perlawanan futsal ~

Monday, September 30, 2013

Assalamualaikum guys !

hubungan aku dengan dia dah berusia 1 tahun 4 bulan and 2 hari dah . pada 27/9 lepas aku masa tu ingat tentang hari anniversary aku dengan dia tapi aku rasa dia tak ingat hari anniversary tu . hmm

it's okayy . tak pelahh kalau tak ingat . yang penting aku ingat .

now aku nak cerita tentang kemenangan aku dalam pertandingan futsal tempoh hari . pada hari rabu yang lepas , aku mendaftarkan diri dalam perlawanan futsal . kalau korang semua nak tahu , aku bukan laa hebat pon main futsal . tapi kaki terasa gatal nak main so pergi laa main .

masa tu ade berapa kumpulan entah aku pon tak ingat tapi masa tu aku group HARIMAU . aku mewakili group tu dalam perlawanan futsal . mula-mula tu rasa berdebar-debar jugakk laa sebab tak pernah masuk mana-mana perlawanan futsal sebelum ni . ni pon hanya sekadar mahu mencuba nasib . kod kod menang ke kann ??

masa first first main tuhh , perghhh penat gila nak kejar bola sana sini . nak kena rebut bola tuhh laaa sampai berpeluh-peluh aku dibuadd nyaa . masa perlawanan pertama aku tu , alhamdulillah aku menang 1-0 . second perlawanan pulak sayangg nya aku kalahh :( rasa sedihh tu memang menguasai diri ahh time tu sebab aku ni jenis tak boleh terima kekalahan . tapi nak buadd macam mana kalau tu bukan rezeki aku so aku redha . mybe perlawanan lepas ni aku menang ke barangkali ? so aku think positive . nak tahu aku kalah berape kosong ? 1-0 . -.-

masa third perlawanan tu aku jadi researve sebab aku bagi peluang pemain lain untuk main . takodd aku tengok dieorang mainn . nasib baik menangg . fuhhh ~

kira punya kira , group aku jadi juara bagi kumpulan 2 . lepas tuhh aku terpaksa berdepan dengan group kancil  iaitu group kawan classmate aku sendiri . perghhh ! masa tu terkejut beruk aku dibuadd nyaa . tak sangka aku terpaksa lawan dengan kawan classmate aku sendiri . nak tak nak terpaksa lawan jugakk laa . 

masa perlawanan tu , hati aku berdebar-debar . takodd kodd sebab kawan aku tu boleh tahan hebat jugak . time lawan punya lawan , nampaknya kami seri iaitu 0-0 . so kami terpaksa buadd sepakkan penalti . masa sepakkan penalti start , time tu aku just fikir satu je . adakah group aku akan menang ??

sepak punya sepak , lawan punya lawan , alhamdulillah disebabkan tendangan laju aku menyebabkan si penjaga gol tak dapat nak tangkap bola hasil sepakan aku . and then penjaga gol aku pon dapat menangkap bola hasil daripada kawan merangkap musuh aku . hihi

alhamdulillah . alhamdulillah . alhamdulillah . aku memang bersyukur sangat masa tu tapi lepas tu aku kena berhadapan dengan lagi satu kumpulan . kumpulan tu memang hebat sangat . memang aku kalah laa kan . lagi pon masa tu pon aku dah terlampau penat . ibu jari kaki aku pon dah terlampau luka and bengkak . hmm

tapi aku dapat no 2 so dikira okayyy laa kan :) say alhamdulillah . hihi


hadiah hamper yg aku dapat ( tempat - 2 ) xD






You Might Also Like

0 comments

drop here your comment.:)