Ape salah aku ?? :'(

Friday, August 23, 2013

Assalamualaikum and annyeonghaseyoo . aku tak paham dengan dia . hmmm . sejak aku marah dia kelmarin and semalam , perangai dia dah berubah . dulu dia layan aku okay je tapi sekarang perangai dia dah lain . seriously lain . aku macam dah tak kenal dia tu .

Actually aku tak de niat pon nak marah dia . tapi disebabkan dia buat macam tu dekat aku , takkan aku tak marah kodd ?? time tengah2 pagi tu . aku bukak dia punya facebook sebab dah lama tak bukak . lepas tu hati aku tergerak untuk bukak bahagian inbox facebook die . then aku baca la setiap message dia dengan kawan dia . scroll punya scroll , aku ada jumpa beberapa message dia dengan perempuan . time tu seriously aku rasa sangat berdebar sebab nak tahu ape yang dia chat dengan perempuan2 tu .

dia tak bagi aku approve lelaki2 yang add fb aku . okay . aku ikot tapi dia approve perempuan yg add dia or mybe dia yg add perempuan2 tu and perempuan2 tu approve . aku tak boleh tapi dia boleh . adakah yang ini dinamakan adil ??

time aku baca message dia dengan perempuan2 tu , aku menangis . how do you this to me honey ?? :'(

aku terlampau setia n sayang dekat dia . aku tak layan pon mana2 lelaki . aku tak approve pon semua lelaki yg add dekat fb aku . dekat twitter aku pon aku tak de menggatal dengan mana2 lelaki . dekat tempat belajar aku pon , aku just datang ctu sebab nak belajar , tak lebih daripada tu .

tapi kenapa dia buat aku macam ni ?? aku tak msg dengan mana2 lelaki pon tapi kenapa dia msg ??

ape salah aku haa ?? :'(  aku tak de niat pon nak marah dia . aku terlampau sayangkan dia n tak mahu kehilangan dia . sebab tu aku marah dia . tapi sebenarnya aku tak de niat pon .

aku rasa jeles . kenapa dia msg dengan perempuan lain sedangkan dia ada aku ?? apakah ini ??

siapa aku bagi dia ?? time aku baca msg dia dengan seorang perempuan tu , ya Allah . time tu jugak air mata aku menitis . sanggup dia buat aku macam tu ?? menyayangi perempuan tu tapi pada masa yang sama menyayangi aku ??

seriously aku benci dengan lelaki yang hipokrit . kalau korang berada dekat tempat aku , aku rasa korang pon akan bertindak perkara yang sama . siapa yang sanggup tengok pakwe kita msg dengan mana2 perempuan kan ?? mesti sakit rasanya kan ??

aku rasa dia macam nak balas dendam balik dekat aku . aku rasa dia macam nak aku rasa ape yang dia dah rasa sebelum ni . tapi aku dah tunjuk dekat dia yang aku amat sayang dekat dia . :'(

and yang paling penting aku betul2 setia dekat dia . tapi aku tak pasti dia betul2 setia dekat aku or tak sebenarnya ni ?? hmmm . aku takot kehilangan dia . kenapa dia buat aku macam ni ??

jahat sangat kahhh aku ni ?? aku dah try nak jadi yang terbaek di mata dia tapi dia buaat aku macam ni . memang aku nangis . sedih . marah n terutama sekali aku cemburu . yes . aku memang cemburu kalau dia meseg dengan mana2 perempuan selain aku . hmmm

kenapa dia dah berubah bila dengan aku ?? apa salah aku sebenarnya ?? :'(

ya Allah . bagi laa aku kesabaran dan semangat yang kuat dalam menempuh segala dugaan-Mu . sesungguhnya aku teramat menyayangi hambamu yang seorang itu . jauhkan lah dia dari segala kemungkaran dan lindungi lah dia daripada segala kecelakaan dan kesakitan . mudahkan lah segala urusannya dan kuatkan lah ingatannya dalam mempelajari segala ilmu kebaikan . ampunkan lah segala dosa2 nya . kau pertemukan lah jodohku dengan nya . makbul kan lah doaku ini . Amin !

You Might Also Like

4 comments

  1. same cases with me...:) jangan lah marah sangat... muna dulu marah jugak MrHndsome muna sebab chat dengan perempuan lain.. Banyak kali dia buat.. Tapi muna penat nak marah, muna ugut dia.. Once he break the promise, i'll do something that he never expect... :) bukan suicide ye... but muna minta tolong dari abang dia.. sabarlah ye...

    kalau alia marah sangat dekat dia, dia akan buat lagi... tips muna, alia tahan dulu... kalau marah pun, diam je... :) tanya dia elok2 masa dia tengah steady and ready to hear any problem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh . yaya terikut sangat emosi . cemburu punya pasal . macam ni la jadi nya . yaya akan try kawal . but thanks atas nasihat yaa . :)

      Delete
  2. sabar ye . .
    saya pun pernah alami benda ni . .
    time tuu saya belajar kat perlis dia pulak belajar kat KL
    kita orang mmg jrg sgt msg or calling ni . .
    boleh kata sbuln skali je . .
    sma2 sibukkan . .
    hari tu tergerak hati nak stalk fb dye pastu tgk laa dye duk chat ngan pompuan lain
    hurm . . kwn sy kata tuu ex dye
    mse tuu agak bengang laa sbb dye xpernh hntr chat or PM . .
    lama-lama tak tahan terus sy mintk break
    dye ajk gak bincg elok2 tp xnak sbb prngai dye sgt2 ssh nk fhm
    kjp2 mcm nk kat kita kjap2 mcm xnk
    spe xsedih kn . . rasa myesal break pn hado . . tp xley laa nk patah balik . . huhu . . oke tuu kish lama sy laa

    So sy rasa baik awak sbr je k . . jgn ikut sgt emosi . . perempuan nii cpt ikut emosi sikit . . hehe . . bincg elok-elok . . Yang penting bila tengah beremosi ni elok laa tenang dulu . . nanti agak2 dh oke bincg laa . . yang penting slalu pikir postif n jgn cpt melatah . . Hope everything will be fine . . Insya'allah . . keep smile, keep strong oke dear ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sangat atas nasihat awak . Insya-Allah . demi hubungan yg terjalin ni . saya akan jadi lebih matang . thanks a lot atas nasihat yang amat berguna ni . :)

      Delete

drop here your comment.:)