ADUHH ! KAKIKU BENGKAK

Monday, June 03, 2013

Assalamulaikum andd annyeonghaseyoo . :) okayy . Entry aku kali ni aku nak ceritaa perihal kisah kakiku ini . Uwaaaaaa . Kecian betol aku tengok dekat kaki aku . Nak tahu sebab ape ?? Sebab kaki aku tengah bengkak sekarangg nihh . -.- nampak warna biru tuhh andd memang nampak la bengkak tuhh .

Tapi salah aku jugak sebab tergesa-gesa . Disebabkann tergesa-gesa nak masukk toilet , time berlari anak nak pergi toilet , tak pasal2 kaki aku belah kiri tersadung dekat bucu katil bilik aku . Auwwwhh ! Sakit giler ! Mule-mule rase kebas . Bila aku dah keluar dari toilet , aku try jalan g dekat katil aku . Perghhh ! Time nak jalan tuhh , kaki aku dah buat perangai . Rase sakit nya hanya Allah sahaja yang tahu .

Sakit dohh ! First aku belek2 kaki aku . Just merah2 . Selang bape minit kemudian , aku perasan ada benjol dekat kaki aku . OKAYY . DAH MENCACATKAN KAKI AKU . Tapi time tu aku tengok tak de lahh teruk sangat bengkak tuhh . Cuma rasa sakit tu still ade . Andd then aku try laa tidur nak bagi rasa sakit tu hilang . *nasib baek tak nangis kalau tak buat malu jee*
Keesokkan harinya , bila aku bangun , aku dapat rasa lagi sakit die walaupun time aku tidur , aku tak rasa pape pon . Aku ponn try la check keadaan kaki aku . Bila aku check , mak aiii ! Warna biru purple macam tu laa jugak . Haihhh . Memang nampak betol2 bengkak kaki aku . Bila aku tunjuk dekat mama aku , mama aku terkejut . Mama aku kate .

'macam mana boleh bengkak nii ? Kakak langgar apa ?? Dah nampak makin teruk ni . Pergi amek minyak gamat nuhh'

Aku kate laa yang kaki aku tersadung dekat bucu katil dalam bilik . *jujo jee dengan buat muka selamba* hahaha . Aku memang . Ganas sikit . Okay bila aku dahh amekk minyak gamat , penutup die pulak aku tak boleh bukak . Dah banyak kali aku try tapi still tak dapat bukak jugak . Lame2 aku give up . And then aku biarkan jee kaki aku bengkak . Dalam hati cakap , 'nanti lama-lama sembuh laa tu . Kejap je tu bengkak'.

Tiba2 time tu aku rase ngantok . So aku g laa tidur . Sedangg nyenyak tidur , aku dapat rasa kaki kiri aku yang bengkak tu macam kena gosok dengan cecair . Aku pon pelik . Sape yang sudi letakkan ubat dekat bengkak aku ? Bila aku bangun , aku tengok mama aku yang letakkan . Wuuuuu . Terharunyaa ! Thanks mama . Heee . Naseb laa aku rase bengkak aku dah makin berkurangan . Alhamdulilah laa.

Hope bengkak aku ni cepat sembuh . AMIN !

K bye ♡

You Might Also Like

0 comments

drop here your comment.:)