4 perkara paling yaa takut .

Sunday, November 03, 2013


malam yang sungguh sunyi kan ? si dia sudah tidur . tinggal lah yaa malam ni sorang-sorang . disebabkan rasa bosan yang terlampau , so yaa pon bukak lahh blog yaa yang satu-satunya ni . pada mulanya yaa hanya hadap aje screen laptop macam orang tak betul .

bukan ape , tak tahu nak cerita ape dekat dalam blog . tiba-tiba masa tengah termenung tuhh , yaa ternampak macam pancaran lampu . yaa ingat blackout tau hostel tempat yaa tapi rupa-rupanya kilat and guruh . terasa bergegar bangunan hostel tempat yaa ni . rasa gerun laa pulak tadi .

astighfirullah ...

yaa istighfar banyak-banyak masa tu sebab memang terkejut betul . hmm . kalau nak tahu , yaa memang takut dengan empat perkara ni , antaranya :

riben yaa takut dengan kilat and guruh
riben yaa takut tempat gelap
riben yaa takut lipas dan serangga
riben yaa tak boleh tengok darah mahupun darah yaa sendiri pun tak boleh

siapa yang tak takut dengan pancaran kilat dan bunyi guruh kan ? dah la bunyi guruh tu kuat memang membuatkan yaa punya jantung nak terkeluar . ya Allah . kuasa Allah memang amat-amat hebat . kita hanya manusia biasa and lemah yang hanya menjadi hamba-Nya sahaja .

tempat gelap adalah tempat yang paling yaa tak suka . tak nampak pape . rasa seram kodd . ada hari tu yaa duduk dalam bilik , papa dekat ruang tamu , mama pulak dekat dapur . adik yaa tak tahu pulak dekat mana . rasanya dekat ruang tamu jugak kodd . masa tu yaa tengah main phone . masa tu hujan lebat sangat dekat rumah yaa .

then tiba-tiba lampu rumah yaa blackout . dahh la masa tu yaa duduk dalam bilik sorang-sorang . yang lain dekat tingkat bawah . masa tu yaa ya Allah .. rasa takut sangat sebab bilik yaa masa tu gelap sangat . hanya nampak pancaran kilat jee . 

disebabkan yaa rasa takut sangat , yaa terus ambil selimut yaa then yaa baring and tutup badan yaa sampai ke kepala dengan selimut . hmm . entah macam mana entah yaa tak sedar yang air mata yaa masa tu mengalir . yaa takut masa tu . sebab yaa sorang-sorang aje dalam bilik tu . memang takut laaa kan ? kalau ade adik yaa dalam bilik tu , adik yaa lahh yang jadi mangsa pelukan daripada yaa . hahaha 

haa . ni yang paling yaa lemah sangat sangat sebab binatang ni boleh buad yaa menangis . cepat aje yaa menangis kalau binatang ni . yaa boleh berlakon watak sedih ni sebab senang sangat nak keluarkan air mata kalau disebabkan binatang ni . hihi korang mesti tahu kan binatang yang yaa maksudkan ? ape lagi kalau bukan lipas . eiiii . yaa memang anti sangat dengan lipas . dari yaa kecil lagi yaa memang tak suka lipas . sory lipas . hekhek

yaa tak suka lipas sejak yaa 6 tahun lagi . masa tu yaa tengah main permainan masak-masak . masa tengah khusyuk sangat main , tiba-tiba ada seekor lipas ni . mula mula lipas tu lalu depan yaa . masa tu yaa dah tak bergerak , kaku betul badan yaa masa tu . yaa pon tak tahu kenapa yaa tak lari masa tu , betul betul kaku . then lipas tu datang dekat yaa . yaa pun ape lagi . 

haa . masa tu badan yaa baru boleh bergerak . ade ke patut lipas tuhh terbang kejar yaa . aii . jatuh cinta pandang pertama rasanya lipas tu dekat yaa . haha . masa tu yaa hanya boleh lari then lari sambil menangis minta tolong dengan mama yaa . mula mula lipas tu kejar yaa then after tu , lipas tu pergi ke arah laen pulak . haha . start masa tulahh yaa dah anti dengan lipas .sampai laa sekarang yaa anti dengan lipas .

sekarang kalau adik lelaki yaa nak buli yaa , mesti dia pergi cari lipas then pergi baling dekat yaa . nampak tak kurang asam nya dekat situ . jahat betul . nasib baik dia tu adik yaa kalau tak dah lama yaa lempang laju laju pipi dia . -.-

lepas tu semalam pulak si dia pulak buli yaa sampai yaa menangis tau . huhu . si dia pun kejam and jahat jugak sama je dengan adik lelaki yaa . :(

and last sekali , yaa paling lemah kalau nampak darah sesape or darah sendiri . kalau tak , yaa akan start pening pening then yaa pengsan . susah kan orang macam yaa ni . -.- seriously yaa memang tak layak jadi doktor kan ? hihi . so sebab tu yaa ambil bidang kira kira sebab yaa minat :)

ermmm . so sampai di sini saja lahh entry yang yaa nak cerita malam ni . maaf sebab panjang entry hari ni . hihi

good night peeps !

wasalam ~

You Might Also Like

2 comments

drop here your comment.:)