Jalan jalan dekat pavilion

Saturday, June 28, 2014

 

Entry aku kali ni. okayy mybe this entry buat aku sedih tapi aku nak cerita jugak. nanti boleh anak-anak aku baca nanti blog mama dia ;p *gatal

masa tu bulan may 2014. tak silap aku hujung bulan may. masa tu aku ada paper killer yang boleh buat aku naik gila dengan subjek tu. actually dah risau dah fikir dapat jawab ke tak lahh kan paper tu nanti sebab aku masa tu satu hapak pongg tak baca lagi, maksud aku study. just buka buka buku then belek belek tu ada lahh cuma nak masuk dalam otak tu tak ada lahh. 

bayangkan keesokkannya aku ada paper killer tu, hari ni aku boleh pergi keluar dating dengan pakwe aku. gila tak gila aku masa tu dengan tak baca apa langsung boleh pulak hati rasa senang lenang, tenang rileks segala bagai masa tu. haaaa mybe disebabkan kuasa rindu dekat si dia lahh tu. eh?

tapi serius ahh aku memang rindu sangat dekat dia lagi lagi tu last date dengan dia sebelum dia pergi perlis sambung belajar semester 3 pulak. aku sedih sangat sampai menangis teresak esak macam budak kecil je aku rasa masa tu. ohh malunya -,- 

tapi dah air mata aku masa tu dah aku tak boleh nak tahan so aku lepaskan jela. and itu last date aku dengan dia. it's okay. aku terima dengan hati yang redha walaupun pada hakikatnya aku tak boleh nak terima. tapi nak buat macam mana kan? tak apa. aku slow slow lama lama dah biasa ahh tu.

sekarang aku nak cerita masa aku pergi dekat pavilion. mesti semua orang pernah pergi dekat pavi kan? kalau tak pernah tu, macam pelik je rasa.

masa tu, aku happy sangat sebab dapat keluar spent time dengan dia. hilang terus semua stress aku masa belajar bila dia ada dekat dengan aku. i don't know why but hakikat sejujurnya lahh aku cakap. so maknanya dia kena always ada dekat sisi aku ke? baru aku tak stress. ehh?

 

pavi tu boleh dikatakan besar lahh juga and ada banyak kedai yang berjenama and konfem lahh harga pongg EMMM ;)

tapi aku tak berapa minat sangat. tak tahulahh kenapa tapi mybe after aku dah kerja and dah ada gaji, mesti aku berminat kodd ;O

separuh pavi jugak lahh rasa nya aku, dia, kakak dia and she's boyfriend jalan jalan. and then kita orang pergi tengok wayang. aku dengan pakwe aku tengok movie Xmen then kakak pakwe aku tengok movie Edge Of Tomorrow. masa tu aku with pakwe aku and then kakak Aqilah dengan pakwe dia. kita orang berpisah sekejap. huhu





ehh kenapa muka aku macam tu? lawakk okayy -,- mohon jangan gelak!


bila dah habis tengok wayang semua tu, kitaorang jalan jalan usha usha barang yang dijual dekat situ. lepas tu kitaorang cari kedai makan sebab, well perut masing masing dah berbunyi minta diisi. wakakaka

 masa pergi dekat salah satu kedai dekat pavi tu, tengok harga makanan yang dia jual, aku PERGHHHH mahal betoi! 

disebabkan harga dia mahal, so kitaorang pergi makan dekat Ampang. aku tak ingat nama kedai makan tu tapi kedai makan tu 100% jual chickenchop. bila dengar chickenchop, perghhh memang aku makin lapar ahh hahaha favourite tuhh. sedapp jugakk chickenchop yang dia jual and paling penting banyak sangat. nampak sangat tukang kedai dia tak kedekut. hehehe


 

see! nampak keterujaan aku dapat keluar dengan dia. nampak muka aku happy kan? kan? kan? hehehe masa tu aku tengah tunggu chickenchop aku sampai. lapar weyhhhh!

and thennn. TARAAAAAAAAAA!






chickenchop triple aku dah sampai. hehehehe alhamdulillah rezeki aku hari tu dapat makan. tapi aku ingat bila aku tengah lapar, aku dapat habiskan chickenchop tuhh tapi sayangnyaaa aku tak berjaya. *menangis nasib baik si dia sudi habiskan makanan aku. thanks sayang! you are my hero. hohoho

itulahh last aku dapat jumpa dia. sekarang dia dah ada dekat perlis. rindu tu memang rindu tapi nak buat macam mana. terpaksa tahan lahh kan -,- seksa okeyhhhh

okayy itu je aku nak cerita malam ni. gudnyes semua! :)

You Might Also Like

0 comments

drop here your comment.:)