Setiap pertemuan mesti ada perpisahan

Wednesday, October 30, 2013

 riben Assalamualaikum riben


kembalinyaa aku dengan entry yang baru . sekarang aku tengah dalam revision week . nama jeaa revision week tapi study ponn sikit jeaa baru . haihhh . why ? nak tahu kenapa ?? haaa . disebabkan rasa malas . yes ! rasa malas yang teramat . ya Allah . masa final exam makin dekat laa sikap malas tergedik-gedik datang dekat aku . aku pon tak paham . 

masa final exam lambat lagi , tak de pulak sikap malas ni datang . and masa tu rajin pulak aku nak study . why ? why ? why ? nampaknya aku kena lawan dengan sikap malas aku ni . kalau asyik layan sikap malas ni , sampai ke sudah aku tak study -.-

but today bukan itu yang aku nak ceritakan . yang aku nak ceritakan sekaraang ni ialah .. pertemuan aku dengan si dia tempoh hari . dalam banyak-banyak hari , hari sabtu lepas laa hari yang paling happy and bahagia buat aku . aku rasa macam aku di awang-awangan . heee

sebab ape ? sebab aku dapat meet dengan dia setelah beberapa hari tak jumpa dia . sebenarnya aku dah pernah jumpe dia sebelum tu tapi hari ahad tu paling best laa bagi aku setakat ni aku keluar date dengan dia :)

- masa keluar dengan dia hari tu <3

*dalam banyak-banyak gambar kami berdua snap hari tu , aku paling suka gambar ni . hihi

masa keluar date dengan dia tu , dia layan aku macam aku ni seorang anak and dia adalah seorang ayah yang sangat-sangat sweet . memang sweet la masa tuhh .

aku kan dah lama mengidam nak makan pasta dekat pizza hut then dia bawak aku pergi sane . but sebelum tu dia bawak aku pergi tengok wayang dulu . kami berdua tengok cerita kartun cloudy 2 . mula-mula ingatkan nak tengok cerita Insidious - Chapter 2 tu . tapi tak jadi . lagipon dia ada cakap yang dia tak suka tengok cerita seram macam tu takut terbayang-bayang katanya . 

yess ! aku dah tahu kelemahan dia . hehe . padahal aku pun penakut juga kalau tengok cerita-cerita seram ni . hahaha . but sokayyy laa kan . kami berdua sama . secocok lahh tu . hee :)

best jugakk laa cerita cloudy 2 tu . masa mula-mula nak beli tiket wayang tu , kami berdua tak tahu nak tengok cerita apa sebenarnya tapi akhirnya kami berdua memilih cerita cloudy 2 . bak kata si dia ,"tengok cerita kartun laa best . dapat releasekan tension setelah sekian lama kita sibuk dengan belajar jeaa . nak freshh/rilekss kan otak so layan lahh kartun". 

ermm . betul jugak kan cakap dia ? lepas dah habis tengok wayang , kami pergi jalan-jalan dekat Times Square . mula-mula aku ingat memang pergi dekat Times Square je tapi rupa-rupanya pergi dekat Jalan Tar . what ? pergi Jalan Tar pakai kasut boots ?? memang takk laa kan . memang serius kaki aku melecet . sakit :(

and ramai jugak yang pandang pelik dekat aku sebab pergi Jalan Tar tapi pakai kasut boots . hahaha . okayyy . serius kelakar sampai kakak dia and kawan akak dia pon tersengih sama bila aku cakap macam tuhh . disebabkan kaki aku yang dah melecet sangat-sangat , so kawan akak dia bawak aku pergi kedai jual kasut flat . 

masa mula-mula aku masuk kedai kasut tu , panas tu memang panas sebab kedai tu tak ada air-cond . haha . tapi tak kesah semua tu . yang aku terkejut semua harga kasut dekat situ murah-murah betul . aku ambil satu kasut ni . bagi aku kasut tu sangat lawa sebab corak-corak bendera tapi sayang sebab tak muat dengan kaki aku . haha . dah la masa tu badan aku dah berpeluh-peluh , dengan kaki aku yang melecet , aku dah tak larat nak pilih kasut mana . and masa tu jugak lahh dia macam tahu-tahu aje aku dah penat and sakit , dia tolong aku pilih satu kasut .

huu . how sweet ! :* and kasut yang dia pilih pon cantik . :)  pandai dia pilih . tanpa berlengah masa , aku pun beli kasut tu terus pilihan si dia . heee . thanks awak ! sayang sangat dekat awak .. :*

lepas pakai kasut tu , kaki aku daripada sakit jadi tak sakit . see . hebat tak kasut pilihan si dia . kami pon pusing-pusing laa dekat kawasan Jalan Tar tu . masa dekat Jalan tar tu , aku tak banyak pon shopping . just shopping selimut jee . omel tau selimut aku tu . hee . warna pink gitu-gitu lahh . 

and masa dekat Jalan Tar jugak lahh dia sentiasa care dekat aku . jaga aku betu-betul . tak nak kasi aku hilang . yelahh . aku ni pendek and kecil jeaa lain laa dia . tinggi and badan dia pon tegap . dia dikira bodyguard aku lahh . haha . sweet sangat dia masa tu .

betul lahh bak kata pepatah , setiap pertemuan mesti ada perpisahan . hm siang kami bertemu/berjumpa , ketika malam sudah menjelma , kami berpisah . :( i miss him so badly right now . seriously :'(

aku tak tahu bila lagi aku dapat jumpa dengan dia . hope satu hari nanti berpeluang untuk berjumpa dengan dia balik . hope so .. teddyteddy

ermm . okayy laa . sampai di sini sahaja entry aku kali ni . kawan aku a.k.a. makcik aku . haha dah bising . okayy baii !

Salam

Ramai tukar phone baru ? :O

Tuesday, October 29, 2013

Assalamualaikum

okayy . lepas ni akan ada banyak kerja yang aku kena buadd such as mandi , basuh baju , jemur baju , lipat baju and study . perghh . bersama dengan baju jee aku ni . ermm . sekarang kalau nak tahu kann . sekarang ni musim tukar phone baru .. kawan-kawan se hostel dengan aku ramai yang upgrade phone baru and yang paling ramai beli phone Sony Xperia . oittt2 . ikodd aku jeeaa nak pakai Xperia . :p

ade kawan aku yang sebilik dengan aku tu . dia pada asalnya pakai Blackberry Curve . lama jugak dia pakai Blackberry . setiakan dia dengan Blackberry . tapi jumaat minggu lepas dia beli phone baru . nak tahu phone apeee ? phone Sony Xperia L . disebabkan suggestion aku punya pasal so dia pon belilahh phone tuu . see . dia ikodd cakap aku . Sony kena tahu ni yang aku jadi promoter dia senyap2 and Sony wajib bagi aku gaji and komisen . huh ! 

cehh . aku ada bakat jadi promoter ni . hahaha . gaji promoter aku dengar masyukkk ! tu pon kawan aku yang cakapp . tak tahu betol ke tidoksss . 

Sony Xperia L

andd aku jugakk terasa gatal nak pakai phone baru . pada asalnya aku tak de niat ponn . just temankan kawan jeeaa sebab kawan aku tu kate nak beli phone baru tapi dia tak pandai nak beli gadget-gadget ni so dia minta tolong aku sebab dia kate aku ni banyak mulut . ada je plan nak minta kurangkan harga laa . pandai bodek penjual hanphone kasi murahh laa . haha . yeke ? aku rasa macam tak jee . 

untungg laaa pakai phone baru . but ramai jugak yang upgrade phone samsung . aku tak paham laa ape yang best samsung aku tak tahu . setahu aku samsung selalu hang jee . sebab tu aku pakai Sony . aku setia pada Sony but mybe next year kan Iphone6 akan keluar so aku tukar pakai Iphone6 ajee sampai phone tu rosak . I'm promise :)

hihi . okayy laa . itu aje nak cerita . malam nanti aku sambung balik cerita pasal aku dengan dia :)
okayyy . tata . wasalam


Vaseline Healthy White Perfect 10

Saturday, October 05, 2013

Assalamualaikum 

petang tadi aku pergi pasaraya berdekatan dengan hostel aku memandangkan aku ni masih digelar pelajar . so aku duduk hostel laa jawab nyaa . masa aku dekat pasaraya tu , first place yang aku akan pergi of course la tempat barang-barang kecantikan . aku pantang nampak barang-barang macam lotion , sabun , minyak wangi and so on . tergugat okayy !

masa aku pusing-pusing dekat bahagian barang-barang kecantikan , aku ternampak vaseline . whooooaaaa ! actually dah lama aku nak grab satu vaseline buadd tambah koleksi . huhu . sejak aku tengok iklan vaseline yang terbaru dalam tv , so aku terasa gatal nak try pakai lotion vaseline tu . nak tengok rupa vaseline yang aku maksudkan tu ?


-tadaaa ! ni haa vaseline yang aku beli -

aku tengok dalam iklan , lotion ni boleh menghilangkan kedutan kulit , mencerahkan dan melembutkan . so aku nak try memandangkan kulit kaki aku yang dulu pada asalnya putih bersih dah jadi hitam akibat main futsal tempoh hari -.-

so aku nak try pakai . nanti aku bagi testimoni bila dah nampak perubahan nanti okayyy ! sebab aku baru start nak pakai . maklum lahh . aku baru beli tadi :3

but harga vaseline yang aku beli ni packaging dia besar 350 ml berharga rm22 . mahal kan ? bagi aku mahal harganya tapi aku tahu vaseline punya product okayy so aku tak kesah keluarkan duit semata-mata nak beli lotion ni . hihi

aku ingat nanti aku nak beli collagen k-colly tu . aku nak jugak cantik dalaman . kita kena seimbangkan . takkan nak cantik luaran sahaja sedangkan dalaman tak cantik ? tunggu rezeki nanti . insya-Allah :)

okayy laa . sampai di sini dahulu entry aku kali ni .

wasalam ~

Next week aku busy je memanjang -.-

Thursday, October 03, 2013

Assalamualaikum guys !


start minggu ni sampai lahh habis exam aku akan busy je memanjang . memandangkan final exam aku makin hampir . Ya Allah . takodd nye . macam mana laaa soalan final exam nanti . 

Ya Allah . permudahkanlah urusan hamba-Mu ini . ~

sejak-menjak ni aku memang betul-betul tak cukup rehat disebabkan assignment yang berlambak and lecturer banyak buadd test and quiz untuk backup markah final exam . 

hari isnin minggu depan aku ada test account . pagi-pagi buta pulak tu test aku . tak de lahh pagi-pagi buta sangat . test start dalam pukul 10 gitu  lahh . :3 yang keluar dalam test tu 'income statement' and 'balance sheet' . boleh tahan susah jugak . memang aku kena banyak-banyak study nihh -.-

and then hari selasa pulak aku ada speaking test . whoaaaaaaaaaa ! aku tak suka speaking test . aku tak tahu laa macam mana speaking test nanti . aku takodd time tengah speaking test tu , aku jadi banyak lupa . *rasa nak nangis* . nak tak nak aku kena try jugak jawab speaking test tu . Ya Allah . permudahkanlah segala urusan hamba-Mu ini . 


hari rabu pulakk . ermm . alhamdulillah hari rabu aku free . tak de test . yeke free ? ohh alamakk ! aku ada pembentangan IT . tapi aku tak sure pembentangan IT tu sama ada hari rabu or khamis keesokkan hari nya . aku tak pasti . -.- tapi hari rabu memang class aku padat . dari pukul 8 pagi sampai 7 petang . so tried betul lahh .

hari khamis pon mybe aku bz jugak tapi time tengah hari laa . time pagi aku free . hehehehe . tulahh masa yang paling aku suka .

tapi hari jumaat . ermm . aku tak pasti aku free ke tak ? class BI tak de tapi madam ade cakap akan ada test math hari tu . ohhh no ! -.- memang aku bz sangat minggu depan .

penat laa aku nanty . hmm . okayy laa . nak berciap nak pergi class . kite jumpe di next entry bila aku free nanty ;)