kasut

Shopping : Beli kasut dekat nile.com.my.

Friday, January 09, 2015

Assalamualaikum 

Semalam entah macam mana entah aku terfikir nak buka satu website ni. actually dah banyak kali aku buka website ni sebelum ni. kahh kahh kahh. tapi kali ni tak tahu macam mana entah boleh terfikir nak shopping terus. bila fikirkan balik yang kasut lama yang aku guna untuk pakai pergi kolej setiap hari tu dah nak hampir rosak, so aku buat keputusan nak beli kasut baru. guna duit aku sendiri tau! nampak sangat berdikarinya dekat situ tanpa minta duit parent pun hahahaha itupun hasil daripada duit aku jual contact lens online selama nak dekat 8 bulan ni, alhamdulillah, ada jugak rezeki sikit-sikit.



Nak tahu aku shopping dekat mana? haaaaaa aku shopping dekat website nile.com.my . bila aku baca blog kak fatin liyana hari tu, aku terus buka website tu. memang rambang mata habis aku masa tu sebab semua items dalam website tu jual murah-murah.

Actually aku dah pernah shopping dekat nile.com.my ni. aku beli dress. dress tu lawa sangat! hahaha tapi sekarang nak repeat order lagi. kali ni aku beli kasut pulak. disebabkan harga kasut tu murah sangat so aku order dua pasang tapi lain-lain colour. satu warna merah, lagi satu warna dark blue. ingatkan nak beli warna hitam tapi size yang aku nak tu tak ade so nak tak nak terpaksa beli colour dark blue.

Aku order semalam pagi before pukul 11, dalam pukul 10 pagi macam tu lahh. if kita order and buat payment before pukul 11 pagi, items kita tu diaorang pos pada hari tu jugak. cepat tau servis pihak nile.com.my ni. order and buat payment semalam, hari ni parcels aku dah sampai pukul 2 petang tadi. cepatkan!






Akhirnya kasut yang aku order sampai pun. abang G-Dex sampai tadi. hihi





Cantikkan? nak tahu harga dia berapa? harga dia RM19,90 je tau untuk satu pasang. Aku beli dua pasang hanya RM46.80 je! murah sangat-sangat kan?

Memang puas hati shopping dekat nile.com.my ni. lepas ni nak shopping lagi. huhu itu je nak cerita. :)

K bye

bukit tinggi

Travel : Holiday di Padang dan Bukit Tinggi, Indonesia ( Part 1 )

Tuesday, January 06, 2015


Assalamualaikum.



Hari isnin dua minggu lepas, masa tu tarikh 15/12/2014 dengan penuh semangatnya bangun pagi kemas baju ape yang patut dan bersiap sebab pukul 11.30 pagi dah kena bertolak pergi KLIA2. flight pukul 1.45 petang. hari tu rasa excited sangat sebab dapat jalan-jalan jauh. 

Tepat pukul 12.30 tengah hari, aku dan rombongan kawan mama aku sampai ke KLIA2. first time sampai dekat KLIA2 tau. dalam hati aku,"boleh tahan besar jugak KLIA2 ni." well KLIA2 kan baru siap ditubuhkan. billa dah sampai, salam tangan abah aku semua sebab abah aku tak ikut, aku dan mak aku terus pergi check in memandangkan masa tu dah pukul 1 petang. cepat betul aku rasa masa tu. bila dah selesai check in, check passport and scan beg, fuhh banyak betul langkah-langkah nak bagi lepas dekat bahagian balai pelepasan. penat jugak aku masa tu.

Bila dah settle semua, aku kena tunggu dekat balai pelepasan selama lebih kurang 20 minit jugak lahh. tunggu punya tunggu, akhirnya dah tiba masanya aku masuk dekat dalam perut kapal terbang Air Asia AK405. nak tunggu flight berlepas dalam 10 minit jugak lahh sebab nak tunggu semua penumpang duduk dan pasang tali pinggang memasing kan then after that flight pun bergerak dekat kawasan nak berlepas. masa flight nak berlepas tu, aku rasa kecut gak sebab laju sangat hahaha okay nampak sangat aku ni penakut!

Bila flight naik terbang tinggi and makin tinggi, aku pandang bawah. dalam hati, aku cakap, "bye bye malaysia." hehehehe


Aku nak tanya. kenapa langit putih bersih? 
Jawapan : sebab langit tak diduduki oleh manusia sebab tu suci bersih.


cantikkan? subhanallah.

Perjalanan ke Sumatera Barat, Indonesia mengambil masa lebih kurang 1 jam 5 minit tapi aku rasa tak sampai pun 1 jam tau. aku rasa dalam 45 minit macam tu je dah sampai. rasa sekejap sangat hahaha 




tak lama kemudian, aku pun sampai ke Minangkabau Airport.



Masa dekat Minangkabau Airport tu, cuaca panas yelahh dekat padang kan. lepas tu kami ramai-ramai pergi singgah makan tengah hari dekat Rumah Makan Lamun Ombak. orang dekat sini panggil rumah makan, kita pulak panggil kedai makan.

credit to pakcik google

Masa mula-mula sampai tu, aku masuk dalam rumah makan tu, aku nampak deretan makanan. wahh syurga makanan betul dekat indonesia ni. semua lauk yang disediakan sedap-sedap.


Memang habis licin aku makan nasi masa tu sebab lauk-lauk yang disediakan sedap sangat. lepas makan, aku singgah solat jamak terus zohor dengan asar sebab jauh lagi perjalanan nak ke bukit tinggi. Destinasi utama aku adalah bukit tinggi. yeahhh bukit tinggi!

Dalam pukul 5.50 p.m macam tu, dah sampai dekat bukit tinggi. before singgah makan malam, kami singgah dekat kedai kain sulam untuk melontar buat pertama kali bila sampai bukit tinggi. nampak tak betapa eksitednya mama aku dengan kengkawan dia? errrrrrrrrrr.



Lebih kurang sejam nak dekat dua jam jugak aku tunggu mama & kenkawan dia shopping sampai aku tak sedar yang aku boleh tertidur dalam bas tu. hahahaha

Lepas mama aku & kengkawan dia habis shopping, kami terus gerak pergi makan malam. lepas dah habis makan malam, kami menginap di Kharisma Hotel.


Ada masa nanti aku sambung Holiday di Padang dan Bukit Tinggi, Indonesia ( Part 2 ) pulak.

Bye.