Ingatkan nak jual Blackberry Curve ni tapi ....

Monday, December 02, 2013


sekarang dah masuk tengahari tapi cuaca tak macam tengahari disebabkan hujan . so nampak macam still pagi . and sekarang pon rasa sejuk sangat . so pada sesiapa yang tak mandi lagi sekarang ni , tak perlu kodd mandi . sebab tak akan bau busuk punyaaa :3

sekarang yaa  nak cerita ape erkk ? erm . sebenarnya sekarang ni yaa nak cerita something . 

beberapa bulan yang lepas ya.a baru jee beli hp Blackberry Curve 9220 warna putih . tujuan yaa beli hp tu sebab hp nokia yaa dah tak betul . bila yaa on , dalam masa lama sikit hp tuhh off tetiba padahal yaa tak off kan pon hp nokia tu . banyak jugak la problem hp nokia tu . 

disebabkan yaa sekarang pakai 2 no . pada asalnya yaa pakai 3 no hp tapi no. u-mobile yaa tak ingat letak mana -,- yaa dah try cari tapi still tak jumpa . *sedih

so sekarang yaa just pakai 2 no. iaitu sim maxis and sim digi #budyzzz ! sim maxis tu yaa guna dekat hp Xperia yaa and sim digi tuhh yaa guna dekat hp nokia yaa . disebabkan hp nokia yaa dah tak betul so yaa beli hp Blackberry . Actually saja nak rasa guna hp Blackberry and nak tergolong dalam BB user :p

Tapi Blackberry tu yaa beli yang 2hd punya . malas lahh nak beli yang baru . kalau beli yang baru , lebih baik beli Iphone . lagi berbaloi :p

so hp Blackberry tu yaa guna dekat no. digi . so far so good lahh pakai hp Blackberry tu sebab owner sebelum nihh ialah perempuan . memang dia jaga elok elok hp Blackberry nihh . still nampak baru and suci tau . yaa memang tabik lahh dengan akak tu . akak tu pon cakap hp Blackberry yang yaa beli daripada dia tu adalah hp yang dia paling sayang . tapi dia terpaksa jual sebab dia perlukan duit . yaa pulak perlukan hp :p

comel sangat tau hp blackberry dia . masa yaa cod dengan dia nak beli Blackberry dia tu , first time yaa tengok Blackberry dia , yaa dah jatuh cinta . hahaha . so yaa terus angkat dia punya hp .


see . hp Blackberry tu still nampak baru kann ? akak tu siap kasi 2 casing getah free lagi and salah satu casing yang akak tu kasi macam dekat atas ni . yaa guna casing ni sebab nampak cute . :3 still tak caya jugak nampak baru ? wait ! yaa bukak baju a.k.a casing dia .


sekarang dah caya ? still nampak baruu kan ? pandai kan akak tu jaga hp ni ... nampak sangat yang dia betul betul sayang hp ni . nampak suci bersih lagi tu . 



ni pulak gambar dalam dia . cute kan ?? still elok lagi tau Blackberry ni . and yaa puas hati sangat pakai Blackberry ni walaupun just 2hd . setakat ni hp Blackberry ni tak ada buadd hal pon . still okay macam biasa :)


yaa ingat yaa nak jual hp Blackberry ni ... ada sape sape yang nak tak ?? huhu 

tapi bila difikirkan balik , yaa rasa sayang pulak hp ni . so yaa fikir masak masak . yaa tak jadi nak jual :3
hp ni banyak jugak jasa dengan yaa . huhu

sampai di sini sahaja dulu entry yaa kali ni .

#terima kasih sudi baca .

Assalamualaikum teddy




Alhamdulillah dapat merasa kek batik Alynfarina .

Sunday, December 01, 2013


akhirnya ...... yaa dapat merasa kek batik daripada kedai kek AlynFarina . yang tak tahu kewujudan kedai kek AlynFarina tu boleh lahh singgah ke instagram AlynFarina . banyak sangat testimoni pelanggan dekat dalam instagram tu sampai yaa pon dah jadi pening . hahaha

btw sekarang ni yaa nak bagi testimoni oleh yaa sendiri tentang kek batik AlynFarina ni . 

yaa order kek batik AlynFarina daripada seorang akak ni . dia ni agent kek batik AlynFarina dekat kawasan tempat tinggal yaa . tak sangka ada agent kek batik AlynFarina berdekatan dengan rumah yaa . ni yang boleh beli selalu ni kek batik tuhh .

Pasai apa yaa cakap macam tu ? sebab kek batik AlynFarina ni lain daripada yang lain tau . kek batik dia aduhaiii . mengancam betul laa . yaa tak tahu dia letak bahan apa sampai yaa asyik nak makan aje kek batik tuhh . huhu

rasa dia ? konfem laa rasanya sangat sedap ! memang betul betul sedap . bagi sape sape yang tak pernah rasa lagi kek batik AlynFarina ni amat lahh rugi sebab sedap sangat . tak rugi beli tau . kalau beli rasa nak lagi tau .

tak rugi pon beli sebab kek batik AlynFarina ni dahh la sedap then murah pulak tuhh . berpatutan lahh harganya . :)


gambar yaa dekat atas ni pon yaa makan masa petang semalam . lepas beli je daripada akak tu , yaa terus buka and makan . ya Allah ! sedapp sangat tauuuu ! sekarang satu bekas dah habis . nak sambung bekas yang kedua pulak :3

habis laa diet yaa nanti . huhu tak apalahh . lain kali yaa boleh diet . banyak lagi masa . hahaha

okayy laa . tu aje lahh entry kali ini .

Assalamualaikum teddy