Kek Hari Jadi :)

Saturday, August 31, 2013

Assalamualaikum semua . :)

semalam bersamaan hari jumaat , 30 August 2013 , dalam pukul 11.20 , aku pulang ke rumahh . huuuuu . miss my home so much ! bayangkan aku tak balik rumah dalam 3 minggu . exam punye pasal . so sebab tu aku tak balik . ermm

time aku balik tu . mama aku belikan kek birthday untuk aku . perisa nya favourite aku pulak tu . nak tahu ape ?? cheese bluberry cake . :) sedapp gila rasa kek tu time aku makan . tak de rase muakk pon . 

nak tengok rupa kek tu ?? warna pink gitu2 uolsss ! hehehe .



abaikan lauk-pauk sebelah kek tu . -.-" sekarang aku dah makan sikit dah kek ni . sedapp rasanya and aku sukaa sangat !

rasa sayang pulak nak habiskan kek ni . hihi 

okay laa . tu jee nak share dekat korang . kbaiii

Nak terima ke tak tawaran politeknik ni ??

Tuesday, August 27, 2013

Assalamualaikum semua . :)

aku tak sangka pulak yang aku dapat masuk politeknik . masa first intake hari tuhh , aku tak dapat pon masuk dekat politeknik . sedih jugak laa . U ?? lagi laa . sedih gilaa !

tapi untuk second intake ni , aku ditawarkan masuk ke politeknik dekat PSP ( politeknik seberang perai ) dalam course diploma kewangan dan perbankan islam . tapi sekarang ni aku bergelar siswi dekat KPTM KL ( kolej poly-tech MARA Kuala Lumpur ) dalam course diploma in accounting n finance . hmmm . overall aku dapat bawak setakat ni cuma account je . seriously aku risau dengan subjek account aku . huh ! tension kodd .

sekarang aku keliru . seriously keliru nak masuk mana sama ada masuk politeknik or terus kan dekat KPTM KL ?? ya Allah . berikanlah aku petunjuk . :(

aku dapat tahu kalau sijil polteknik biasa n bukan yang politeknik premier tu , sijil diploma nye tak laku ? betul ke ?? aku nak dapatkan pendapat daripada orang2 semua bolehh ?

memandangkan aku tak tahu sangat pasal politeknik ni . siapa-siapa yang pro tentang politeknik ni bagi laa pendapat dekat aku . huhu . aku amat2 memerlukan pendapat korang . sape-sape yang nak bagi pendapat yg tersendiri pon amat2 dialu-alukan . ermm . 

okayy laa . tu je nak cakap . kbaii :)

Happy birthday to me :)

Tuesday, August 27, 2013

Assalamualaikum semua . :)


happy befday to me . happy befday to me . happy befday to me ~ happy befday to me :) huhu . alhamdulillah . tepat pukul 12 a.m , aku dengan bangganya ingin mengumumkan yang umur aku dah genap 18 tahun . alhamdulillah ya Allah . terima kasih ya Allah sebab panjangkan umur hambamu ini . =3

aku tak sangka pulak yang umur aku sampai dah 18 tahun . alhamdulillah . alhamdulillah . alhamdulillah . hehe . dah tua nampak nye aku ni . hihi

orang yang pertama wish befday aku konfem2 la hotlink . huhu . #fakta okay . second yang wish befday aku tak lain tak bukan bf aku sendiri . ciap nyanyikan aku lagu happy befday lagi . terharu sangat .. :') thanks syg ! :) yg seterus-terusnya ialah kawan-kawan classmate aku . huhu . thanks korang . nak hadiah boleh tak ?? hehehe

and 27 August jugak tarikh nya anniversary aku dengan si dia . alhamdulillah . dah genap 1 tahun 3 bulan aku bersama dengan si dia . alhamdulillah hubungan aku dengan dia dalam keadaan baik n moga2 sentiasa dalam keadaan baik . tak de gaduh2 . huhu . amin amin amin ! :)

alhamdulillah aku rasa gembira sangat malam ni . tapi aku still berasa sedih jugak . hmmm . okay laa . tu je nak cakap . kbaiiii




Layakkah aku ??

Saturday, August 24, 2013

Assalamualaikum semua :)


Debar hatiku membisik rindu
Ingin aku katakan
Kau gadis idaman

Adakah mungkin kau kumiliki
Ingin aku jadikan 
Inasan bernama kekasih

Keayuan yg tergambar 
Lukisan nur iman
Bersulamkan keindahan santun perkataan 
Bagai puith salju mendinginkan hangat perasaan 
Mengusir segala resah di jiwa

Kusampaikan slm ucapan mesra 
dan merisik khabar berita 
Masihkah ada peluang
Utkku melafazkan cinta
Umpama rembulan jatuh ke riba 
Mendengar khabaran darinya 
Padaku kau memendam rasa

PadaMu oh Tuhan
Kumohonkan keredaan 
Nur kasih yg kudamba
Kekal hingga ke syurga

Hanya satu yg kupinta
Kebaikan darinya 
Moga dipeliharakan tulus cinta kita
Agar kukuh ikatan yg murni bahagia selamanya 
Dgn lafaz pernikahan yg mulia

Dtglah kasihmu dlm diriku 
Menghiasi ruang hatiku
Akanku sambutnya dgn 
Sujud penuh kesyukuran

Kuharap jalinan kan berpanjangan 
Selagi kasih yg terbina
Kerana cinta kpdNya

Kauku sayangi
Teman sejati 
Dikaulah sesungguhnya
Insan bernama kekasih

aku suka sangat dengar lagu ni . lagu ni si dia pernah bagi dekat aku . lirik lagu ni memang mempunyai maksud yang mendalam . dah la kumpulan yang nyanyi lagu ni kumpulan favourite aku . huhu . 

tapi ...

Layakkah aku ?? untuk menjadi seorang perempuan yang bergelar isteri solehah kepada seorang suami ?? soalan itu sentiasa terngiang-ngiang dalam fikiran . 

tapi aku akan try untuk jadi yang terbaik selagi aku mampu . akan tetapi sudikah si dia menerima diri aku seadanya ?? sudikah si dia menerima aku untuk menjadi teman hidup nya dunia akhirat ?? semua nya masih lagi menjadi persoalannya . 

Insya-Allah aku akan menjadi seorang yang setia dan taat kepada perintah suami . demi mengejar nikmat syurga yang hakiki . amin !


Impian menjadi seorang model muslimah one day :')

Saturday, August 24, 2013

Assalamualaikum semua :)



sejak aku dah jadi pelajar kolej ni . fesyen aku dah berubah . hal n disebabkan . cehhh . macam karangan bahasa melayu pulak ayat . ni semua atas tunjuk ajar mak mertua laa ni ajar aku bahasa melayu time form 5 waktu dulu . huhu

now aku makin besar and dewasa . cehh . ayat tak boleh blahh ... so maknanya fesyen jugak ala ala makin canggih . canggih canggih pon still tetapkan gaya menutup aurat yang betul . :)

sekarang aku dah pandai gaya kan dengan pelbagai jenis gaya dengan menggunakan shawl . ehhh . betul ke ayat aku tuhh ?? macam tunggang terbalik jee . -,-

ramai jugak kawan aku puji yang aku pandai gayakan dengan pelbagai jenis fesyen . n kawan aku jugak cakap aku jenis yang jaga badan . yup . betul lahh tu . sebab ape aku ambil berat dengan semua tu ??

sebab aku suka kelihatan cantik . :) semua suka cantik kan ?? same la macam aku jugak . tapi aku cantik tak menunjuk-nunjuk okay . just bersederhana dengan kecantikan yang kita miliki . tak payah nak menunjuk-nunjuk . nanti Allah tarik balik kang baru menyesal .

bagi aku , aku amat bersyukur dengan kecantikan yang aku miliki . disebabkan affect aku yang suka berfesyen sekarang ni . aku daripada dulu tak gemar dalam berphoto shoot tapi sekarang aku rasa aku dah yakin bila depan camera . and aku jugak dah serba pandai sedikit bila di hadapan camera . tak de laa rasa kekok bila berhadapan dengan camera . 

alhamdulillah sejak aku kenal n menyulam kasih dengan si die , aku dapat merasakan yang aku telah berubah jadi seorang wanita yang betul2 wanita sebab sebelum2 ni aku jenis yang kasar orang nya . kasar dari segi suara , percakapan dan tingkah laku . lebih senang boleh dikatakan sebagai tomboy laa . tapi alhamdulillah sekarang tak disebabkan die . :')

cuma buat masa ni aku tak berpeluang lagi untuk jadi seorang model muslimah . :/

disebabkan semangat yang kawan aku berikan laa aku ada keyakinan untuk menjadi seorang model muslimah macam idola aku iaitu heliza helmi . seriously aku ingin mengikuti jejak nya . tapi masih tak berpeluang lagi . sebab aku bukan nya active pon lagi dalam bidang modelling2 ni . cuma aku harap satu hari nanti aku jugak berpeluang untuk menjadi seorang model muslimah seperti beliau , Heliza Helmi . amin !

Hope hubungan kekal lama :')

Saturday, August 24, 2013

Assalamualaikum semua :)


malam ni aku berasa teramat sunyi . aku tak tahu kenapa sekarang aku tak dapat nak tidur . mybe disebabkan merindui prince charming dekat perlis sane tuhh . ermm . jauh sangat die pergi tapi tak pe lahh . die pergi sane nak belajar . 

sejak aku gaduh dengan die , hubungan kami jadi makin jauh . ermm . bukan aku yang jarang sent message dekat die cuma die aje . hmm entah laa . risau jugak aku tengok die . sekarang pon aku jadi macam tak terurus sejak gaduh dengan die tempoh hari . 

kawan aku pon dah naik risau dengan aku ni . siang tadi ada class BI tapi aku tak pergi sebab rasa tak de semangat . baju kotor pon aku rasa malas sangat nak basuh . nak kemas meja belajar , katil n almari pon semua nya malas . haishh . ape nak jadi dengan aku ni pon aku tak tahu lahh . lebih senang semua perkara aku tak de semangat nak buat . yang hanya aku fikir adalah die . aku jadi tak terurus sebab die . hmmm . dalam fikiran aku hanya die aje .

ye die . ermm . tadi aku ada search pak cik google . try laa cari macam mana nak hubungan kita dengan pasangan kekal ??

and aku ada jumpa banyak sangat cara2 nya . bila aku baca semua , perghh ! banyak jugak . tak termampu untuk aku ikut semua nya . cuma satu prinsip je yang aku akan pegang iaitu SETIA . yup . setia laa membuatkan hubungan kita dengan pasangan kekal lama .

sape yang tak nak hubungan kita kekal sampai ke jannah kan ?? same laa macam aku jugak . antara salah satu impian aku adalah ingin mengekalkan hubungan yang aku dengan si die terjalin ni sampai ke jinjang pelamin . amin ya Allah !

ya Allah .. kau permudahkan lah segala urusannya .. berkati lah segala ilmu yang dia pelajari . sesungguhnya dia adalah insan yang amat2 aku cintai . jangan lahh kau rampas dia dari sisiku melainkan maut ya Allah . :')

Ape salah aku ?? :'(

Friday, August 23, 2013

Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . aku tak paham dengan dia . hmmm . sejak aku marah dia kelmarin and semalam , perangai dia dah berubah . dulu dia layan aku okay je tapi sekarang perangai dia dah lain . seriously lain . aku macam dah tak kenal dia tu .

Actually aku tak de niat pon nak marah dia . tapi disebabkan dia buat macam tu dekat aku , takkan aku tak marah kodd ?? time tengah2 pagi tu . aku bukak dia punya facebook sebab dah lama tak bukak . lepas tu hati aku tergerak untuk bukak bahagian inbox facebook die . then aku baca la setiap message dia dengan kawan dia . scroll punya scroll , aku ada jumpa beberapa message dia dengan perempuan . time tu seriously aku rasa sangat berdebar sebab nak tahu ape yang dia chat dengan perempuan2 tu .

dia tak bagi aku approve lelaki2 yang add fb aku . okay . aku ikot tapi dia approve perempuan yg add dia or mybe dia yg add perempuan2 tu and perempuan2 tu approve . aku tak boleh tapi dia boleh . adakah yang ini dinamakan adil ??

time aku baca message dia dengan perempuan2 tu , aku menangis . how do you this to me honey ?? :'(

aku terlampau setia n sayang dekat dia . aku tak layan pon mana2 lelaki . aku tak approve pon semua lelaki yg add dekat fb aku . dekat twitter aku pon aku tak de menggatal dengan mana2 lelaki . dekat tempat belajar aku pon , aku just datang ctu sebab nak belajar , tak lebih daripada tu .

tapi kenapa dia buat aku macam ni ?? aku tak msg dengan mana2 lelaki pon tapi kenapa dia msg ??

ape salah aku haa ?? :'(  aku tak de niat pon nak marah dia . aku terlampau sayangkan dia n tak mahu kehilangan dia . sebab tu aku marah dia . tapi sebenarnya aku tak de niat pon .

aku rasa jeles . kenapa dia msg dengan perempuan lain sedangkan dia ada aku ?? apakah ini ??

siapa aku bagi dia ?? time aku baca msg dia dengan seorang perempuan tu , ya Allah . time tu jugak air mata aku menitis . sanggup dia buat aku macam tu ?? menyayangi perempuan tu tapi pada masa yang sama menyayangi aku ??

seriously aku benci dengan lelaki yang hipokrit . kalau korang berada dekat tempat aku , aku rasa korang pon akan bertindak perkara yang sama . siapa yang sanggup tengok pakwe kita msg dengan mana2 perempuan kan ?? mesti sakit rasanya kan ??

aku rasa dia macam nak balas dendam balik dekat aku . aku rasa dia macam nak aku rasa ape yang dia dah rasa sebelum ni . tapi aku dah tunjuk dekat dia yang aku amat sayang dekat dia . :'(

and yang paling penting aku betul2 setia dekat dia . tapi aku tak pasti dia betul2 setia dekat aku or tak sebenarnya ni ?? hmmm . aku takot kehilangan dia . kenapa dia buat aku macam ni ??

jahat sangat kahhh aku ni ?? aku dah try nak jadi yang terbaek di mata dia tapi dia buaat aku macam ni . memang aku nangis . sedih . marah n terutama sekali aku cemburu . yes . aku memang cemburu kalau dia meseg dengan mana2 perempuan selain aku . hmmm

kenapa dia dah berubah bila dengan aku ?? apa salah aku sebenarnya ?? :'(

ya Allah . bagi laa aku kesabaran dan semangat yang kuat dalam menempuh segala dugaan-Mu . sesungguhnya aku teramat menyayangi hambamu yang seorang itu . jauhkan lah dia dari segala kemungkaran dan lindungi lah dia daripada segala kecelakaan dan kesakitan . mudahkan lah segala urusannya dan kuatkan lah ingatannya dalam mempelajari segala ilmu kebaikan . ampunkan lah segala dosa2 nya . kau pertemukan lah jodohku dengan nya . makbul kan lah doaku ini . Amin !

Aku nak grab satu laa !

Wednesday, August 21, 2013

Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . :) haishhh . menggugat iman betul lahh . sebenarnya dah lama aku nak sangat beli barang ni . barang ni bukan baju ke seluar ke or beg ke tapi barang kecantikan .

nak tahu ke apa dia ?? ermm . apa lagi kalau bukan BOYA MASK . ermm . dah lama aku nak beli tapi buat masa ni aku kena berjimat dahulu . tunggu mase je aku akan beli nanti . insya-Allah . sebab apa aku nak beli barang ni ??

bagi aku laa BOYA ni mampu menyelesaikan masalah yang aku tengah hadapi skarang ni . hmm . kulit aku ape lagi kalau ada jerawat hinggap sesat atas kulit muka aku . haishh . datang tanpa diundang betul laa .

menyusahkan aku aje . sape yang suka kalau jerawat muncul dekat kulit muka kan ?? aku pon tak suka sebab nampak tak cantik nanti muka . huhu . *aku ni boleh dikatakan menjaga kecantikan la jugak*

tapi tulahh . fed up jugak kalau tiba2 jerawat singgah dekat kulit muka kita . aku nak beli pon sebab aku tengok BOYA mampu menyelesaikan masalah yang aku tengah hadapi sekarang . siapa yang tak nak cantik kan ?? aku pon nak kelihatan cantik . *jujo nihh* =3

aku tengok dah banyak testimoni positif daripada pengguna BOYA . dari situ aku yakin untuk mencubanya . insya-Allah bila aku ada rezeki nanti . yelahh . aku still pelajar . bukannya bekerja lagi . banyak nak pakai duit untuk kegunaan pembelajaran . huhu

tapi satu hari nanti BOYA tetap akan menjadi milik aku jugak satu hari nanti . :)

Dia bagi something dekat aku laaa ^^

Wednesday, August 21, 2013

Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . :) sebenarnya aku tak sangka si captal A bagi buah tangan dekat aku . time aku jumpa jap dengan dia tempoh hari sebelum masing2 pulang beraya , dia ada bagi aku sedikit buah tangan . tak sangka pulak . terharu ?? okayy . memang seriously terharu . bayangkan dah berapa lama kami tak jumpa and time tu dapat jumpa walaupun sekejap dekat tesco . tu pn bagi aku dah dikra okay daripada tak jumpa langsung kan ??

itu satu . tapi yang aku paling terharu bila barang yang dia bagi tu adalah band or group kesukaan aku iaitu group bigbang . kalau korang nak tahu , aku teramat meminati group bigbang . and yang aku paling minat dalam group tu ialah TOP . hensem sangat = comel . huhu

tapi dia tetap nombor satu di dalam hati . =3 aku sayang dia sangat ! bila aku tengok barang apa yang dia bagi dekat aku , aku rasa happy sangat . rasa nak menangis pon ada gak . menangis bukan disebabkan sedih tapi disebabkan terharu . :')

aku takkan  lupakan kenangan manis tersebut and aku akan simpan dan jaga barang tersebut elok2 . tali strap yang dia bagi dekat aku pon aku letak dekat phone aku . kalau aku pergi mana2 pon , tali strap tu sentiasa ada dengan aku . aku sayang sangat tali strap tu .

awak .. thanks tau ! ;)

tali strap kesayangan . hehehe

TOP ! =3


okay . tu je nak cerita . baiii

macam mana nak guna 8share ??

Tuesday, August 06, 2013

Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . aku tak de lame lagi dengan blog aku ni . and aku tak de la jugak pandai dalam sharing2 churp2 segala bagai ni . tadi aku pergi blogwalking blog yang selalu aku akan baca segala entry nya . sape lagi kalau bukan kak mysara . aku suka baca segala cerita yang dia kongsikan dekat blog .

baca punya baca . aku tertarik dengan satu entry kak mysara ni . nak tahu entry ape ? entry ni . aku jadi terpengaruh so aku pon try la kan . dapat rm5 tu . sape yang tak nak kan ??

bila aku dah sign up semua tu and ikod ape yang dia suruh , aku dah dapat rm5 seperti yang dijanjikan . :) tapi aku masih tak paham dengan 8share ni . 8share ni tak macam churp churp or nuffnang ye ???

aku masih baru so aku tak tahu semua-semua ni . aku berblog just untuk kongsi life aku . tapi disebabkan terpengaruh dengan entry kak mysara , aku try la cube . hihi

aku harap ada orang dapat jelaskan tentang persoalan aku yang satu ni .

okayy . tu aje . kbaii

Nak pergi jalan2 dekat Arau , Perlis :)

Tuesday, August 06, 2013

Assalamualaikum and annyeonghaseyo . siape yang hanya dapat cuti raya sekejap macam aku sila angkat tangan ?? aku hanya diberi cuti selama seminggu . memang amat2 tak best . padahal student sekolah diberi peluang untuk cuti selama dua minggu . adil ke tak adil sekarang ni ??

aku raya macam tak raya . lepas tuu para lecturer bekalkan asignment yang sangat2 banyak . and kesemua assignment perlu hantar selepas cuti raya . okayy . memang tension betul lahh . -.-

nak tak nak terpaksa laa aku kena siapkan kesemua assignment sebab assignment adalah sebahagian daripada markah sem aku . lepas raya pulak nanti aku akan ada mid term exam . kolej or universiti laen tak de pon tapi kolej aku ada buadd . lagi laa bertambah tension aku . lagi2 subjek account . =.=

but after dah finish mid term exam , aku dah rancang nak jalan-jalan dekat perlis . bayangkan aku punya tempat study dekat Kuala Lumpur tapi nak jalan2 dekat perlis . dah laa jauh kan ?? hehe . nak releasekan tension macam ni laa .

aku sebenarnya memang rasa amat tak sabar nak pergi sana . sebab selama aku hidup dekat atas bumi ni , aku takk pernah jejakkan kaki aku dekat perlis . kesian kan . :( lagipon aku pergi sana sebab nak jumpa dengan someone . hihi . tak sabar nak jumpa dia .

aku dekat perlis tak lama pon . hanya 3 hari 2 malam kod . mybe =3 hari jumaat aku gerak pergi sana . hari ahad aku gerak balik asrama aku balik . aku harap time nak berpisah dengan someone tu nanti , aku tak menangis depan dia . kalau tak , memang kantoi la kan .

aku kalau nak berjauhan dengan dia , mesti aku akan menangis . mybe disebabkan relationship kami kuadd . huhu .

okayyy laa . tu je nak cerita . k baiii

Jom follow mengfollow twitter :)

Monday, August 05, 2013

Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . :) sebenarnya aku rasa malas nak menaip . tapi tangan aku terasa gatal untuk menaip so menaip jugak lahh . tujuan aku just nak ajak follow mengfollow twitter masing untuk menambah kenalan .


korang ada nampak kan twitter button aku punya dekat sidebar aku dekat sebelah ni ? haa . tekan jee button tu . nanti aku akan follow balik twitter korang . okay ? :)

k byee !

dapat nasihat free daripada mama . -.-

Sunday, August 04, 2013

Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . :) aku amat bersyukur sebab dapat seorang mama yang sangat penyayang and ambil berat terhadap anak2 nya . mama aku . aku tak tahu nak cakap macam mana . tadi masa berbuka puasa . bukan masa tapi selepas berbuka puasa . mama aku asyik tengok muka aku .

aku pon tak paham kenapa mama aku asyik tengok muka aku . ada nampak pelik kahh dekat muka aku ni ?? aku try sentuh kulit muka aku . tak de pape pon . comot pon tak . lepas tuhh mama aku tegur aku . mama aku cakap kenapa kulit muka aku ade bintik-bintik kecil ??

ohh . itu rupanya . hahaha . aku pon tak tahu kenapa . mybe sebab tension belajar account kodd . hahaha . aku kan budak rajin . biasa lahh . *okay . nak poyo japp :p

mama aku ni memang betul2 ambil berat pasal kecantikan laa . kalau muka gelap sdikit ke , ade jerawat ke , and pape jela yang ada hinggap dekat kulit muka aku , mesti mama aku tegur . mama aku nak kulit muka anak dia licin bersih jee . aduhhh . payah tuhh . memang aku kena jaga tol-tol laa kulit muka aku kalau tak nak dengar mama aku membebel . =3

papa aku pon sama . kalau aku gemuk sikit . mula laa cakap badan aku dah gemuk . kena kurangkan makan laa . banyakkan minum air laa . time aku kurus , senyap pulak sebab tak tahu nak nasihat ape lagi dahh sebab aku dah kurus . hikhik >.<

'dia' pon same jugak . kalau muka aku tumbuh jerawat . mulalah . gelak-gelakkan aku . huh ! sabar jelaa . tapi dia comel . hahaha .

okayy laa . tu je nak cerita hari ni . wasalam :)

Mamaku beli handphone baru . =3

Sunday, August 04, 2013

semalam . emm . untung laa kepada mama aku sebab .. arhhh jeless nyaa . mama aku baru beli handphone baru . nak tahu handphone ape ?? handphone samsung keluaran terbaru . ape lagi kalau bukan SAMSUNG GALAXY MEGA . dah nama mega memang besar laa handphone dia .

mama aku beli kaler putih . memang lawa sangat . samsung galaxy mega ni macam samsung galaxy s4 cuma screen mega lagi besar lagi daripada s4 . memang cantik laa handphone mama aku . untung laaa ! jeless >.<

mama aku daripada mula nya pakai samsung galaxy y yang rupanya comel n kechikk terus upgrade ke mega yang besar gedabak . -.- tapi gambar nya lawa . camera depan nya pon lawa . huhu . nanti lepas ni ak pinjam camera mama aku laa bila nak tangkap gambar muka aku . wink wink wink

masa first time mama tunjuk handphone tu dekat aku , perghhh ! macam tak caya ... besar yang teramat kodd . tapi lawa . mula laaa tangan aku gatal menggoodek2 isi dalam handphone tu . haha . bila tengok mama aku beli handphone baru , aku teringin pulak nak beli handphone baru jugak . tapi tak tahu handphone ape . huhu . just rancang . tak konfem lagi pon .



Maxisegar - kptmkl

Saturday, August 03, 2013


dah sebulan lebih aku bergelar sebagai seorang student diploma di KPTM KL . and banyak sangat dugaan yang aku terima sepanjang bergelar student . banyak jugak kenangan manis aku dengan kawan2 roomate aku . and ada jugak kenangan pahit aku di mana ketika itu disebabkan aku tidak dapat menjawab soalan yang lecturer account berikan padaku , aku dimarahi oleh beliau dengan teruk sekali . memang betul2 kenangan pahit . huh ! tapi nak buat macam mana . nak berjaya , macam ni laa .

aku tak kisah semua tuu . semua tu tak mematahkan semangat aku untuk terus belajar dan belajar . point utama aku hanyalah ingin mencapai target dengan memiliki anugerah dekan bila dah habis semster 1 nanti . cuma subjek account aku agak low sedikit . and aku kena study hard .

tapi bagi aku , alhamdulilah laa . semua lecturer bagi aku okayyy dari segi pembelanjaran . cuma yang aku tak puas hati adalah tempat kediaman untuk para pelajar . asrama yang aku tinggal boleh dikatakan selesa laa jugak . ada tv , katil , kipas , meja belajar and almari . cuma mesin basuh aje hanya ada satu yang berfungsi . yang lain semua rosak . ganas betul senior yang sebelum2 ni -.-

aku ingat aku nak cari rumah sewa sebuah . and of course aku akan tinggal dengan kawan-kawan aku . cuma aku masih tak jumpa rumah sewa yang okay and harga nya pon berbaloi . ada jumpa cuma bagi aku harga yang dia tetapkan tu amat mahal sedangkan aku still lagi student . lain laa kalau aku dah bekerja . -.-





inilah asrama yang aku duduk sekarang ni . hm . entah laa . aku tak tahu bila aku dapat pindah . dah laa sewa rumah dah mahal . dulu rm200 sekarang dah naik jadi rm250 pulak . errrrrrr