Layakkah aku ??

Saturday, August 24, 2013

Assalamualaikum semua :)


Debar hatiku membisik rindu
Ingin aku katakan
Kau gadis idaman

Adakah mungkin kau kumiliki
Ingin aku jadikan 
Inasan bernama kekasih

Keayuan yg tergambar 
Lukisan nur iman
Bersulamkan keindahan santun perkataan 
Bagai puith salju mendinginkan hangat perasaan 
Mengusir segala resah di jiwa

Kusampaikan slm ucapan mesra 
dan merisik khabar berita 
Masihkah ada peluang
Utkku melafazkan cinta
Umpama rembulan jatuh ke riba 
Mendengar khabaran darinya 
Padaku kau memendam rasa

PadaMu oh Tuhan
Kumohonkan keredaan 
Nur kasih yg kudamba
Kekal hingga ke syurga

Hanya satu yg kupinta
Kebaikan darinya 
Moga dipeliharakan tulus cinta kita
Agar kukuh ikatan yg murni bahagia selamanya 
Dgn lafaz pernikahan yg mulia

Dtglah kasihmu dlm diriku 
Menghiasi ruang hatiku
Akanku sambutnya dgn 
Sujud penuh kesyukuran

Kuharap jalinan kan berpanjangan 
Selagi kasih yg terbina
Kerana cinta kpdNya

Kauku sayangi
Teman sejati 
Dikaulah sesungguhnya
Insan bernama kekasih

aku suka sangat dengar lagu ni . lagu ni si dia pernah bagi dekat aku . lirik lagu ni memang mempunyai maksud yang mendalam . dah la kumpulan yang nyanyi lagu ni kumpulan favourite aku . huhu . 

tapi ...

Layakkah aku ?? untuk menjadi seorang perempuan yang bergelar isteri solehah kepada seorang suami ?? soalan itu sentiasa terngiang-ngiang dalam fikiran . 

tapi aku akan try untuk jadi yang terbaik selagi aku mampu . akan tetapi sudikah si dia menerima diri aku seadanya ?? sudikah si dia menerima aku untuk menjadi teman hidup nya dunia akhirat ?? semua nya masih lagi menjadi persoalannya . 

Insya-Allah aku akan menjadi seorang yang setia dan taat kepada perintah suami . demi mengejar nikmat syurga yang hakiki . amin !


You Might Also Like

4 comments

  1. we are on the same track ^^ fae pun nak ubah diri jadi lebih baik for ehem ehem ^^

    ReplyDelete
  2. Saya pun suka sangat dengar tuu . .
    insya'allah alia mampu jadi isteri solehah . .
    Ada banyak lagi masa nak belajar . .
    mulakan slow-slow oke ? :)

    ReplyDelete

drop here your comment.:)