuan pon hari nii yaya taip-menaip .. cuma yaya nak kongsikan something yang selama nii yaya bertungkus-lumus . hoho . nak tahu ape ? jeng jeng jeng ...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

PROJEK KURUSKAN BADAN :3

kalau awak awak awak semua nak tahu .. yaya berjaya turunkan berat badan yaya . dulu mase yaya form4 , berat badan yaya nak tahu berape ? 52kg . atototo . nak nangis tauuu ! sebab dah terlebih berat .. risau lagi laa . bukan kemain ! macam2 fikir . macam mana nak turunkan berat badan . mula2 fikir nak beli ubat kurus ataupun makan jus2 sampingan untuk kurus .. tapi nak kena keluar duit lagi .. atoyaii .. lecehhh laa pulakk ! so lebih senang .. yaya diet dengan cara yaya sendiri .. nak tahu ape ?

yaya just makan nasi sekali sehari tauu .. and then makan ponn satu senduk jee amek nasi .. kesian tak ? huhu .. nak kurus punya pasal .. lepas tuu yaya minum air kosong banyak tau .. banyak kali jugak laa yaya minum 1 liter air kosong .. korang nak tahu berape lame yaya minum air kosong 1 liter ? dalam masa 1 minit sahaja . hebat tak ? :3

lepas tuu sekarang pon yaya dah jarang makan makanan ringan seperti keropok , gula2 .. tak elok untuk kesihatan ! kalau nak badan tuhh kurus , better jauhkan daripada makan makanan yang macam tuhh . okay ?

and then yaya pon sebenarnya banyak makan buah-buahan seperti jambu batu , anggur , oren , epal and mangga . tapi yang paling kerap lia makan buah jambu batu . sebab ahli sains mengatakan bahawa buah jambu batu boleh membantu menguruskan badan kite . :) so yaya makan buah jambu batu . setiap hari tau yaya makan buah jambu .tapi kann . semalam punya semalam .. (rase nyer) tak ingat lahh . lepas yaya mandy . perot yaya lapar sangat . biase lahh . lepas mandy , perot mesti akan rase lapar . KONFEM ! so yaya bukak laa peti . takot2 ada makanan yang menyelerakan . and yang paling penting boleh mengenyangkan perot yaya yang mengada-ngada minta diisi nihh . tiba-tiba yaya ade nampak satu buah nii . kalau korang nak tahu . yaya tak boleh makan buah nii . sebab rase nya masam . kalau orang mengandung bolehh la makan tapi yaya tak pregnant lagi . kahwin pon belom okay ? :3 nak tahu ape buah tuhh ? buah tuhh buah anggur . yang yaya selalu makan tuhh buah anggur hitam yang tak de biji . yang mahal punya . tapi hari tuhh buah anggur hitam tak de . yang ade pon buah anggur hijau . disebabkan lapar sangat .. so yaya sumbat jela dalam perot yaya . budak nga diet kan .. makan buahh jela yang banyak . hoho

time mula2 makan tuuu . dah fikir dah .. nii mesti masam nii . hope dapat makan laa . jangan muntah sudahh la . tak membazir nye tuu . time gigit buah anggur tuhh dalam hati cakap , 'aik , sedap pulak buah anggur nii . manis pulak . bukan ke masam ke rase die ?' .. pas satu satu yaya makan buah anggur tuhh sampai tinggal separuh jee . haha . naseb baek mama tak marah yaya makan banyak sangat buah tuhh . kenyang tau walaupun sekadar makan buah jee ,

kalau korang nak tahu .. yaya malas sangat nak bersenam .. jogging dekat luar rumah apatah lagi .. tolong lahh ! jangan harap ! yaya just mengamalkan yang atas nihh je . alhamdulillah . kurus jee . tak caye ?


- ramping lahh jugak kan ? :3 -

Photo
- ni pulakk sajee . tak de keje . huhu -

okay lahh . tu je yaya nak share dengan korang semua . bye :*




You Might Also Like

0 comments

drop here your comment.:)