MAAFKAN AKU :'(

Sunday, June 30, 2013

Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . actually malam ni aku tak boleh nak tidur mengenangkan ape yang die cakap kat aku . hmmm . seriously aku tak de mood betol lahh malam nihh . ._. malam ni air mata aku asyik keluar ajee . haishh . geram jugak dengan air mata aku ni . aku dah try tok tahan air mata aku daripada keluar tapi tak boleh . air mata tetap degil nak keluar jugakk . ermm . setiap kali aku teringat dekat die . air mata aku keluar . bila aku teringat dengan ape yang die hantar dalam bentuk sms dekat aku , automatik air mata aku memang laju jee keluar . memang tak pernah habis . Ya Allah . kenapa dugaan yang sebegini jadi dekat aku ?? aku rase aku ni seorang yang sangat malang . hmmm . aku rase macam dah tak sanggup nak teruskan hidup . aku rase aku dah tak mampu bertahan . rase nak gila pon ade gakk .

aku tak tahu sampai bila aku dapat bertahan dengan semua nii . aku sedih . aku sakit hati . ye . aku sedar diri aku sape di mata kau . aku ni tak lahh perfect mane . selalu buat kau marah . buat kau naik angin . selalu buat perangai . selalu menguji kesabaran kau . aku tahu . aku sedar semua tuu . actually aku mengaku memang salah aku . memang semua salah aku . aku dah buat kau naek marah dengan aku . aku tahu dengan sikap aku , aku dah buat kau sedih sangat and mybe benci aku kann ?? aku rase kau benci aku sangat-sangat sampai sanggup guna kau/aku dengan aku . aku dah agak kau akan guna panggilan tu . bila aku bace msg kau , aku rase sedih sangat .

baru aku sedar yang selama ni aku tak sedar . rupa-rupanya kau pandang rendah dekat aku . setiap orang memang tak lari daripada kesilapan macam aku jugak . ye . dulu memang aku pernah tinggalkan kau disebabkan lelaki laen tapi aku baru sedar yang pilihan aku untuk tinggalkan kau adalah satu keputusan yang salah besar . stupid nya aku sebab tinggalkan kau . baru aku sedar yang sebenarnya aku lagi selesa berhubungan dengan kau . bersama dengan kau . pada masa tu , aku dapat rasa yang kau sahaja dapat terima aku seadanya . aku bersyukur dapat jumpa kau . dapat bersama dengan kau . dapat gelak tawa dengan kau .

hidup aku terasa sangat laa happy bila bersama dengan kau . seriously aku nak cakap ... aku memang dah jatuh cinta dengan kau . buat pengetahuan kau .. aku tak pandang dari segi rupa tapi aku pandang dari segi hati . aku pandang hati kau terima aku seadanya . dan bukan hanya disebabkan nak amek kesempatan terhadap aku . bagi aku , kau sangat baik . aku jujo . kau layan aku dengan penuh kasih sayang . aku bahagia hidup dengan kau . aku ingat kau laen daripada yang laen tapi rupanya tak . baru aku tahu kau bukannya terima aku 100% . aku tahu tu . tapi aku terima kau seadanya . aku cintakan kau tahu ! aku sanggup tak suka lelaki laen disebabkan kau . kau dah amek semua hati aku . aku 100% cintakan kau .

tapi bila aku bace msg kau petang tadi . hanya air mata aku jee yang mengalir . why ?? hina sangat ke aku ni sampai kau cakap dekat aku macam tu ?? kau menyesal ke dapat perempuan macam aku ni ?? aku sedar aku memang tak perfect mane . aku sedar aku tak lahh baek mane . tapi sekurang-kurang nya aku rase aku still boleh dikatakan baek sebab aku still hormati kedua ibu bapa aku . aku tak melawan ape yang dieorang cakap . aku still boleh dikatakan anak yang baek . kalau kau nak tahu . aku dah berubah . aku setia pada yang satu . aku setia dekat orang yang amat aku sayang .. iaitu kau . kau tak habes2 tuduh aku ade lelaki laen sedangkan aku SETIA dekat kau seorang sahaja .

aku tak tahu nak buktikan macam mana yang aku setia dekat kau . ye . memang salah aku sebab minggu lepas aku jarang contact n sms dengan kau sebab sibok dengan orientasi kolej . aku memang nak msg kau tapi aku tak boleh selalu msg kau , sebab aku takodd abang n akak2 fasi rampas fon aku . tak aniaya aku ?? aku msg kau pon senyap2 . sekurang-kurangnya aku ade jugak msg kau cuma time malam aku jarang msg kau dek kepenatan . dulu time kau orientasi , walaupon kau punya habis lambat dengan penat lagi , kau sanggup tahan mata kau daripada tutup semata-mata nak msg dengan aku . aku memang terharu dengan apa yang kau buat . thanks sangat . tapi time aku orientasi , aku pon ade jugak msg kau waktu malam . siap ade gayut dengan kau cuma malam kelmarin aku tak msg dengan kau waktu tengah malam . msg pon kejap . tu pon kite gadohh . time tuu aku ngantokk sangat . aku tak tahu kenapa aku ngantokk sangat . aku dah try tahan mata aku daripada tertutup . dah macam-macam cara aku buat . minum air kosong , basahkan muka tapi semua tuu hanya dapat bertahan sekejap jee pass tuhh mata rase ngantok balek . aku pon kecewa dengan diri aku sebab tak dapat msg n gayut dengan kau pada malam tu .

aku mintak maaf sangat . aku tahu memang salah aku .. aku minta maaf .

tapi aku still tak dapat lupekan dengan ape yang kau cakap dekat aku . hmmm . kalau kau cakap macam tuhh dekat perempuan laen pon aku rase die pon sedih gakk macam aku . aku berharap sangat kau dapat jadi imam aku . jadi suami aku yang sah . beri kasih sayang kau sepenuhnya dekat aku sebab kau memang seorang yang sangat penyayang . disebabkan kasih sayang kau laa .. aku jatuh cinta dengan kau and kau seorang yang sangat kelakar . aku sayang sangat dekat kau . aku ingat kasih sayang kau tu hanya aku seorang yang dapat . hanya aku seorang yang dapat miliki tapi aku silap .

okayy . aku nak minta maaf . laen kali aku takkan ungkit pasal kahwin dah dengan kau . kau jugak yang minta aku jangan cakap lagi kan ? hmmm . okayy . aku ikodd . aku takkan cakap dahh . aku tak paham . kenapa kau suka tuduh aku ade lelaki laen sedangkan aku memang tak de lelaki laen ?? aku tak tahu macam mana nak buktikan dekat kau yang aku setia dekat kaau . aku sayang sangat dekat kau . SAYANG SANGAT ! :'( tapi kenapa tuduhan yang aku dapat ??? ye . aku memang dah tak boleh kembalikan kepercayaan kau terhadap aku . disebabkan kau fobia dengan ape yang dah aku buat dekat kau waktu dulu . tapi aku dah bukak buku baru andd lupekan buku lame . aku nak berubah . tapi aku tak paksa kau nak percaya dekat aku ke tak . aku paham .

aku tak kesah kau nak tuduh aku tapi kalau kau nak tuduh aku , boleh bagi bukti takk ?? aku datang kptm just niat nak belajar . bukan niat laen . aku nak kejar cita-cita aku .. aku datang sane bukan nak menggatal , nak menggedik dengan lelaki dekat kptm . JUST NIAT NAK BELAJAR . itu aje . dalam hati aku hanya ade kau . kalau kau nak tahu . mase aku sampai ajee asrama aku . aku tak macam student perempuan laen . student perempuan laen cepat2 berebut2 nak masuk asrama mandy , makan andd laen2 . sebab ape dieorang nak cepat ?? sebab dieorang tak nak beratur panjang dekat dalam toilet . tapi aku tak kesah semua tu . aku bukan terus balek . aku singgah kedai jap sebab nak beli topup digi . sebab aku ingat nak gayut puas2 dengan kau . aku sanggup mandy lambat sebab semata-mata nak beli topup digi jee . niat aku nak sangat gayut dengan kau tapi laen pulak jadi nyaa . kita gaduh . hmmm .

yang paling aku sedih bila kau cakap aku ni ... hmmm . aku sedar aku bukan laa baek mana tapi aku tak de niat pon nak buat semua tu . aku setia . punah harapan aku . aku rase macam aku ni perempuan tak guna jee di mata kau kan ?? kau macam pandang aku sebelah mata ajee . aku tahu kau terpaksa terima aku dengan seadanya .. kan ?? kau rase aku jadikan kau lelaki simpanan ?? hmmm . playgirl sangat ke aku ni sampai nak jadikan kau sebagai lelaki simpanan ?? aku tak pernah anggap kau sebagai lelaki simpanan . aku setia sangat dekat kau . aku hanya ade kau sorang jee . tak de pon orang laen . setiap kali msg dari kau aku bace , air mata aku jatuh . aku tahu kau menyampah tengok aku sedih , keluarkan air mata semua bagai . tapi jujur air mata aku bukan dibuat-buat . memang original . tanpa sedar mengalir keluar . aku rase aku ni tersangatlah hina di mata kau . maaf laa kalau disebabkan aku menangis membuatkan kau rase meluat dengan aku . aku menangis bukan saje2 tapi disebabkan perasaan sayang dekat kau . aku tak sangka kau cakap macam tu dekat aku . siap cakap kau/aku dengan aku . mana pergi sikap kasih sayang kau dekat aku ?? hmmm . aku jujo .

aku jadi takodd dengan kau . seriously takodd . ni baru ckit kau cakap macam tu dekat aku . lepas nihh ape pulak kau cakap dekat aku ?? :'( lepas tuhh tak pasal2 tangan kau melekadd dekat pipi aku . auuchhh ! mesti sakit dapat tamparan daripada kau . hmmm . seriously aku takodd dengan kau . setiap ape yang kau cakap dekat aku memang akan berbekas dekat dalam hati aku andd aku tak dapaaaat nak lupekann ape yang kau cakap . but thanks jugak . aku dah sedar diri aku sape .

aku jujo dengan kau . aku fobia dengan kau . yup . aku memang dah fobia dengan kau . aku takodd dengan kau . seriously takoddd sangat . segala sifat kasih sayang kau terhadap aku selama ni aku dah tak nampak . yang aku nampak hanyalah perasaan bengis kau terhadap aku . ye .. bengis . aku maafkan kau . walaupun kau cakap aku macam2 , aku tetap maafkan kau . tapi mybe aku dah tak jadi macam dulu . aku dah jadi pendiam sekarang ni . mybe dah tak de perangai nakal aku dekat kau , perangai ceria aku dekat aku , perangai aku yang suka buat muka pelik aku dekat kau andd perangai manja aku dekat kau . yang ada sekarang ni perangai takodd aku dekat kau . kalau kau nak marah aku . kau marah jela . kalau kau nak tengking aku , tengking jela . kalau kau nak pukul aku , pukul jela . aku bagi . hmmm . aku nak minta maaf . maafkan kesalahan aku . :'/

aku tak minta belas kasihan daripada kau cumaa .. aku harap sangat kau maafkan aku . maafkan aku ...

essei

WHAT ?? KENA BUAT ESSAY BI 300 PATAH PERKATAAN ( MINIMUM )

Sunday, June 23, 2013

Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . Now tengah layan lagu ku ingin kamu . Layann lagu jiwang time2 macam nihh . Nak hilangkan bosan aku sekarang nihh . Tapi lirik lagu tu mempunyai makna yang mendalam buat aku . Ermm . Ego aku melebihi segala-galanya tapi pada hakikat nyaa rindu yang teramat dekat buchuxx tu . Mybe memangg salah aku jugak sebab tak berapa focus dekat die dek kesibukan aku packing barang untuk masuk kolej nanti . And aku tahu die sunyi andd sangat perlukan aku . Huh . Cian die . :/

Ohh yaa . Dalam beberapa hari ni aku bz sangat nak urus persiapan sebelum hari pendaftaran . Lusa ni dah kena daftar . Takut + gementar kodd . Mase tengah syok2 bace tentang borang yang perlu diisi , tiba-tiba aku terjumpa satu syarat yang terpaksa aku kena ikot . GULPS ! What ?? Kena buat essei tentang perihal diri , perancangan dan kerjaya . Yang tuhh okayy lagi . Aku boleh lagi terima tapi satu aje aku tak berapa nak terima .....

Korang nak tahu hape ?? Kena buat essei dalam bahasa inggeris . LOL . Sadis betul lahh . Mase bila dapat tahu kena buat essei , aku okayy jee . Memang dah banyak idea ada dalam kepala aku nihh tapi bila die suruh kena buat dalam bahasa inggeris , adoihhh ! Ni yang malas nihh .. Aku kurang minat laa kalau buat essei BI ni . Kalau buat essei BM , tak pelahh . Memang laju lahh menulis nyee ..

Lagi satu .. Die suruh aku buat essei BI sekurang-kurang nyee minimum 300 patah perkataan . Perghhh ! Banyak nyee . :/ kalau dalam 250 patah perkataan tuhh aku boleh terima lagi . Huhu . Frust menunggeng laa macam ni . Nak tak nak kena buat jugak kalau nak dapat pinjaman dari MARA . Kalau MARA , ade syarat ckit kalau nak mohon tak macam PTPTN . Kalau PTPTN , tak banyak syarat die . Senang je syarat die . Ermmm

Sekarang aku tengah nak ciapkan essei BI lahh ni . Rehat jap setelah penat memerah otak . Hope essei BI aku nihh okayy andd pihak MARA tu paham semua yang aku tulis . #hope dieorang tak gelak time bace essei BI aku . Hehehe

Ermm . Lagi sehari je tinggal duduk dekat rumah . Pas tuhh duduk asrama dah selama setahun sebab bila aku dah semester yang ketiga , aku duduk rumah sewa . Yeyyyy ! ^^ baru best ckit . Tak de kenekan syarat tak macam asrama . Huh !

Okayy laa . Tu jee nk cerita . Kbai

- JANGAN LUPE KLIK NUFFNANG AKU NAK GUNA BUAT SAMBUNG BELAJAR ! TQ ^^

MENCARI WIFI YANG MURAH TAPI UNLIMITED . WIFI APE YEKK ??

Sunday, June 23, 2013



Assalamualaikum . fuhh . penat memerah otakk nak cube ingat balek entry apee yang harus aku taip malam nii . aku tak tahu sejak kebelakangan ni otakk aku blurr ajee . #masalah nihh

perahh punyee perahh . akhirnyaa ingat jugakk ! okayy . entry aku malam nihh . aku ade masalah sekarang nihh . lepas nihh aku dah start duduk asrama . andd akan dapat berlambak assignment . so mybe mesti ade guna internet kann ?? sebab asrama aku mane ade wifi . dekat kolej ajee ade wifi . haihhh . so terpaksa laa aku kena langgan wifi . tapi aku still pelajar andd korang tahu kemampuan pelajar setakat mane ajee kalau nak bayar bil wifi . laenn laa kalau dah bekerjaa , ada duit sendiri . memang konfem amek pakej unifi laa . hahaha

tapi aku masih bergelar pelajar nihh hanye mampu andd tak mampu aje . banyak lagi kena pakai duit . kalau bolehh laa . aku sekarang tengah mencari wifi yang murah tapi unlimited . korangg tahu kan maksud akuu ?? haaa . ni takk . mase syok2 guna wifi , tengok2 MB internet dah habis . tak best arr macam tuhh . 

sekarang aku dengar dah banyak dahh orang ataupun peniagaa yang jual pelbagai jenis wifi yang murah2 dalam facebook . tapi aku tak berani nak beli sebab tak berape nak konfiden laa . takot kena tipu ke hape . bab2 internet nihh aku bukan pandai uruskan ponn . bab2 shopping bendalah laen aku pandai lahh . hahaha #pakar

kalau bolehh laa . aku nak cari wifi yangg :-

smile murah ( semestinya ! wajib untuk pelajar macam aku nihh . )

smile wifi UNLIMITED 

smile boleh digunakan untuk lappy andd fon ( kalau boleh laa )

smile harge die bawah rm50 laa . hihi

ohh yaaa ! lagi satu . aku nak tanyaa . kalau nak baiki notebook , berape yee kos ?? agak2 lahh dalam berapa ?? sebab aku ingat aku nak guna notebook lame akuuu tuhh dulu . kalau nak beli laptop sony vaoi pon mengambil mase jugakk . laptop tuhh bukan nyerr murahh . kalau murahh , dah lama aku grab satu . semestinyaa kaler pink ^^ my favourite colour tauu ! huhu .laen laa kalau mama nak belanja aku beli laptop tuhh . memang hehehe . terima dengan hati yang sangat2 terbukaa ! hahaha *gelak jahat*

okayy laa . itu ajee nak membebel dalam blog nihh . 

laen hari kita jumpa lagi . kbai malu


peace JANGAN LUPE KLIK NUFFNANG AKU YAA  NAK GUNA UNTUK STUDY AKU ! TERIMA KASIH BANYAK2 ^^


DAH MASUK KPTM TAPI KALAU DAPAT PANGGILAN UiTM 2ND INTAKE ?

Thursday, June 20, 2013

Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . :) now aku musykil sebenarnyaa . Ermm . Aku tak tahu nak tanya sape sekarangg ni . So lebih senang , aku cerita dekat dalam blog aje laa . Ermm . Sebenarnyaa aku lupe yang UiTM akan ada 2nd intake hujung tahun ni .

Bagi aku nak tunggu 2nd intake punye , memangg laa lambat . Tapi kalau rezeki aku dapat panggilann 2nd intake punye dari UiTM macam mane ?? Sedangkan time tu aku dah studies dekat kptm kl ?? Ape yang perlu aku buat ??

Actually aku jujur . Antara UiTM and kptm , aku firstly akan pilih UiTM . Kptm is second choice . Sape yang tak nak masuk universiti kan ?? Mesti nak masuk tapi ade yang tak de rezeki kann ?? UiTM adalah universiti yang memangg aku nak masuk . Sejujurnya aku tersangat-sangat la jeless bila dapat tahu ade kengkawan dapat masuk UiTM . Kadang2 aku rase kecewa jugak sebab tak dapat masuk universiti andd tak dapat gembira kan papa and mama aku . Aku tahu dieorang kecewa sebab aku tak dapat masuk UiTM .

Tapi aku tahu dieorang nak aku berjaya andd mampu untuk mencapai cita2 aku untuk menjadi pegawai eksekutif ataupun kerja bahagian bank islamic pon okayy . Cehhh . Hehe . Insya-Allah . Allah akan bantu aku capai cita2 aku tu .

Tapi tu lahh . Yang aku risau tu . Bayangkan aku dah study dekat kptm selamaa beberapa bulan and hujung tahun aku dapat tahu , aku dapat tawaran kemasukan 2nd intake ke UiTM , mane laa tahu rezeki aku , ape keputusan yang harus aku buat ?? Stop study dekat kptm n terus sambungg ke UiTM ataupun stay dekat kptm je sambung sampai habis pengajiann ??

Boleh bagi pendapat tak ?? TQ

- kerjasama anda amat-amat aku hargai . Hanya Allah sahaja yang mampu membalas budi baek awak semua :) -

SEPARUH BARANG DAH PACKING MASUK BEG .

Thursday, June 20, 2013



Assalamualaikum andd annyeonghaseyoo . :) andd kini aku nak cerita pasal persiapan aku sebelum masuk kptm kl . wooo . bila difikirkan balek , lagi tinggal 4 hari jee sebelum aku gerakk pergi sane . tak rase berdebar-debar ke ?? of course laa rase . nanty bila dah masuk sane , kena biasakan diri dengan tempat baru . semua kena buat sendiri (berdikari) andd nanty akan jumpa dengan kawan baru . siapalah bakal kawan baru aku tuhh . aku harap orang yang bakal kawan dengan aku tuhh ikhlas menerima aku sebagai kawan die . tujuan aku datang kptm kl just nak belajar andd cari pengalaman baru di tempat baru . aku harap tak de banyak kenangan pahit bila duduk cinie and banyak ajee kenangan manis bersama dengan kawan-kawan . :)

okayy . aku nak cerita pasal persiapan aku . actually persiapan aku tak lahh settle 100% lagi . dalam 60% macam tuhh aje . cuma barang-barang keperluan dah beli laa macam sabun mandi , berus gigi , ubat gigi , shampoo andd laen-laen .  


cuma kalau korang perasan , dekat dalam gambar dekat atas nihh tak ade sabun pencuci muka kan ?? ermm . tu lahh masalah aku sekarang nihh . aku nak tukar pakai pencuci muka produk laen laa . sebab aku rase pencuci muka yang aku pakai sekarang dah tak memberi ape-ape effect positive dah dekat kulit muka aku . kulit muka aku ni jenis yang berjerawat , berjeragat and berminyak . pencuci muka ape ye yang sesuai untuk kulit macam aku ni ?? boleh bagi idea tak pencuci muka ape yang okayy ??

but kasut , andd baju everything done . :) hehe . banyak jugak aku borong baju kurung andd blouse . :3


kasut time nak pergi class :)


semoga segala persiapan aku untuk sambung belajar berjalan dengan lancar . amin ! doakan kejayaan aku yaa ! ;D

NAFSU . TAHANLAH KAU DARIPADA BELI BLOUSE2 TU .

Thursday, June 20, 2013

Assalamualaikum andd annyeonghaseyoo . :) actually aku nak bagi tahu something . ermm . kalau uoolss semua nak tahu , aku ni jenis yang suka sangat shopping online terutama blouse . ya Allah . memang suka sangat lahh . memang dah jadi tabiat . kalau nampak baju yang cute2 aje , memang nafsu nak beli tu membuak-buak . tapi tu dulu . sekarang aku kena tahan nafsu aku . dah laa aku akan sambung belajar lepas nihhh so banyak kena pakai duit . ermm . DUIT . DUIT . DUIT LAGI . haishh

but tadi aku ade jugak usha-usha blouse dekat kedai online yang selalu aku beli . memang pelanggan setia kedai tu laa aku ni . huhu . now die dah update pelbagai baju baru . semua baru masuk stok . OMG ! banyak yang cantik-cantik kodd . ermm . *jatuh hati laa pulak* but insya-Allah satu hari nanti aku akan miliki jugak baju yang aku target nak beli tuhh . niat aku nak beli baju tu just satu aje . nak pakai mase belajar nanti . nanti ade time aku pakai baju kurung andd ade time aku just pakai seluar slack dengan blousee sahaja . :) insya-Allah aku akan jadi perempuan yang simple sahaja ketika belajar . bak kata mama , "akak dekat dalam kelas , just pakai baju yang simple-simple jee . tak payahh nakk lawa2 . akak pergi class aje pon yee ." yelahh mama . *kene perli dengan mama*

yelahh . aku pergi class pakai simple2 aje . mama ni tahu laa anak mama ni suka berfesyen sejak melangkah ke alam remaja nihh . :p tapi tak salah kan mama ?? janji anak mama ni pakai pakaian yang sopan andd yang paling penting menutup aurat . ye takk ?? actually aku tak sedia lagi sebenarnyaa nak menyesuaikan diri jadi budak asrama balek setelah sekian lama duduk dekat rumahh jee . dahh setahun lebih tinggalkan asrama but kini akan kembali mendiami asrama balek . tak nak sadis pulak aku . huhu

but insya-Allah bila kewangan aku dah stabil nanti , aku akan beli jugak blouse yang aku nak tu sementara stok masih ada laa . kalau dah habis stok tu . REDHA jela . antara blouse yang aku berkenan :-









semua ni antara blouse yang 'bakal' aku beli nanty . insya-Allah . lagi pon aku bakal digelar student ipt pulak lepas ni . tiap-tiap hari mesti keluar daripada asrama . tiap-tiap hari ade class . so kalau boleh aku nak pakai baju yang berlainan . andd aku punya pilihan baju pon semua nya longgar , tak de ketat2 , and bawah punggung . nak tahu sebab ape aku syok sangat nak beli semua baju ni ??

sebab price die . >.< price die tak boleh tahan . jarang aku jumpa baju harganya murahh yang amat . naseb baek aku jumpa kedai online ni . kalau tak , memang ketinggalan zaman laa aku . huh ! nak tahu price die ?? semua baju yang dekat atas tuhh rm29 je uoollsss ! murahh kan ?? ade banyak kedai aku jumpa . jenis kaen , bentuk , corak n yang laen2 sama dengan baju-baju dekat atas nihh tapi semua nya . mak aii . harga die . tak nak mahal lak . ade yang rm35 . ade yang rm40 . buat ape kite order and beli baju yang mahal sedangkan ade baju yang sama jenis tapi dengan harga yang sangat murah kan ??

kawan aku yang bakal study satu course andd tempat yang same dengan aku selalu cakap . "weyhh alia . kau dah packing baju ke belum ?? tinggal lagi bape hari je nihh . kau punya baju kurung and blouse kau mesti banyakk yang lawa-lawa kann ?? untungg laa !" . die tak habes2 . senang jee kalau nak cari baju yang lawa2 . but now kau akan jadi sekepala dengan aku , study pon dengan aku so semua rahsia fashion maksud aku macam mana nak pilih baju yang lawa-lawa kan , aku akan bagi tahu . hehe . nanti lepas nihh shopping sakan laa kau nampaknye kann ?? heee . shopping shopping jugak . tapi kena pandai jimat duit . banyak sangat dah ni kena guna duit sejakk dah sambung belajar . al-maklum lahh . dah tua dah umur nihh . bakal masuk umur 18 tahun pada bulan 8 ni . tak sabar !! nak celebrate dengan alep andd kengkawan . huhu . aku actually masih buntu tak tahu nak bagi hadiah ape dekat alep . befday die sebenarnya dah lepas tapi aku takk bagi die hadiah lagi . ciann die . any idea takk nak bagi hadiah apee ?? hihi . tolong yekk !
okayy laa . aku rase tuu je kodd malam ni aku nak kongsi dalam blog comel ni . 

jumpa lagi pada next entry . kbai

wasalam ~ ;D

SABUN PENCUCI MANA YANG OKAY ??

Thursday, June 20, 2013

Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . :) now aku nak mintak tolong awak awak semua . Semua orang mesti pakai pencuci muka kan ?? Pencuci muka ape yang awak awak semua pakai ?? Boleh tak bagi cadangann dekat aku sebab aku tengah cari sabun pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka aku ni .

Pada pendapat awak awak semua , pencuci muka ape yang okayy ?? Macam muka aku ni . Kulit muka aku berminyak , berjerawat , berjeragat , nak kate bintik2 hitam . Rase nye macam tak de . Ermm . Entah laa . Tapi aku nak sangat cari produk pencuci muka yang berkesan .

Memang la banyak produk yang ada dekat pasaran sekarang ni tapi aku nak cari produk yang paling berkesan , berbaloi , andd semestinyaa murah harga nyee .sebab aku still student lagi . Hehe . Hope ada yang dapat membantu masalah aku ni . :)

TQ

MEDICAL CHECK UP PART 1

Wednesday, June 19, 2013

Assalamualaikum andd annyeonghaseyoo . :) okayy . now aku nak cerita pasal aku punya tuhh . ape bendalahh tuhh . ermm . haa ! MEDICAL CHECK UP . semalam punya semalam hari isnin , aku pergi dekat klinik kesihatan beranang untuk buat medical check up nihh . aku datang tengah hari time tuhh . dalam pukul 2 macam tuhh laa . mase aku sampai tuhh , naseb baek tak ramai orang yang datang lagi . kalau tak , berjam-jam aku kena tunggu giliran . -.-"

masa aku masuk je dekat dalam klinik tuhh , aku terus pergi ke kaunter pendaftaran . aku tanya nurse yang bertugas dekat citu . nurse tuhh cakap . die suruh aku terus pergi ke bilik no. 5 . time tuhh aku tengah blurr . aku pon teruss laa pergi sane . terus serbu masuk bilik no. 5 tu tapi sebelum tu aku beri salam laa . nampak tak sopan kita sebagai umat islam tak beri salam kann ??

bila aku masuk , time tuu aku nampak ade seorang doktor lelaki sama bangsa dengan aku dengan nurse perempuan berbangsa india . aku pergi dekat doktor tuhh cakap nak buat medical check up . aku terus cakap sebab aku tengok doktor tu pelik sebab aku terus masuk dekat dalam bilik die . pas tuhh die pon angguk . makna nya paham la tuhh maksud aku . bila aku tengok muka doktor tuhh , ermm . hensem . okayy alia . kau dah mula dah pangai gatal kau tuhh . =.= tak2 . aku setia . ye setia . setia pada yang satu . :D aku just cakap jee doktor tu hensem tapi aku tak de jatuh hati pon dengan die . aku dah ade alep , buat ape nak cari yang laen . hehe . nak layan pak cik tu sorang pon dah pening kepala . hahaha . *awak . jangan marah erkk* ^^

doktor tu pandang aku tajam . aku dalam hati cakap , "makk aii doktor ni . kalau nak cakap dengan aku pon , tak payah laa pandang aku macam tuhh . seram aku . lagi satu , jangan pandang betol2 mata aku bolehh takk ?? seriously aku rase sangat tak selesa okayy !" . mase die tanya soalan dekat aku , aku just tunduk jee sambil jawab die punya soalan . nak ajee aku korek bijik mata die urhh !

die tanyaa aku , "dah buat x-tray ke belom ??" . aku pon cakap laa acuh tak acuh , "belom" . paz tuhh die tulis ape benda entah dekat satu borang tuhh . paz tuhh die cakap , "awak kena pergi dekat klinik kesihatan kajang hari ni buat pemeriksaan x-tray . esok awak datang jumpa saya balek pukul 2 okayy ??" . aku just angguk jee padahal time tuhh aku nga betul-betul blurr . aku tak tahu laa . kenapa laa sejak-menjak ni aku asyik blurr jee . mybe pening kodd nak buat persiapan sebelom masuk KPTM 25/6 ni .

so tanpa dengan membuang masa , aku blahh terus jee dari bilik tuhh . tak selesa aku duduk dalam bilik tuhh . paz tuhh aku g cakap dengan mama yang kena pergi dekat klinik kesihatan kajang . mama pon cakap , "okay" . after dah selesai buat pembayaran , kami pon terus gerak pergi klinik kesihatan kajang . mama aku ingat time tuhh ramai orang sebab time tu dah pukul 3 lebih . klinik kesihatan kajang kann ramai orang . masa sampai tuhh , naseb baek ade tempat untuk parking kereta . lepas dah selesai parking kereta , kami terus pergi ke tempat bahagian x-tray . naseb baek tak lame tunggu giliran . mase giliran aku tuhh , aku pon masuk . mase masuk , juru x-tray tu cakap , awak masuk bilik dekat sebelah awak tu , awak pergi tukar baju . pastikan bahagian atas awak bukak ye . bahagian bawah tak pe . pas tuhh pakai baju yang disediakan dekat dalam bilik tuhh" . aku yang tengah blurr pon angguk jela tanda paham padahal tak paham pape pon ape yang die cakap .

aku pon masuk laa dalam bilik . masa aku masuk , aku nampak ade satu baju yang tersangkut . aku pon buat laa ape yang die suruh . time aku nak pakai baju tuhh , aku pelik . baju ape benda tuhh ?? tak de butang , just ade tali . macam baju orang gila jee . banyak kali jugakk aku try pakai , belit-belit baju tuhh aku pakai . aku pon keluar laa . Paz tuhh die pon cakap , "betul la tu adik pakai baju tu" . Ohh . Betul erkk ?? Okayy . Andd then die suruh aku pergi dekat satu mesin besar . Baru aku tahu mesin x-ray mcm mne . Huhu . *jakun*

Macam-macam die suruh aku buat . Berdiri tegak laa andd laen2 . Dalam sejam gak laa aku dok dekat klinik kesihatan kajang . Lepas dah selesai , aku ingat terus balek rumah tapi mama pergi singgah dekat semenyih pulak beli barang aku ckit . Lepas tu baru balek rumah .

*sambung keesokkan hari* penat menaip . :)

JELESSSSS NYA KAKAK IPAR DAPAT JUMPA KIM JONG KOOK !

Tuesday, June 18, 2013

Assalamulaikum andd annyeonghaseyoo . :) sape dekat cnie suka tengok cerita running man ?? Of course laa memang ramai yang tengok . Konfemm laa kann . Termasukk laa akuu . Akuu ngaku akuu memangg suka tengok cerita running man . Best ! Kelakar sangat !!

Air mata aku asyik keluar jee setiap kali tengok cerita tuu . Air mata aku keluar bukan sebab menangis okayy ! Tapi disebabkan cerita tuu kelakar habess ! Alep pon layan cerita tu . Huhu . *tak sangke*

Tapi aku kesian . Aku tak tengok cerita running man dekat tv tau . Aku tengok dekat laptop jee . Aku tengok pon time ade peluang andd time aku free . Kalau aku bosan , aku layan running man ahh . Hahaha . Memang hilang terus rasa bosan aku . Hehe .

Dalam cerita running man , korang minat sape ?? Kalau aku , aku minat dekat KIM JONG KOOK ♡ ohhhhhhh hensem nyaa , comel nyaaaa ! >.< aku seriously terlampau minat dekat die sebab die spoting sangat ! Aku memang terlampau minat dekat die tapi tak de laa sampai obses . Huhu

Bila aku dapat tahu yang kim jong kook akan datang malaysia . OMG !! Nak sangat jumpa die kodd ! Tapi aku tak boleh . Nanti mama aku membebel sebab banyak lagi nak pakai duit untuk aku punya pengajian nihh . So okayy . Xpela . Aku redha .

Next time kalau kim jong kook datang malaysia lagi , aku akan tetap jugak nak pergi . WAJIB ! Sebelum ni dah terlepas nak jumpa kim jong kook face to face . *sedih* lepas ni aku tetap nak pergi jugak ! Muktmad ! Ohh yaa . Lagi satu kalau big bang datang dekat malaysia lagi , aku nak pergiiiiiiiiii tengok konsert tuu . Nak tengok . Nak tengok . Nak tengok T.O.P big bang ♡ . -> awak , temankan saya yaa <- *alep* hehe . Sayangg saya kann ^^

Ni lagi satu hal . Kakak ipar andd abang ipar aku pergi jumpa kim jong kook tempoh hari . Alep bagi picture kakak ipar andd abang ipar aku dekat dalam wechat . Mula-mula aku ingat alep bagi picture die . Bila aku bukak jee wechat , terkejut berukk aku !! Seriously aku raseee jelessss sangat . JELESSSSSSSSSSSSSSS NYA ! Untung lahh dapat jumpa kim jong kook . Aku tak de peluangg lagi . Abang ipar aku lagi lahh tak boleh tahann . Memangg dekat sangat dengann kim jong kook . Tangan letak dekat atas peha kim jong kook . Makk aii . Dah lebih tuu . Kalau macam tuhh , aku pon nak jugak ! :3 *nak nangis*

~ kakak ipar aku yang cun tuhh pakai shawl hujung sekali belah kanan . Comel kann ?? :3 abang ipar aku pulak yang duduk sebelah kim jong kook . Kat ctu rasenyaa sorang je kan laki . Tu abang ipar aku la tuhh . OMG !! Jeless sangat ! Huhu

SENARAI BARANG KOSMETIK DAN HARGA ( MURAH )

Monday, June 17, 2013

Assalamualaikum ..

CATHY DOLL PETIT TINT

★Anti penuaan
★Pemakaian yang konsisten boleh mem'pink'kan bibir anda secara semula jadi.
★Menghilangkan kesan gelap pada bibir sama ada faktor luaran/keturunan
★Tahan sehingga 12jam
★Mengurangkan garis2 halus pada bibir
★Mencegah bibir dari pecah2
★Merawat dan memelihara kesihatan bibir anda
* Boleh dijadikan sebagai lipstik Dengan pemakaian yang tebal
* Lip Gloss jika dipakai dengan nipis sahaja _~~ Super Natural

VIT C = pencerahan/menghilangkan kesan gelap
Q10 = Menghaluskan/melembutkan
Collagen = Menghilangkan garis2 halus dan melembabkan

RM10 ( exclude postage )

Photo: ★Anti penuaan
★Pemakaian yang konsisten boleh mem'pink'kan bibir anda secara semula jadi.
★Menghilangkan kesan gelap pada bibir sama ada faktor luaran/keturunan
★Tahan sehingga 12jam
★Mengurangkan garis2 halus pada bibir
★Mencegah bibir dari pecah2
★Merawat dan memelihara kesihatan bibir anda
* Boleh dijadikan sebagai lipstik Dengan pemakaian yang tebal
* Lip Gloss jika dipakai dengan nipis sahaja _~~ Super Natural

VIT C = pencerahan/menghilangkan kesan gelap
Q10 = Menghaluskan/melembutkan
Collagen = Menghilangkan garis2 halus dan melembabkan

DOLL EYELINER 2 IN 1 ( WATERPROOF )

 Waterproof.  Mata berus lebih tirus dan lembut, sgt sng nak apply.  Tak smudge dan tak mudah comot.  Warnanya pekat dan tahan lama.

RM 15 ( exclude postage )

Photo: Pilih2 nak packaging yg mana :)
Semua comelssss <3

RM13 ( excluded postage )

CATHY LGLUTATHIONE BB CREAM WITH SPF59

Size : 30gram

KEGUNAAN

seperti faundation yg biasa kita guna cuma spf dia lg tinggi dari faundation biasa kita guna..yg lg best sbb ada formula LGlutathione..sangat bagus untuk kita yg selalu terkena cahaya matahari terik..dengan adanya SPF59 ia mampu menghalang dri sinar UV yg membuatkan kulit muka makin gelap/ sunburn..

*sesuai untuk semua jenis kulit
*mencerahkan kulit wajah
* Menutupi cela di muka (bintik bintik, pigmentasi, tompok putih, warna kulit tidak sekata, akne, parut, lingkaran hitam sekeliling mata] tanpa menyumbatkan pori/merosakkan kulit
* Sebagai bedak asas dan ‘concealer’ [menjadikan solekan asas untuk wajah begitu mudah dan cepat]
* Sifat merawat melembapkan dan menghaluskan kulit
* Menggalakkan regenerasi kulit untuk mengekalkan kulit muda
* Pelindung UV menghasilkan kulit sihat (SPF 59)
* Melambatkan penuaan [merawat kedut]
* Mencerahkan kulit
* Warnanya dicipta untuk orang Asia
* Tekstur ringan sesuai untuk cuaca panas/tropika

ORIGINAL PRODUK KOREA. SANGAT LARIS DAN HOT DALAM PASARAN...SEMAKIN DPT PERHATIAN RAMAI...

RM 35 ( exclude postage )

Photo: Cathy Lglutathione BB Cream with SPF59
Size : 30gram

KEGUNAAN

seperti faundation yg biasa kita guna cuma spf dia lg tinggi dari faundation biasa kita guna..yg lg best sbb ada formula LGlutathione..sangat bagus untuk kita yg selalu terkena cahaya matahari terik..dengan adanya SPF59 ia mampu menghalang dri sinar UV yg membuatkan kulit muka makin gelap/ sunburn..

*sesuai untuk semua jenis kulit
*mencerahkan kulit wajah
* Menutupi cela di muka (bintik bintik, pigmentasi, tompok putih, warna kulit tidak sekata, akne, parut, lingkaran hitam sekeliling mata] tanpa menyumbatkan pori/merosakkan kulit
* Sebagai bedak asas dan ‘concealer’ [menjadikan solekan asas untuk wajah begitu mudah dan cepat]
* Sifat merawat melembapkan dan menghaluskan kulit
* Menggalakkan regenerasi kulit untuk mengekalkan kulit muda
* Pelindung UV menghasilkan kulit sihat (SPF 59)
* Melambatkan penuaan [merawat kedut]
* Mencerahkan kulit
* Warnanya dicipta untuk orang Asia
* Tekstur ringan sesuai untuk cuaca panas/tropika

ORIGINAL PRODUK KOREA. SANGAT LARIS DAN HOT DALAM PASARAN...SEMAKIN DPT PERHATIAN RAMAI...


LOHASHILL L-GLUTATHIONE SCRUB 

HARGA : RM37.00(wm) RM40.00(em) 
FUNGSI :
- Menyembunyikan Jeragat & lingkaran gelap yang tak sekata.
- membuang kotoran pada kulit anda dan sel-sel mati
-membuat kulit tubuh menjadi lebih fresh, lembut dan gebu.
- memberi kesan wangian sepanjang pemakaianya.
- menghilangkan pigmentasi.
- menyejukkan kulit
- mempercepatkan proses penggantian sel dan menghilangkan parut.
- menghilangkan masalah kulit kusam.

RM 37 ( exclude postage )

Photo: HARGA  : RM37.00(wm) RM40.00(em) FREE POS
FUNGSI :
- Menyembunyikan Jeragat & lingkaran gelap yang tak sekata.
- membuang kotoran pada kulit anda dan sel-sel mati
-membuat kulit tubuh menjadi lebih fresh, lembut dan gebu.
- memberi kesan wangian sepanjang pemakaianya.
- menghilangkan pigmentasi.
- menyejukkan kulit
- mempercepatkan proses penggantian sel dan menghilangkan parut.
- menghilangkan masalah kulit kusam.

CATHY DOLL L-GLUTATHIONE MAGIC CREAM 

Photo: Mahu kulit yang kelihatan glowing dan super natural?

Cathy L-Glutathione Magic Cream boleh merealisasikan impian jelitawan2 sekalian. Saiz cream ni sangat besar dan boleh pakai 6-8 bulan. krim ni boleh pakai di muka dan badan . 2 in 1. 
Kami dah cuba krim ni, resultnya memang ohsemm!! Anda bila lagi? 

Mahu kulit yang kelihatan glowing dan super natural?

PM/ SMS/ WHATSAPP : 014-7407424

ORIGINAL PRODUK KOREA. SANGAT LARIS DAN HOT DALAM PASARAN...SEMAKIN DPT PERHATIAN RAMAI...

HARGA PROMOSI : RM 40.00
Sabah/Sarawak : RM 43.00 
FREE POS

**TAMBAH RM5, DAPAT OBUSE LIP TINT FREE!!!~~~

138ml.

-sesuai pakai setiap hari

-wangi seperti losyen lain

-tak berminyak

-kesan pencerahan serta merta
-memberi kesan glowing
-menghalang dari sinaran UV yg mmpu rosakkan kulit
-boleh dipakai 1 badan termasuk muka
-Sesuai utk semua kuli lelaki dan wanita
Mahu kulit yang kelihatan glowing dan super natural?


Cathy L-Glutathione Magic Cream boleh merealisasikan impian jelitawan2 sekalian. Saiz cream ni sangat besar dan boleh pakai 6-8 bulan. krim ni boleh pakai di muka dan badan . 2 in 1. 

Kami dah cuba krim ni, resultnya memang ohsemm!! Anda bila lagi? 



Mahu kulit yang kelihatan glowing dan super natural?

ORIGINAL PRODUK KOREA. SANGAT LARIS DAN HOT DALAM PASARAN...SEMAKIN DPT PERHATIAN RAMAI...

RM 40 ( exclude postage )



SPA LIGHTENING SALT

FUNGSI :-

Merangsang proses peremajaan dengan mempercepat dari sel kulit mati. Dengan campuran yang sempurna buah, garam mineral, vitamin E & C (AHA) dan air mineral murni, Spa Whitening Garam yang baik untuk memulihkan motisture dan menambah cahaya sihat untuk kulit, kulit anda akan menjadi lebih cerah dan lembut perasaan halus menyentuh. Bau manis lembut dari buah akan membawa anda saat kesegaran dan relaksasi.

Directions: POLISH tubuh anda atau kawasan kulit anda Spa lightening salt. Lalu dengan air bersih. Gunakan setiap hari untuk mendapatkan hasil yang sempurna.

RM 10 ( exclude postage )

Photo: 300gm.

RM10(tidak termasuk pos).

PRODUCT REVIEW/TESTIMONI : http://zoeyzauyah.blogspot.com/2013/05/product-review-spa-lightening-salt.html

FUNGSI :-

Merangsang proses peremajaan dengan mempercepat dari sel kulit mati. Dengan campuran yang sempurna buah, garam mineral, vitamin E & C (AHA) dan air mineral murni, Spa Whitening Garam yang baik untuk memulihkan motisture dan menambah cahaya sihat untuk kulit, kulit anda akan menjadi lebih cerah dan lembut perasaan halus menyentuh. Bau manis lembut dari buah akan membawa anda saat kesegaran dan relaksasi.

Directions: POLISH tubuh anda atau kawasan kulit anda Spa lightening salt. Lalu dengan air bersih. Gunakan setiap hari untuk mendapatkan hasil yang sempurna.


CATHY DOLL MAKE ME SNOW BODY CREAM +GLUTA & VITAMIN C

RM35 FREE POSTAGE! 
ADD ON RM2 FOR SABAH/SARAWAK.

Diperkuat dengan ACAIBERRY, GLUTA, VIT C, PROTEIN SUSU dan banyak lagi. 
- Mengandungi L-glutathione.
- Mebuatkan kulit kita jadi lebih halus, lembut dan cerah apabila menyapunya ke serata badan,
- Dapat mengurangkan kedut-kedut di tangan dengan berkesan apabila diamalkan.
- Membantu memutihkan kulit anda serta merta.

SANGAT WANGI DAN BOLEH DIGUNAKAN SETIAP MASA. SEPERTI CREAM @ LOTION LAIN.
Naturally Pampering Ingredients :
L-Glutathione Vitamin C&E,Collagen,Milk Protein,Fruit Extract,Arbutin,Nourishing Cotton Oil

Miracle Effects :
Brigthening and glowing the tired skin just like the endless fields ofreflected glitter looking snow when contact with sunlight..

Ingredients :
Aqua,Eau,Glycein,Glyceryl stearate SE,Cetyl Alcohol,Fragrance (Parfum) Tocopherol,Stearic Acid,Petrolatum,Dimethicone.



DENGAN PEMBELIAN MINIMUM 3 BARANG , FREE POSTAGE -


BERMINAT ?? 


PM di Butik Online Yaya ataupun whatsapp 0126763960 .

BUTIK ONLINE YAYA AKAN DIBUKA TAK LAMA LAGI .

Monday, June 17, 2013

Assalamualaikum andd annyeonghaseyoo . now aku akan bukak kedai . cehh . kedai . lebih sedap nak panggil ialah butik laa . hee . nanti aku akan buka butik online bawah aku sendiri . antara barang yang akan aku jual ialah :

love baju kurung yang dah siap ( harga yang sangat berpatutan )
love tudung bawal ( boleh beli dengan harga runcit dan borong )
love alat-alat kosmetik ( semua nya cute-cute )
insya-Allah nanti aku akan buka kedai dalam masa yang terdekat ni .

so support aku lahh yaa ! kalau berminat nak order dengan aku nanti , pm dekat fanpage aku , Butik Online Yaya ataupun terus jee pm aku dekat fb Ainul Mardhiah ataupun yang ada whatsapp tuhh . whatsapp jee kat aku dekat no.0126763960 . Aku akan reply msg/order daripada korang semua . :)

visit blog Butik Online Yaya untuk tengok segala barang yang dijual . Kalau boleh . klik LIKE sekali dekat fanpage Butik Online Yaya untuk update barang baru . Tq :)

RASA NAK TRY MINUM AURAWHITE LAA .

Saturday, June 15, 2013

Assalamulaikum andd annyeonghaseyoo . :) entah macam mane entah tak adee angin , tak de ribut . Aku teringinn nak try makan somethingg yang boleh menyihatkan andd menyegarkan badann akuu nihh . Yelahh . Takut nnty time study , badan akuu lesu jee . Takk syokk arhh study kalau macam tuhh .

Kalau boleh , aku nak badan akuu sentiasaa cergas dann bertenaga jee . Baru boleh buat macam-macam aktiviti . Kann seronok tu . Hehe . Andd akuu jugakk nak cantik . Kitee sebagai seorangg perempuann , sape tak nak cantik . Konfem semua orangg nak cantik . Nak tarik kaum adam kann . Huhu

But aku laen . Niat aku nak cantik adalah untuk diri aku sendiri andd of course laa untuk buchuxx aku tuhh , alep . Bia die bertambahh geram dengan aku . Sebab aku makin cantik + cute + comey + cun = cair . Konfem diee cair punya laa . *perasan* hahaha . Actually kulit aku dah putih dah . Putih melepak pulak tu after pakai satu produk ni . Die just lotion tapi mampu untuk buat kulit aku memangg seriously putih yang teramat . Aku pun terkejut dengan perubahan kulit aku . Alhamdulilah laa sebab ade effect positive kann ?? :) nak tahu aku pakai produk ape ?? Produk yang tengah hangat dipasaran sekarang nihh . From korea . So korangg dah dapat agak kan ?? Tak laen tak bukan jenama CANTHY DOLL . Semua packagingg diee comel2 jee . Memangg memberi tarikann untuk aku membeli nyaa laa . :3

Tapi bila difikirkan balek laa kan . Ermm . Aku rase tak puas laa pulak kalau hanya cantik luaran tapi dalamann hanya biase2 cantik jee . So aku dah amek keputusann untuk nak amek suplement . Aku dah fikir masak2 . Aku nak beli produk AURAWHITE . Aku dah try search dekat pakcik google tadi pasal khasiat AURAWHITE . naseb baek laa produk tuu sedap rasanya . Kalau tak sedap , buat ape aku nak beli. Memangg takk makann laa kann . Membazir jee ...

Tapi produk tuu akuu tak kan terburu-buru untuk beli . Aku nak study dulu . Banyak duit aku nak guna untuk study nanti . Haishh . Nanti nak beli ni la . Tuu laa . Macam2 . Huhu . Bila kewangann study aku dah stabil , baru akuu grab satu AURAWHITE nihh . Konfem bila pakcik alep aku tahu akuu nak beli AURAWHITE , diee start dah membebel . Hahaha . Tapi diee comel . ;D

Okayy laa . Tu jee nak ceritaa .

K bye ♡ツ

KPTM KL

Friday, June 14, 2013

KPTM KUALA LUMPUR

Assalamualaikum andd annyeonghaseyoo . :) mood akuu hari ni antara okayy dengann takk okayy . nakk tahuu kenapaa takk okayy ?? adekk laa . :p ahhh . malas aku nak fikir dahh pasal kenapaa akuu bad mood . FRUST !!! now aku just nak cerita tempat study akuu jee . sory laa uollss sebabb aku punyaa tempat study complicatedd sedikit . huhu . akuu pon pening dengan aku punyaa tempat study . -.-"

sebelum ni akuu dapat KPTM Alor Star . andd kini KPTM KL pulakk . whats ever laa . tapi sekarang akuu dah konfemm akan masuk KPTM KL walaupun pada asalnyaa aku nak KPTM Alor Star . takk pe laa . dah rezeki aku dekat KPTM KL so terimaa jelaa . :(

aku akan masuk KPTM KL pada 25/6 ni . duit pendahuluan asrama aku dah bayar .  just perlu datang daftarkan diri pada 25/6 ni jee . bila akuu kira balek , aku cuma ada 10 hari sahaja untuk membuat semua persiapan sebelum pergi sanee . kalau nak difikirkan , aku memang tak berape nak sedia lagi . dah laa akuu akan melalui pengalaman yang tak pernah aku lalui selama nii . and dalam 10 hari lagi , aku akan lalui nyaa . aku tak sangke yang aku akan tinggalkan family aku lagi . terpaksa laa aku kena biasekan diri balek duduk asrama . kenaa berdikari lagi . -.-"

sebelum ni aku ade cerita dekat dalam blog nihh yang aku amek course accountancy but now course aku dah tukar . akuu tak jadi amek course accountancy tapi aku amek course diploma in account and finance ( diploma akaun dan kewangan ) . bak kate orang 2 in 1 laa . insya-Allah aku bolehh bawakk course nihh .

pihak yang bekerja dekat KPTM bahagian pengambilan pelajar tuhh katee aku kalau CGPA aku dapat 3.75 ( minimum ) , akuu akan dapat tajaan MARA untuk sambung ke UK . insya-Allah . bila aku dapat tahu , aku yakin aku bolehh . aku akan sahut cabaran tuhh sebab ayahh and mama akuu cabar aku , aku kalau ade orang cabar nihh memang aku tak bolehh laa . ermm . yang untungnyaa kalau aku dapat study degree dekat UK , 100% tajaan sepenuhnya dari MARA . sepenuhnyaa uollss ! ya Allah . aku bersyukur sangat . aku ingat aku dah tak de peluang untuk sambung belajar dah . rupa-rupanya rezeki aku dekat KPTM KL .

ermm . okayy laa . aku rase tu jee aku nak ceritaa . aku nak layan movies best sekarangg nihh .

k bye .

- doakan kejayaan akuu yaa ! -

Thanks reading my entry/// :)

AIKK ? AKU DAPAT KPTM KL PULAK ??

Thursday, June 13, 2013

Assalamualaikum andd annyeonghaseyoo . :) okayy now . akuu dahh peningg . kalau awak awak semua nakk tahuu . sebelum nie akuu mintak KPTM Alor Star dalam course akaun . klik sini untuk ke entry aku dapat KPTM Alor Star . disebabkann akuu takk dapat rayuann UPU , so akuu akan masukk KPTM . KPTM ponn okayy gakk kann . soo akuu pon pegi bukak laman web KPTM sebab nak download segala surat tawaran dann laen-laenn .

masa akuu bukakk , terkejut-berukk akuu bilaa aku bukak , aku bukan dapat Alor Star tapi akuu dapat dekat KL . whatt ?? takk cayee ? japp . akuu tunjukk bukti .

    
sebelumm ni memang aku ada hantar e-mel dekat KPTM yang akuu mintakk nak tukar ambil yang kerjasama dengan Uitm . akuu takk sangka yang akuu dapat tapi takk konfem lagi sebab ada problem sikit dengan akuu punye permohonan . akuu harapp betul laa akuu dapat masuk . AMIN !

pihakk KPTM tuhh cakap yangg course yangg aku mintakk nihh dah penuhh . tapi ayah aku nakk buat rayuann . esokk ayahh akuu dengann makk akuu pergi KPTM sanee tuhh . ermmm . banyakk kelebihann amekk yang kerjasamaa dengann Uitm antaranyaa yuran pendaftaran murahh jee . akuu harapp rayuann akuu dapat . doakann yaa !

AKU DAH BUAT KEPUTUSAN SAMBUNG STUDY DEKAT MANA .

Thursday, June 13, 2013

Assalamualaikum andd annyeonghaseyoo . okayy . now aku takk tahu nakk cakapp apee . aku nakk kate perasaan aku tengahh gembiraa sekarangg nihh . memangg TAK LAA . seriously akuu rasaa sedihh sangat . hmmm . *okayy* nakkk nangis . :'( mama aku cakap result rayuan UPU keluar esokk . sapee yang takk berdebar-debar kann . semua mempunyai impian nak melangkahh ke menara gading termasuk laa akuu nihh . akuu nakk sangat masuk U terutama Uitm Arau , Perlis . after selesai jee aku masakkan lauk telur kicapp untukk adik aku ( sebab adik aku nak pergi sekolahh rendah ) , tiba-tiba kawan akuu call aku duee kali . akuu ponnn pelik lahh . kenapaa tiba-tiba kawann aku call . andd thenn akuu pon msg diee tanyaa . diee ponn cakapp yangg result rayuan upu dahh keluar . aku punyaa laa terkejut berukk dengar . WHAT ??

akuu ponn cepat-cepat laa bukak lappy nak check . sapee yg takk berdebar-debar kann . bilaa done aku masukkan IC NO. akuu andd laen-laen , akuuponn tekan MASUK . bilaa dah bukakk , aku bace satu-persatu perkataan dekat depan akuu . bilaa akuu dahh bace , hmmm . okayyy . hati aku cakapp . "takk pe laa alia . kauu memangg takk dee rezeki dekat U , mybe rezeki kau dekat laenn . kauu belajarr laa betul2 dapat pointer yang baguss and then terus apply IPTA . insya-Allah dapat tuu . think positive okayy !" . hmmm . ayat untukk tenangkan perasaan . hahaha .

   


ermm . sekarangg automatikk akuu hanyaa ada pilihann sama ada nak masukk KUIS ( kolej universiti islam selangor ) , KPTM ( kolej poly-tech mara ) atau KUIM ( kolej universiti islam melaka ) . yangg konfemm akuu tolakk KUIS lahh sebabb pointer nakk masukk degree kenaa 4.0 . gilerr ke hapee . laenn laa kalauu akuu ni memangg terlampau pandai . hihi . sekarangg mama akuu suruhh akuu pilihh sama ada nak masukk KPTM atau KUIM . andd thenn akuu dahh decide . akuu akan masukk KPTM dekat Alor Star sanee tuhh .

tapi ayahh akuu nakk akuu tukarr masukk KPTM dekat bangi sebabb ayahh akuu cakapp KPTM Alor Star jauhh sangatt . okayy . akuu ikot jee walaupun dalam hati tak nakk KPTM Bangi . hikhik . arahan parent takkan nak melawan kott . mybee ada sebabb kenapaa parent suruhh akuu pindahh . :( tapi akuu harapp KPTM Bangi dah penuhh . hahaha . tapi tempat belajar mana-mana pon aku terimaa dengan hati terbukaa . asalkan akuu masihh berpeluang untuk sambungg belajar . KPTM Alor Star ! tunggu sayaa yaa 24/6 nihh ^^

- aku harap keputusan aku nak masuk KPTM adalah keputusan yg betul -

thanks readingg my entryy . ;D

K bye :)


AKU TAK DE HARAPAN NAK STUDY KE ??

Tuesday, June 11, 2013

Assalamulaikum andd annyeonghaseyoo . Okayyy now akuu rasa macam nak nangis . Yeke macam nak nangis ?? Ataupunn memangg dahh nangis ?? Hmmm . Entahh laa .

Sebelumm ni akuu dalamm dilemaa sama ada nak masukk mane untuk sambungg belajar . Tapi hari ni laenn pulakk jadinyaa . Bila akuu fikirkan balek , antara KUIS dengan KPTM , akuu lebih pilih KPTM walaupunn KUIS tuhh aku dapat course yang akuu minat .

Memangg akuu tahu KPTM nihh yurann diee bapakkk MAHAL ! Tapi lagi mahal UniKL . :3 andd akuu jugak tahu yang KPTM nihh bawah ckit daripadaa politeknikk . Arghhh ! Aku tak kesahh semuaa tuu yang penting akuu semangat nak belajar . Tapi tulahh .

Bilaa siang tadi akuu dok sibuk baca novel , tiba2 mama akuu call . Mama aku tanya aku punyaa course dekat KPTM tuhh under Uitm ke takk ?? Andd akuu cakapp laa bukann under Uitm . Time tu akuu dah rasa laen macam . Kenapaa dengann course akuu ?? N then mama aku cakapp yang akuu punyaa ni bila dah habis diploma , degree nanti dekat UniKL . What ?? UniKL ??

Akuu bukann nak hina UniKL ke apee cuma impian aku nak masuk Uitm . Hmmm . Akuu ingat kalau aku dahh habis study , aku nak masuk Uitm . Betul kee dengann apee yang mama akuu cakap ?? Seriously akuu rasa give upp jee sekarangg ni . Hmmm

Aku harapp ape yangg mama akuu bagitahuu tu takk betul .

KPTM ATAU KUIS ??

Tuesday, June 11, 2013

Assalamulaikum andd annyeonghaseyoo . :) okayy . Now aku nak tanya pendapat daripadaa korangg semuaa . Akuu mula-mula hari tu dapat kptm alor star , kedah dalam bidang diploma in accountancy . Akuu daftar masuk 24/6 ni . Time akuu dapat tahu , akuu berpeluangg jugakk untukk menuntut ilmu , akuu rasaa happy sangat ! Alhamdulilah lahh . :)

Andd thenn semalamm waktu tengahh-tengahh malam akuu baru teringat yang akuu adaa apply dekat KUIS . Soo akuu try check bahagiann semakan permohonan KUIS . Hati akuu timee tu rasa berdebar laa jugakk sebabb coursee ape laa yangg aku dapat kann ? Hopee course perbankan islam laa . Akuu harapp sangat dapat course tuu . *cehh . Macam kauu konfemm2 dapat jee . :p

Andd thenn bilaa aku settle masukkan ic no. akuu , akuu dapat tahu sama ada aku dapat ke takk masukk . N result yang akuu dapat ialahh .......

¤ KEPADA ALIA SYAHIRA BT. MOHD ASRI , TAHNIAH DENGAN SUKACITANYA ANDA MENDAPAT TAWARAN UNTUK SAMBUNG BELAJAR DI KOLEJ UNIVERSITI ISLAM SELANGOR DALAM BIDANG DIPLOMA IN BANKING ISLAMIC ( perbankan islam ) ¤

Okayy . Akuu tak tahuu nakk cakapp apee . Yangg akuu bolehh cakapp time tuu hanyalahh ALHAMDULILAH . Akuu dapat course yangg akuu nakk . Tapi aku still konfiuss . Yang mana aku nak pilih ?? Account or perbankan islam ??

By the wayy , akuu sebelumm tuu ade apply rayuann UPU dalam bidangg sains geomatik . Entahh macamm mana entahh . Tak de angin . Takk de ribut langsungg , akuu bolehh minat course tuhh . Sebelumm ni akuu tak de terfikir ponn nakk amek course tu . Yangg akuu fikir time tuhh just nak amek course account and penyelidikann makanan sebab aku suka kaji bahan2 dalam makanan . Hehehe . Tapi tak jadi pulakk aku amek course account sebab aku lebih tertarik nak study about science geomatic . Akuu rasa course tu laen daripada yang laenn . Akuu tahu course tu memangg laa tak famous tapi ape kesahh akuu . Yang penting aku minat . :)

Kalau result rayuann ni aku dapat masuk dekat Uitm especially Uitm Arau , Perlis , aku dahh rasaa bersyukur sangat . Ya Allah . Hope sangat ! Aku hanya berserahh pada yg Esa jee . Kalau aku dapat U , aku akan tolak KPTM n KUIS . Tapi kalau aku tak dapat ?? Which one ?? KPTM or KUIS ??

Rase-rasenyaa mana lagi okayy ?? Bagi ideaa pleasee ! Tq ^^

- KLIK IKLAN NUFFNANGG AKUU DEKAT BLOG AKU YANG PALING BAWAH . TQ - :D

BAJU YANG AKU ORDER DAH SAMPAI :D

Thursday, June 06, 2013

Assalamulaikum andd annyeonghaseyoo . :) sekarang aku nak cerita perihal baju yang aku order dalam internet . Hari jumaat aku order dengan satu kedai online ni . Die jual pelbagai jenis baju yang cantik2 andd aku ada tertarik dengan dua baju ni . Andd due baju tu adalah corak yang sama . Bentuk love . Comel sangat .

Lagi pon baju tu free size . Masa mula2 aku dapat parcel tu , of course laa kita rasa semangat nak try pakai kann ?? Al maklum laa baju baru . *aku ni jenis kaki shopping* kalau nampak baju yang lawa2 jee mesti nak beli . Haa . Itu laa aku . :3

Aku beli baju tu sebab ada promosi . :D die nak buat penghabisan stok . So die jual dengan harga rm25 SAHAJA ! Murah kann ?? Disebabkan murah so aku angkat la due helai baju . :) dah lama aku cari baju corak macam tu . Hari tu aku ade nampak baju yang macam aku nak ni dekat KL tapi time tu ramai sangat orang yang datang untuk membeli-belah so tak jadi laa aku nak pergi usha baju tu . Sedih tu memang la sedih tapi tu lahh . Dulu je . Sekarang dah ada depan mata so buat ape nak sedih lagi . Hehehe . Tunggu aku nak pakai jeaa :D

REVIEW : GARNIER PURE ACTIVE MULTI-ACTION SCRUB

Thursday, June 06, 2013

Assalamulaikum andd annyeonghaseyoo . :) now aku nak buat review tentang produk yang aku pakai sekarang ni . Saje nak share2 benda yang baik dekat korang korang semua . :D

Tapi sebelum tuu aku nak mintak maaf sebab aku bukak blog aku ni pon guna handphone jee so aku tak letak banyak gambar la . Sebab kalau on blog dekat handphone , limit letak gambar hanyalah 1 gambar sahaja . Huhu . Tak shok kann . :(

Okayy . Now aku nak cerita pasal produk iaitu pencuci muka yang tengah pakai sekarangg ni . Alhamdulilah dah hampir dua bulan aku pakai , kulit aku jadi makin lembut , licin andd jerawat aku dekat muka pon sudahh kecut . *happy tahap gunung everest* tau ! Nak tahu produk ape aku guna ??

Ni haaaa ...

GARNIER PURE ACTIVE MULTI-ACTION SCRUB :>

Selama dua bulan aku guna , so far okayyy laa . Tak de memberi ape2 effect pon dekat muka . Kesan positive jee selama aku guna . :D andd setahu aku pencuci muka ni sesuai untuk semua jenis kulit . Hehe

Kalau dekat shopping complex , tak silap aku harga die dalam rm15 mcm tu rasa nya . Aku tak ingat la . Pencuci muka aku ni 50 ml tahan 2-3 bulan . Aku dah masuk dua bulan tapi still banyak lagi . Jimat tauu ! Soo sape2 yg terlampau jaga kecantikan mcm aku nihh . Tak rugi kalau angkat satu pencuci muka ni . Insya-Allah berkesan untuk kulit anda . :D

SAYA DAH PUTUS ASA WAK ..

Thursday, June 06, 2013

Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . Malam ni aku rasa adalah malam yang amat sunyi bagi aku . Baru aku sedar masa sekarang tak macam dulu .

Tapi sebelumm tu saya nak minta maaf kalau entry saya kali ni buatkan awak sama ada marah , geram , sedih , terharu andd so on . Saya hanya luahkan apa yang saya rasa jee . Saya minta maaf ye awak . Saya tahu awak tengah bace entry saya ni . Saya luahkan dekat dalam ni sebab saya tak tahu nak luahkan dekat awak macam mana . Daripada saya menangis tersedu-sedan dalam handphone sambil awak dengar ( saya malu ) lebih baek saya menangis masa taip entry ni aje . Tak de sape yang akan dengar melaenkan Allah .

Kepada awak yang dikasihi . Saya sudah sedar sekarang . Saya rasa rugi sangat sebab masa sebelum awak masuk universiti , saya tak luangkn masa yang sepenuhnya dekat awak . Betul cakap awak . Awak ada tanya saya sama ada betul ke saya rasa tak rugi kalau saya tak luangkn masa dengan awak sedangkan masa tu awak free sangat . Awak ingat tak awak tanya saya soalan tu ? And saya dengan ego nya cakap yang saya rasa tak rugi pon . Hmmm . Masa tu saya tak rasa lagi akibat daripada perbuatan saya tu tapi sekarang saya dah rasa . PAHIT !! Mybe masa tu saya ego sebab emo dengan awak . Sebab awak akan pergi jauh . :'(

Sejak awak dah masuk universiti , masa awak , awak habiskan dengan aktiviti orientasi yang telah diaturkan oleh pihak universiti . Selama seminggu pulak tu awak orientasi . Masa first day awak orientasi , saya boleh terima lagi . Boleh biasakan diri laa . Saya cuba sibokkan diri dengan buat-buat kerja rumah , tolong mama dekat dapur bagi nak kurangkan rasa rindu saya dekat awak . Itu baru first day awak orientasi .

Bila dah masuk third day awak orientasi , saya dah mula rasa hidup saya betul-betul kesunyian . Dulu saya tak pernah rasa sunyi sampai macam ni sekali sebab masa dulu awak ada . Awak setia and sabar melayan kerenah saya yang macam-macam songeh ni . Tapi sekarang awak dah masuk universiti . Sibuk dengan orientasi . Dapat luangkn masa dengan saya pon sebanyak 5% aje berbanding sebelum ni 95% - 100% .

Okayy . Saya dah sedar . Saya perlu biasakan diri untuk hidup macam orang single . Hmm . Saya sanggup tunggu awak setiap tengah malam sebab nak luangkan masa dengan awak walaupun saya tahu saya dapat luangkan masa dengan awak sekejap je . Disebabkan awak penat sebab kena hadiri orientasi , so saya kena terima semua ini . Saya kena biasakan diri mulai sekarang . Walaupun hati saya menangis and kesunyian .

Seriously saya rindu kenangan waktu dulu . Masa kite borak-borak dalam kelas . Gurau-gurau mulut sama-sama . Study sama-sama . Keluar pergi the mines sama-sama . Makan burger dekat mcd sama-sama . Kite berdua sambut birthday awak dekat mcd . Saya belikan awak kek black forest . Comel jee saya tengok awak makan kek . :') saya ingat lagi . Time tu kita ada kelas tambahan private dengan cikgu chemistry tapi time tu kite gaduh . Memang kita tak bertegur sape pon . Masing-masing senyap jee . Kalau awak nak tahu masa tu hati saya rasa seksa sangat sebab tak tegur awak . Rasa laen laa sebab tak tegur awak . Saya cuba buang ego saya and nak try pergi tegur awak tapi bila saya tengok muka awak masam je . Tak senyum langsung . Pandang saya pon tak buatkan saya nak nangis . Niat saya untuk nak tegur awak terus tak jadi sebab saya takut air mata saya jatuh depan awak . Tak ke malu saya masa tu . Macam budak kecik je kann ?? So daripada saya nangis depan awak , lebih baek saya balek rumah terus . Nangis puas2 dekat rumah . Lebih baek . :') so lepas habis kelas tambahan tu , saya terus balek . Masa saya keluar daripada pintu kelas , saya perasan awak tak pandang saya langsung kan ? Kejar saya apatah lagi . Hmmm

Time tu saya harap sangat awak kejar saya ( nampak ngade2 nya aku dekat ctu ) tapi sebalek nya yang diharapkan . So tak pe laa . Saya balek terus jela . Jalan sambil tunduk lantai tahan sebak . Masa saya dah keluar dari kawasan sekolah , saya time tu dah jauh dari pagar sekolah . Time tu baru awak keluar pergi dekat motor awak sebab nak balek . Bila saya dengar bunyi enjin motor turbo milik awak tu , okay . Saya tahu itu awak . Saya masa tu nak sangat pusing balek pergi dekat awak tapi saya rasa mybe awak takkan layan saya kan ? Dah la awak tak kejar saya so yang ni memang konfem awak tak layan saya so saya jalan je . Tiba2 dengar bunyi kereta papa saya dah sampai . Dalam hati rasa berat nak naek . Tak tahu kenapa . Mybe hati saya rasa tak puas sebab tak tegur awak satu hari . Hmmm . Time kereta ayah saya dah gerak nak balek rumah , saya sempat pandang arah belakang nak tahu sama ada awak ada ke tak dekat belakang tapi tak nampak pon so tak pe lahh . Hmmm

Saya rindu sangat dekat awak tahu ! :'( hmmm . Tapi satu je . Selagi orientasi awak belum habis , saya akan kejutkan awak bangun pagi . Tepat pukul 4.30 a.m , saya akan bangun kejutkan awak . Itu dah memang tanggungjawab saya . :) saya tak sanggup tengok awak beratur panjang dekat dalam toilet . Lepas tu lambat pergi orientasi . Tak nak la macam tu .

Kini tinggal lagi dua hari awak orientasi . Awak nak tahu tak . Dua hari orientasi awak tu saya rasa macam dua tahun tau awak . :'( ya Allah awak . Saya nak nangis balek . Mama pon cakap yang mama risau tengok saya sebab muka saya , kulit saya semuanya pucat . Hmmm .

Okay laa . Rasanya tu je kot saya nak cakapp . K bye ♡