AKU DAH BUAT KEPUTUSAN SAMBUNG STUDY DEKAT MANA .

Thursday, June 13, 2013

Assalamualaikum andd annyeonghaseyoo . okayy . now aku takk tahu nakk cakapp apee . aku nakk kate perasaan aku tengahh gembiraa sekarangg nihh . memangg TAK LAA . seriously akuu rasaa sedihh sangat . hmmm . *okayy* nakkk nangis . :'( mama aku cakap result rayuan UPU keluar esokk . sapee yang takk berdebar-debar kann . semua mempunyai impian nak melangkahh ke menara gading termasuk laa akuu nihh . akuu nakk sangat masuk U terutama Uitm Arau , Perlis . after selesai jee aku masakkan lauk telur kicapp untukk adik aku ( sebab adik aku nak pergi sekolahh rendah ) , tiba-tiba kawan akuu call aku duee kali . akuu ponnn pelik lahh . kenapaa tiba-tiba kawann aku call . andd thenn akuu pon msg diee tanyaa . diee ponn cakapp yangg result rayuan upu dahh keluar . aku punyaa laa terkejut berukk dengar . WHAT ??

akuu ponn cepat-cepat laa bukak lappy nak check . sapee yg takk berdebar-debar kann . bilaa done aku masukkan IC NO. akuu andd laen-laen , akuuponn tekan MASUK . bilaa dah bukakk , aku bace satu-persatu perkataan dekat depan akuu . bilaa akuu dahh bace , hmmm . okayyy . hati aku cakapp . "takk pe laa alia . kauu memangg takk dee rezeki dekat U , mybe rezeki kau dekat laenn . kauu belajarr laa betul2 dapat pointer yang baguss and then terus apply IPTA . insya-Allah dapat tuu . think positive okayy !" . hmmm . ayat untukk tenangkan perasaan . hahaha .

   


ermm . sekarangg automatikk akuu hanyaa ada pilihann sama ada nak masukk KUIS ( kolej universiti islam selangor ) , KPTM ( kolej poly-tech mara ) atau KUIM ( kolej universiti islam melaka ) . yangg konfemm akuu tolakk KUIS lahh sebabb pointer nakk masukk degree kenaa 4.0 . gilerr ke hapee . laenn laa kalauu akuu ni memangg terlampau pandai . hihi . sekarangg mama akuu suruhh akuu pilihh sama ada nak masukk KPTM atau KUIM . andd thenn akuu dahh decide . akuu akan masukk KPTM dekat Alor Star sanee tuhh .

tapi ayahh akuu nakk akuu tukarr masukk KPTM dekat bangi sebabb ayahh akuu cakapp KPTM Alor Star jauhh sangatt . okayy . akuu ikot jee walaupun dalam hati tak nakk KPTM Bangi . hikhik . arahan parent takkan nak melawan kott . mybee ada sebabb kenapaa parent suruhh akuu pindahh . :( tapi akuu harapp KPTM Bangi dah penuhh . hahaha . tapi tempat belajar mana-mana pon aku terimaa dengan hati terbukaa . asalkan akuu masihh berpeluang untuk sambungg belajar . KPTM Alor Star ! tunggu sayaa yaa 24/6 nihh ^^

- aku harap keputusan aku nak masuk KPTM adalah keputusan yg betul -

thanks readingg my entryy . ;D

K bye :)


You Might Also Like

2 comments

  1. jangan sedihh .. ada hikmahnya tuu .. hihi. rezeki ada dekat mana-mana.

    Wieya pun tak dapat UPU tapi,now nak masuk KPTM kelantan. haha. lagi jauhhhh ... wish me luck okay .. gud luck for you too .

    ReplyDelete

drop here your comment.:)