Banyak nye kena pakai duit bila dah study nihh !

Saturday, July 06, 2013

Assalamulaikum and annyeonghaseyoo . :)  now aku sebenarnya bukan ade mood sangat pon . Ni semua sebab assignment punya pasal lahh yang wat kan aku punya mood hilang . Errrrrrrr --"

Actually time sekarang ni entah laa . Rase malas pulak nak buat essignment tapi kalau tak buadd , nanti akan ade makin berlambak assignment yang terpaksa aku kena siapkan . Huh . Tension ! Aku ingat time dapat balek rumah ni , dapat rehat2 dengan family tapi laen pulak jadi nya . Dah laa next week and week2 yang seterusnya aku akan stay dekat asrama jee .

Time nak cuti raya jee aku balek . Lame tuuu ! Nasib dekat jee rumah dengan kolej . Ermm . Sejak dah duduk asrama n sambung belajar dekat ipt sekarang ni . Memang aku dapat rase banyak sangat duit yang terpaksa aku guna . Guna untuk beli buku study yang harga nya mahal gedabak ! Tapi tu aku tak kesah sangat . Sebab nak menuntut ilmu kan ??

Nak guna duit untuk beli makanan n minuman . N segala tugasan assignment yang memerlukan banyak sangat print . Print . Print . Print . Dah laa dekat KL ni print mahal . Kos untuk photostat just untuk satu helai kertas pon dah rm0.50 . Tu hanya untuk satu helai . Kalau 20 helai dh berapa ??

Tension . Tension . Hidup dekat KL macam ni lahh . Aku kesian tengok parent aku . Aku serba salah sangat kalau aku nak minta duit daripada dieorang sebab aku tahu bukan nye senang nak cari duit . N aku pernah lalui semua tu . Dulu aku tak pernah rase susah . Ape yang aku nak mesti parent aku tunaikan . Tapi sekarang tak dah . Parent aku nak didik aku untuk merasai erti kesusahan pulak . Tu baru berdikari namanya . Kita dah besar . Sampai bila kita nak duduk bawah ketiak parent , betul tak ??

N aku ingat aku nak kerja part time jee . Seriously aku tak nak nyusahkan parent aku walaupun aku ni masih bawah tanggungan mereka . Tapi mybe sebab aku dah banyak kali hidup berdikari so aku dah biase hidup tanpa mengharapkan kesenangan daripada parent semata-mata . N mybe aku akan berniaga . Berniaga barang kosmetik mybe . Insya-Allah .

Aku mengaku aku memang jenis yang suka boros . Aku paling pantang kalau nampak sale kee ?? Barang kosmetik kee ?? Novel kee ?? Tu semua memang aku lemah sangat . Nafsu tu membuak-buak . Aku kalau pergi mana2 shopping complex , mesti akan singgah dekat watsons or guardians . Huhu . Tapi sampai bila aku nak amalkan perangai aku yang pemboros ni ?? Aku kena kawal mulai sekarang sebab aku sedar banyak lagi duit yang aku kena guna . Ermmm

Okay laa . Tu aje nak cerita .. Yg pasal kerja part time tu tak konfem pon lagi . Huhu . Just rancang jee . Kbai

#rindu nak keluar tengok wayang dengan die .. ♥ T_T

You Might Also Like

0 comments

drop here your comment.:)