Fineeeeee

Friday, November 08, 2013


blog yaa nihh yaa dah anggap macam private diari yaa . kalau boleh , yaa nak buadd blog yaa ni private . luahan yaa semua yaa ceritakan dekat dalam blog and hanya yaa sorang sahaja yang dapat baca segala luahan yang yaa ceritakan tapi tak tahu lahh bila yaa nak privatekan blog yaa . rasa malas malas malas pulak . --" 

yaa tanya diri yaa sendiri . adakah hari ni yaa dapat tersenyum ? dapat bergembira ? walaupun yaa tahu tu semua hanya seketika sahaja ? yaa harap sangat hari ni yaa berpeluang jumpa dengan dia . siang tadi yaa tunggu mesej dia macam tunggul tapi yaa tetap sabar menunggu .

menunggu dan menunggu . sampai laa satu masa ni tepat kol 1 , yaa tak dapat langsung mesej daripada si dia . sokayy . memang yaa dah dapat agak . yaa tak de peluang nak jumpa dia . and yaa tahu hanya yaa seorang yang semangat nak jumpa dia . masa yaa tengah tunggu mesej daripada dia tu , yaa dah bersiap dah . dah pakai shawl segala bagai tapi satu mesej pon tak ade masuk dalam inbox phone yaa .

masa tu yaa dah pasrah . bukan pasrah je , masa tu yaa hampir nak nangis . adakah yaa dapat terima yang yaa dah tak jumpa dia buat kali terakhir ? sebelum dia pulang ke perlis balik untuk sambung belajar semester 2 . tempat belajar kami jauh . yaa punya tempat belajar dekat KL and dia punya tempat belajar dekat perlis .

lagipon yaa dah start exam so tadi jelaa yaa free . hari laen yaa dah busy . yaa ingat yaa nak spent time sepenuhnya dengan dia . sebab dia pon sebelum pulang ke perlis , dia pergi melancong dengan family dia dekat bangkok . sebab tu yaa nak sangat jumpa dia hari ni . hanya hari ni yaa berpeluang untuk jumpa dia .

tapi  sayang .. harapan yaa untuk jumpa dengan dia hari ni tak kesampaian . yaa hanya mampu menangis je . disebabkan yaa rasa sedih sangat , yaa teman jela kawan roomate yaa keluar . dia nak pergi times square sebab nak dating dengan boyfriend dia . yaa hanya teman je . masa dieorang tengah dating tu , takkan yaa nak ganggu dating dieorang so yaa biarkan dieorang dating puas-puas dulu then yaa hanya jalan sorang sorang pergi satu kedai ke satu kedai .

dekat times square tu , ramai sangat pasangan yang dating . hm terase jeless pulak tengok dieorang sweet sweet depan mata yaa . teringat pulak masa hari sebelum sebelum ni yaa keluar date dengan dia dekat times square tu . hati yaa masa tu betul betul menangis .

nak buadd macam mana . tak de rezeki nak jumpa dia . then masa tu yaa ada lalu satu kedai baju lelaki ni . and masa tu yaa ternampak satu baju tu . yaa teringat yang dia ada cakap yang baju tu lawa . hm rindu masa tu .

yaa kan pusing satu times square then tiba tiba yaa ada jumpa satu baju t-shirt ni . kaen dia soft je . and yang paling yaa suka ialah design baju dia . memang lawa laa bagi yaa tapi bagi dia yaa tak tahu . mula mula yaa ingat yaa nak belikan baju tu untuk dia tapi takodd baju tu tak kena size dengan dia sebab badan dia tu tegap . takodd ketat pulak . so tak jadi lahh nak belikan . kena ada tuan punya badan dulu baru boleh beli .

masa tu yaa hanya boleh pujuk hati yaa je yaa . 

"sabar okayy . jangan jadi lemah . kau kena kuat . jangan menangis . kau kena tahan air mata kau daripada mengalir . dah memang kau tak berpeluang nak jumpa dia hari ni nak buad macam mana . kau telan je ape yang dia cakap dekat kau semalam ."

yesss . yaa memang pelik orangnya . yaa memang kuat cari lelaki lain . yaa ni playgirl . yaa ni gatal . lagi ? ape lagi ? yaa mainkan perasaan dia . lagi ??

sebelum cakap tu , cuba dapatan bukti dulu . tolong lahh . yaa tahu yang yaa ada dia . yaa tak menggatal pon . yaa tak ada cari lelaki lain pon sekarang ni . yang yaa tahu yaa betul betul setia dengan dia . 

entahh laa . yaa telan je dengan ape yang dia cakap walaupun hati yaa sakit sangat dengan ape yang dia cakap . yaa hanya mampu menangis n menangis n menangis je .

ye . yaa tahu yaa ni tak perfect . tak macam ex2 dia sebelum sebelum ni . ye yaa tahu . yaa ni suka buadd hal masa keluar date . suka naik angin tak tentu pasal . suka marah dia . mybe sebab tu dia macam tak de rasa semangat sangat nak jumpa yaa .

okayyy . sorry . i'm so sorry . yaa hanya mahu dia ambil perhatian dekat yaa je . ada sebab why yaa buad hal . sorry . 

sokayy kalau dia tak sudi nak jumpa yaa . sokayy . yaa akan tumpukan dengan exam je . yaa takkan korbankan masa yaa dengan benda semua ni dah . hanya sia sia .  hanya SIA SIA !

yaa memang tak perfect macam ex2 dia sebelum ni . yaa tahu tu . sokayy . yaa undur diri . yaa akan senyap je lepas ni .

jangan tanya yaa kalau lepas ni yaa betul betul dah jadi pendiam . lagipon dia dah tak kesah dengan yaa . kalau yaa meninggal sekalipon dia dah tak amek kesah . sokayy

nytes ! wslm

You Might Also Like

0 comments

drop here your comment.:)