Lepas mandi pakai mask muka . kulit jadi cantik ..

Saturday, November 30, 2013

yaa nak cerita . ada kawan yaa tanya yaa . 

"macam mana kulit kau boleh licin tak ada jerawat langsung even jerawat datang hinggap dekat kulit muka kau pon kadang kadang je . dah laa kulit muka kau putih pulak tu . kau pakai produk ape eyhhh ?"

actually masa yaa bersekolah menengah lagi ramai kawan yaa tanya yaa . actually yaa tak ada lahh pakai produk yang mahal mahal daripada luar negara . tak ada lahh pakai produk yang beratus ratus . yaa tak mampu sebab yaa tak kerja lagi . :3

yaa sedar siapa diri yaa . huhu . *rendah diri pulak . kalau nak tahu , yaa just pakai 3 produk aje untuk penjagaan kulit muka yaa . pertama of course lahh produk pencuci muka . nak tahu yaa pakai produk pencuci muka ape ? actually dah banyak produk pencuci muka yaa try tapi tak berkesan . ada produk yang merosakkan kulit muka yaa sampai menggelupas , kulit muka merah merah dan berjerawat . omg . masa tu memang buruk sangat muka yaa . yaa terus stop pakai produk tu .

then yaa tukar pakai produk lain . yaa punya kulit kalau tak cuci dengan sabun pencuci muka , mula lahh minyak yang amat degil muncul dekat muka . sebab kulit muka yaa ni jenis yang berminyak and dah tentu sekali dengan pasangan kembar nya tak lain tak bukan jerawat . memang kembar lahh dua dua tu .

dalam banyak banyak produk , produk yang sesuai , memang betul betul sesuai dengan kulit yaa ialah produk Safi . setelah 18 tahun yaa hidup , yaa baru jumpa produk yang betul betul sesuai dengan kulit yaa . sebelum sebelum ni kulit yaa ada bintik bintik . ramai kawan yaa cakap tu ruam . ermm lagi lagi dekat dahi . banyak sangat . yaa dah risau sangat sebab nampak cacat .

pencuci muka

pelembap muka

krim kecantikan

toner/penyegar

credit : pak cik google

yaa try laa produk safi hope berkesan . banyak jugak yaa habis beli macam macam produk tapi tak sesuai . membazir aje --" masa yaa pakai produk safi gamat ni . alhamdulillah kulit yaa bertambah putih . jerawat and bintik bintik pon berkurang . happy sangat ! hampir setiap jam yaa asyik dok hadap cermin tengok kulit . hahaha . yelahhh . lembut semacam . memang suka laa kan pegang ? >.<

lepas tuhh yaa makan supplement . :) nak tahu yaa makan supplement apa ? 

yaa makan supplement Emilay Whitening Collagen :) tak tahu yang mana satu rupa dia ? ni haaaaaaaaaa ....


supplement ni just telan je tau :) tak rasa apa apa pon . supplement ni banyak manfaat nya . antara salah satu dapat memutihkan kulit yaa . yes . yaa memang nampak perubahan bila makan supplement ni . memang putih . huhu suka sangat !

and last kali .. yaa guna mask muka after mandi setiap dua minggu sekali sebab nak bagi kulit muka fresh . yaa sebenarnya macam macam jenama mask muka yang yaa pakai . antaranya mask muka dari guardian nihh haa . best jugak . bau nya amat wangi . bau lavender . i like it so much !


masa mula mula pakai letak dekat muka rasa sejuk jee . :) harganya boleh tahan jugak lahh . dalam RM5++ macam tu laa . murah juga . 


serius rasa sejuk sangat muka . yaa kalau pakai mask dua jam . hewhew . sebab nak bagi air lembap yang melekat dekat mask tu betul betul kering . biar habis meresap dalam kulit yaa . kalau biar ditinggalkan mask tu dengan keaddan yang masih basah , yaa rasa amat amat lahh membazir .

actually mask tuhh lagi besar daripada size muka yaa . ;3 atoyaii . sebab tu gambar macam tu . 

lepas dah kering , yaa cabut and pastikan terus buang yaa . jangan letak merata rata . nanti nampak bersepah . :) and hasil nya muka yaa after yaa pakai mask , makan emilay whitening and produk Safi tu .....


alhamdulillah . muka yaa pada masa dulu bintik bintik aje yang timbul kini dah tak ada dah . hihi .

berbaloi habiskan banyak duit semata mata nak cantik . cantik ke ? uhuk uhuk .

okayy lahh . sampai di sini sahaja dahulu .

Assalamualaikum teddy





You Might Also Like

7 comments

  1. banyak jugak le,,lau lelaki pakai satu je tau,,,heheheh,,,tapi laki skang,,,ramai gak yg dah pakai mask,,huhuhu :) btw salam kenal,,nice blog,,done follow :)

    ReplyDelete
  2. wahh!! kemain hehe. cantik2. nanti boyfie tak tinggal yaya lah :')

    ReplyDelete
  3. @yen(toka ziizokukuto)hewhew . perempuan laen . btw thanks dtg singgh n bca entry :)

    ReplyDelete
  4. cantiknya kak yaya. Nak cuba ugak lha. haha ! xD btw, Salam kenal :)

    http://lovelydaie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. @fatini Zahid haha . thanks :) salam kenal jugakkk .

    ReplyDelete
  6. Wah2 lawa kulit muka kak yaya!! Saya pon pakai safi and rasa sesuai sangat. Pakai mask sampai kering eyh? Saya pakai letak macam yang dia suruh 10-15 giteww ja. Sayangnyaaaa... >.<

    ReplyDelete

drop here your comment.:)