Beauty Product Review : Xoxo Matte Liquid Lipstick

Thursday, June 30, 2016

(Please always be reminded my review are purchased by myself and what I have written here are all HONEST REVIEW. THANKS!)

Assalamualaikum 

Petang ni i nak buat review tentang satu liquid lipstick yang i baru beli around awal bulan jun. Liquid lipstick yang i nak review ni baru je lauch awal bulan may rasanya iaitu brand Xoxo Matte Liquid Lipstick (local brand). 



This brand ala-ala kylie lipkit punya. Boleh dikatakan dupe for kylie lipkit la. I order thru website cause time i order tu, dieorang tengah buat sale. I ni kan memang pantang kalau nampak sale mesti nak beli hihihi i beli liquid lipstick ni pun sebab dia kata matte then dupe for kylie lipkit so i rasa macam emm interesting jugak la this brand so patut try la kot satu.



Sekarang ni this brand produces 8 colours and i ada berkenan dengan 4 colours which is dolce, koko, candy n 22. Tapi i decide ambil shade dolce sebab this shade paling laris macam goreng pisang panas 

Ingredients of Xoxo Matte Liquid Lipstick

For sure i beli pun sebab this brand 100% vegan and cruelty free and and and also matte finish!

The applicator


Brand : Xoxo Matte Liquid Lipstick in Dolce

Price : RM66 exclude postage

Tapi masa i order ni ada sale RM50 exclude postage for each. Postage RM7 

Review :

PROS :


- The formula of this liquid lipstick is super duper smooth upon application.
- Colour is buidable and vibrant
- Even though the colour payoff is amazing tapi still rasa macam tak pakai pape (serious)
- Lightweight
- Long lasting for me up to 6 hours
- Not sticky (paling suka sebab i memang tak suka pakai liquid lipstick yang jenis sticky)
- Most comfortable on my lips 
- The formula also not drying and tak crumble

CONS :

- Price bagi i agak mahal for local brand


Masa mula-mula this brand lauch, i ingatkan harga around RM40 something or RM50 something for each but after dah released, OMG! Mahal jugak hahaha RM66 kot! Colourpop pun i beli around RM29-RM31 je. Nyx SMLC pun i beli around RM24-RM25 je but local product harga around RM66. Mybe price dieorang mahal sebab include thank you card, kotak dia, kotak packaging lipstick dia, design kotak and lipstick la kot. Tapi serious i cakap Xoxo Liquid Lipstick ni tiru packaging Kylie Lipkit. Tapi disebabkan formula dia so far okay not bad so i tak kesah if dieorang nak tiru macam kylie hihi hope kylie cosmetic tak saman owner Xoxo Liquid Lipstick la ye. Iyela price for kylie lipkit pun dah around RM160 above fuhhh fuhhhhh!


Im wearing Xoxo Matte Liquid Lipstick in Dolce 


Dekat mana nak beli? Klik link dekat bawah ni.





You Might Also Like

2 comments

  1. Woah, mahalnya local ni kan. Saya ada beli liquid matte lipstick by FAME, harga dia around RM29 kot. Ni local product jugak :)

    ReplyDelete

drop here your comment.:)